ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE– [VIDEO – subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre istoricul si agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles

31-12-2013 4 minute Sublinieri

Ideea de Uniunea Europeană, la care România a aderat în 2007, a fost vândută peste tot ca o speranță pentru viitor. Dar este, oare, posibil ca lucrurile să se desfășoare după un plan secret, care nu urmărește deloc interesele majorității cetățenilor?

Uniunea Europeană din zilele noastre este pe cale să devină un superstat federal, cu monedă, sistem juridic, armată și poliție proprii. UE are chiar și imn propriu. În acest film documentar uimitor, realizat pe baza dezvăluirilor și comentariilor unor cunoscători și actori ai sistemului european, producătorul britanic Phillip Day dezvăluie istoria și scopurile Uniunii Europene, precum și efectele nocive ale acestui mega-guvern cu sediul la Bruxelles care ne afectează pe fiecare dintre noi (chiar dacă documentarul este axat, în principal, pe situația Marii Britanii, analogia cu România este potrivită și de actualitate).

Indiferent dacă sunteți pentru sau împotriva integrării în Uniunea Europeană, acest film documentar ridică o serie de întrebări tulburătoare, pe care majoritatea instituțiilor media refuză, în mod suspect, să le trateze. Au trecut mai bine de zece ani de la realizarea acestui documentar și se pare că totul se adeverește…

Criza de identitate a Uniunii Europene a revelat o serie de deficienţe ale întregului concept gândit ca o speranţă pentru viitorul cetăţenilor bătrânului continent. Un documentar incendiar, realizat de un producător britanic în 2004, despre planul secret din spatele visului vândut de Bruxelles pare a oferi explicaţii pertinente despre prăpastia creată între europeni şi aleşii lor.

În acest documentar, realizat pe baza dezvăluirilor şi comentariilor unor cunoscători şi actori ai sistemului european, producătorul britanic Phillip Day dezvăluie istoria şi scopurile Uniunii Europene, precum şi efectele nocive ale gigantului aparat suprastatal cu sediul la Bruxelles care afectează direct vieţile cetăţenilor. Corupţia întregului sistem instituţional european, beneficiile exagerate pe care oficialii le au, precum şi „super-imunitatea“ reprezentanţilor UE, sunt acuzaţii pe care le aduc inclusiv membri ai Parlamentului European.

Axat pe situaţia Marii Britanii, filmul prezintă situaţii pe care le înfruntă toate membrele Uniunii Europene, precum cedarea suveranităţii, directivele europene care limitează puterea legislatorilor naţionali, pierderea controlului asupra politicii externe, dar şi asupra sistemului juridic. 

„Uniunea Europeană din zilele noastre este pe cale să devină un superstat federal, cu monedă, sistem juridic, armată şi poliţie proprii.“, anunţa Phillip Day în urmă cu aproape 10 ani. Astăzi, toate aceste măsuri se află în stadiul de implementare prin Tratatul de la Lisabona din 2009: Serviciul European de Acţiune Externă, puteri sporite pentru Europol, Mecanismul Unic de Supraveghere Bancară, un preşedinte permanent al Consiliului UE, cu mandat de 2 ani, precum şi altele.

Cu toate acestea, naţiunile europene – în special o parte din statele aflate în zona Euro- experimentează de peste cinci ani o criză economico-socială acută. Înmulţirea protestelor de stradă, din ce în ce mai violente, sugerează o puternică nemulţumire a populaţie faţă de scăderea dramatică a nivelului de trai. Întrebările documentarului par astfel, legitime, în acest context.

***

***


Categorii

Documentare/ Reportaje, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “ADEVARATA FATA A UNIUNII EUROPENE– [VIDEO – subtitrare in limba romana]. Un film documentar britanic despre istoricul si agenda MEGA-GUVERNULUI de la Bruxelles

 1. Pitesti
  -de Aurel Visovan

  “Opriti-va din hohote,nebuni!
  In rasul vostru negru
  Fierb clocote de sange
  Din ranjetul satanicei furtuni.
  Pe cine-ati rastignit din nou,nebuni?!
  Ce cantec sfant in scrasnet greu se frange…
  Morti vii,stafii
  Si urlete surpate de nebuni…
  O,Doamne,unde esti?!
  De ce n-aprinzi minuni,minuni ceresti?!
  Pe unde esti,o,Doamne,unde esti?!…

  Din nepatruns-nici un raspuns…

  Pitesti…Pitesti…Pitesti…”

 2. Hristos a inviat!

  Iertati-ma, nu stiu sa ajung la pagina destinata comentariilor off-topic.
  Dupa ce am vazut acest video despre “adevarata fata…” (video vechi de 10 ani?!), am dat intamplator peste altceva ce mi s-a parut de o densitate mult mai mare. Unde, dupa ce un om cu fes albastru a mers la tinta cu o cascada de observatii, timp de aproape 10 minute, se smereste spunand ca nu conteaza ce stim sau ce spunem, ci cat facem [in raport cu ce stim si spunem]. Nu stiu cum i-e viata. Dar m-a uluit. Nu crede in educatie, ci in revelatie.
  Doamne, ajuta!

  http://www.youtube.com/watch?v=8radtlrah0M

 3. @ pe de alta parte:)

  Da, nu se smerea neaparat, incerca sa fie onest. Chiar daca se pare ca inca viata lui Sisu nu ii e cum ii e gandul, insa nici nu poate fi atat de usor, dupa o viata cu totul altfel… Sa-l ajute Domnul in primul rand SA FIE SINCER si chiar sa-si duca gandul mai departe in fapta, sa apuce pe drumul caintei si sa poata ucide astfel omul vechi din el.

  Ma mir doar ca n-a amendat grav CNA-ul emisiunea, tinand cont de mesajele sale “subversive” total! Oricum, bravo lui C. Brancu pentru interviul asta (desi si el, saracul, dedublat rau…). Altii, in locul lui, l-ar fi luat la suturi verbale pe invitat, vazand cu ce alege sa il socheze. Mare lucru in ziua de azi si atat!

 4. @admin

  Multumesc pentru sentimentul ca m-am bucurat si eu de clipul asta alaturi de cineva! 🙂 Eu nu prea ii stiu. Am auzit odata un interviu cu Sisu luat de Sanda Nicola, dar in rest nu stiam nimic de viata si lupta oamenilor din zona asta. Am ascultat acum un interviu de o ora cu el si altii de la Haarp Core. N-as da linkul, fiindca e pestrit limbajul uneori. Cine vrea poate sa-i caute. Dar mi-au cazut dragi, intre altele si pentru cum vorbesc unii cu altii si unii despre altii. Sa le ajute Dumnezeu! Din discutia lor am auzit despre Cedry2k, care pentru mine era doar o poveste (din Familia Ortodoxa), nu o prezenta, o persoana. Azi am ascultat prima oara melodia lui “Rugaciune”
  http://www.youtube.com/watch?v=6qIEy_xkj_w
  si mi-a placut pentru cat de intensa e cautarea si in directia buna. Mai departe, numai Dumnezeu stie ce e cu lupta duhovniceasca a fiecaruia. Dar ma cutremur vazand oameni care cauta cu sete Adevarul, oameni venind din cine stie ce hartoape sufletesti si sociale; am intalnit unul personal si zilele astea. Oameni care traiesc arzand de intrebarea: “Si totusi care-i rostul? Rostul vietii, rostul meu.” Si-mi da o nadejde cutremuratoare sa nu ma mai uit doar in biserici atunci cand ma intreb cati vor mai vrea mantuirea pana la sfarsit. Cu adevarat exista scurtaturi si innoiri la altii, nestiuti noua, innoiri pe care nu le putem banui. Sa nu ne pierdem nadejdea!

 5. @ p.d.a.p.:

  Pe de alta parte… 🙂 eu insa nu m-as grabi sa fiu atat de entuziast. E cam putin pentru a vorbi chiar de nadejde… Pe ansamblu, situatia e tot tragica, inclusiv prin lumea aceea nu e chiar asa multa lumina, dincolo de unele mesaje. In general, cel mai greu lucru astazi este sa mai existe convertiri adevarate, duse pana la capat, sa mai existe pocainta. “Oameni care cauta cu sete adevarul”? Extrem de putini astazi fata de acum 15-20 ani, sa zicem. Biserica, da, mai e cautata, Dumnezeu e cautat… dar nu si Adevarul (despre noi), si mai ales nu cu sete, nu cu ardere. Sunt si multe capcane in cale, multe false repere care te deturneaza, e complicat… Sa luam ce e bun de luat, dar fara sa ne imbatam de iluzii prea mari 🙂

  PS: Ceva imi spune ca si nisa asta de cultura hip-hop nationalist-ortodoxa se cauta (sau chiar este deja) instrumentata de catre unii “ingineri sociali” – eventual dintre cei din umbra care o promoveaza si sustin financiar/logistic. Poate gresesc, dar asta e feeling-ul. In orice caz, compromisul cu comercialul cel mai lucios si cu “sistemul” exista din plin acolo unde se “striga” revolta fata de comercial si fata de “sistem”. E si asta o moda mai noua, a frondei antisistem, ambalate insa tot cam glossy si oricum “antiseptic”, neutralizandu-i radicalismul (cel bun) sau, in alte parti, exacerbandu-l malign, insa si asta tot controlat. Isi primeste partea ei, usor marginala, dar nu exclusa, din gloria “mainstream”. Pentru a face, pana la urma, un loc caldut si placut in “noua lume” si “suparatilor” pe ea, care se multumesc sa auda niste nume de duhovnici sau niste adevaruri incomode despre conspiratiile si decaderea generala de azi in niste cantece “tari, frate”, amestecate insa tot cu ingrediente ca senzualitate, distractie, violenta, tatuaje, vicii “firesti” si altele. Azi e vremea in care, mai mult ca oricand, trebuie sa fii mai prevazator si in bine. In fine… Domnul sa dea mila si iertare prin pocainta tuturor celor sinceri!

 6. Nu stiu despre ce vorbiti, vorbesc serios! Ce legatura are ce spuneti cu videoul despre EU? Trebuie ca nu mai inteleg nici Romana nici Engleza :)!

  Dar in legatura cu detentia din EU despre care se vorbeste in video si care se poate face decit pe maxim 9 luni in UE, in US este… unlimited, thanks to Obama! Probabil ca multi au aflat asta, dar spun pentru cei ce nu o stiu. Ne paste o dictatura mondiala de proportii uriase! Dar poate ne-o salva Putin 😉 ? Ca nu stiu daca este neaparat mai rau sub regimul lui! Nu vad nici o iesire! O sa fie Pitesti international, si nu va conta unde sintem mai deloc daca sintem in UE sau in afara ei!

  Numai Domnul ne poate intari sa facem fata si sa ne ajute sa ne tinem zilele si ortodoxia. Faca-se voia Sa.

 7. Iertati-ma, am vrut sa spun “decit pe maxim 9 luni in Anglia”.

 8. @ Emma:

  Nici nu are legatura, sora care a propus discutia a asumat ca e off-topic, negasind un alt loc nimerit pentru a ne impartasi ceea ce voia (comentariul 2): http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/12/31/adevarata-fata-a-uniunii-europene-video-subtitrare-in-limba-romana-un-film-documentar-britanic-despre-agenda-mega-guvernului-de-la-bruxelles/#comment-267582

  Asa este, acum deja devine mondial si va fi antihristic fara dubiu, dar trece prin lagarul EU pentru noi, daca si care vor mai trece de razboi…

 9. @ admin:

  Desigur antihristic, uite cum sistemul EU i-a prostit pe toti to join in! Si cind vor sa iasa, zic “sorry, you can’t?” Adevarat numai aghiuta putea cloci una ca asta! Vremurile lui antihrist vor fi peste masura de grele, pina si staretii de la Optina se rugau sa nu le prinda. Sfintii putini ce vor face fata acelor vremuri insuportabile vor fi mariti in imparatia cerurilor, dar va dati seama ce greu va fi atunci daca smeritii si sfintii stareti de la Optina se rugau sa ii izbaveasca Domnul de acele vremuri?

  Sa ne fereasca Domnul sa nu cadem, ca oricine poate cade, indiferent unde se afla dpdv duhovnicesc.

 10. @ admin

  🙂 Va multumesc pentru franchete. Insufletirea mea vine mai ales din intalnirea reala cu un om care m-a surprins cu o cautare care arde si de asta nu ma indoiesc.
  Cat despre “baietii de cartier” de mai sus, am mai mare nadejde de mantuire pentru oricare dintre ei decat pentru mine.

  Va rog, mutati comentariile mele in coltul off-topic, unde le e locul. Chiar nu stiu sa ajung acolo 🙁

 11. @admin2:

  si eu m-am gandit la asta (ma refer la partea 2 a postarii), dar am ajunss la concluzia ca nu e cazul, ci mai degraba din contra. Cedry2k a avut un interviu intr-adevar extraordinar la Codul lui Oreste (stiu ca asa l-am descoperit prin 2012, circula acest interviu pe fb si aveam si eu cont atunci). Acest interviu a disparut, de ex, de pe youtube si nici de pe net nu se mai poate accesa usor. Era un interviu in care lucrurile erau expuse frumos, clar, atractiv si pe intelesul tinerilor. Iar Oreste, contrar asteptarilor, a avut bunul simt sa nu il bruieze. Alte episoade din emisiune sunt perfect accesibile, si exact episodul asta a disparut. Pacat.

  Nu sunt prea promovati iar Cedry2k chiar s-a retras din afacere. Dar sunt, intr-adevar, remarcabili. Si 10 tineri pierduti in bezna asta grea a vremurilor daca resusesc sa intoarca, si tot e ceva…

  Merita ascultat:

  http://www.youtube.com/watch?v=0lhxrPVZzwg

  si muzica:

  http://www.youtube.com/watch?v=DBx-Yjamg78

  Stiu ca mi-a placut o expresie de-a lui: ‘A suferi inseamna a avea un secret comun cu Dumnezeu.’

 12. Da, Cedry2k a mai comentat si pe aici uneori, chit ca nu am fost de acord noi chiar tot timpul 🙂 Cred ca iesirea a fost cea mai buna alegere.

  Nu mai mutam in alta parte discutia, ne complicam si nu e cazul. Ramane off-topic si poate nici nu se va extinde mai mult.

 13. (La subiect:) “Da-mi pe masa o paine si-n inima un foc
  Care sa arda numa’ pentru Tine sau deloc
  Cand lumea va fi un front fara frontiere
  Cu bombe chimice, mitraliere si mortiere”

  Cat despre manipulare, externa sau launtrica, un singur gand: orice poate fi manipulat si cu atat mai mult sa ne asteptam ca necuratul va incerca manipulari ale lucrurilor bune. folositoare.

  Singura nadejde pe care o aveam in vedere era la mantuire. A mea si a celorlalti. Da, orice semn ca la inima altuia bate Hristos, e pentru mine o mare bucurie. Naiva, daca mi-as fi inchipuit ca lupta duhovniceasca e castigata prin asta.

  Nu era in nicun caz o nadejde in privinta documentarului si a realitatii politice sau macar sociale. In privinta astora ma intreb cand vom fi vanati chiar pentru aceste comentarii, cat va mai dura pana la o inscenare cum ca ortodocsii sunt un pericol pentru habar n-am ce. Avem pilde despre cum pot fi facute invinuirile, dupa modelul “asculta posturi straine [= incorecte politic], nu sta de vorba cu membrii de partid”.

  Iertati-ma. Maica Domnului sa va ocroteasca si sa va indulceasca inimile!

 14. acuma vad si eu acest documentar. E prima oara cd aflu ca TVA-ul e o chestie pur ‘europeana’ (sa fi inteles gresit?) si, in fine, alte detalii picante legate de ex de modul in care se voteaza calupuri de amendamente in PE fara ca habar sa ai ce votezi. Acum aflu ca, la fel ca si pe la noi, Santer e bine mersi in top dupa tot scandalul. Tot acum realizez cum vad englezii sistemul de drept continental (noi am invatat sa-i zicem ‘franco-germanic’ in contrast cu cel anglo-saxon). Cat de indignati sunt de lipsa juratilor si de ideea ca soarta justitiabilului poate depinde de o persoana (judecatorul), sau cum privesc ei de fapt prezumtia de nevinovatie (desi, culmea, ea exista si in sistemul continental dar e clar ca e altfel interpretata!)

  Sigur, stiam multe, dar felul in care stiu ei sa puna punctul pe i arata ce inseamna intr-adevar un popor cu simtul libertatii. Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu ma pot opri sa nu-i admir.

  (chiar si devotamentul lor fata de Coroana – o chestie la prima vedere anacronica si stupida – este de fapt un simplu truc de agregare a loialitatilor si de concentrare a simbolisticii nationale intr-o institutie care permanent sa asigure adeziunea, unitatea si respectul de sine. Asta da simt politic!)

 15. Intai de toate sa lamurim de ce Anglia nu vrea in EU: 60% din PIB-ul Angliei provine din speculatii financiare, iar regulile EU o obliga sa aplice o taxare dura asupra acestora.

  Taxa lui Barroso, subminata de Londra
  Taxa pe tranzactii financiare, propusa de Comisia Europeana pentru a salva euro, este sprijinita de Germania si de Franta, dar contestata de Marea Britanie. Se estimeaza ca ar genera venituri anuale de 55 de miliarde de euro, suma care va fi apoi impartita intre bugetele europene si cele nationale. Acestea reprezinta 0,1% pentru actiuni si obligatiuni si 0,01% pentru alte produse. Noul impozit se aplica pe tranzactiile care au loc intre institutii financiare – echivalentul a 85% din toate tranzactiile. Operatiunile persoanelor fizice, cum ar fi plata cu card de credit, imprumuturi private, de economii nu ar fi, insa, afectate.
  http://business.rol.ro/print/taxa-lui-barroso-subminata-de-londra-113784.html

  Principalii afectati sunt oligarhii Britanici, care au devenit eurosceptici.
  Filmul porneste de la argumentul lui Sir James Goldsmith, un miliardar evreu cu cetatenie Britanica si Franceza, si care a intrat in politica intai in Franta si apoi in Anglia, cu scopul de a submina UE.

  Sir James Michael “Jimmy” Goldsmith (26 February 1933 – 18 July 1997) was an Anglo-French billionaire financier and tycoon. Towards the end of his life, he became a magazine publisher and a politician. In 1994, he was elected to represent France as a Member of the European Parliament and he subsequently founded the short-lived eurosceptic Referendum Party in the United Kingdom. He was known for his many romantic relationships and for the various children he fathered with his wives and many girlfriends.
  His father was Jewish and his mother Catholic; Goldsmith was Jewish and his brother was baptized in Catholicism.
  http://en.wikipedia.org/wiki/James_Goldsmith

  Deci este bine sa vedem cine sunt eminentele cenusii din spatele englezilor eurosceptici. PIB-ul Angliei depinde de speculatiile lor financiare mult mai mult decat de orice alte activitati economice.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare