“Fara de veste…”. SEMNUL FURTUNILOR si MIZA CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Cedeaza Biserica noastra SANTAJULUI ticalos al “noilor securisti”, alegand TACEREA si NON-COMBATUL in cauza REFERENDUMULUI pentru definirea casatoriei? RUGACIUNE PENTRU SI CATRE IERARHII NOSTRI

18-09-2017 Sublinieri

Vedeti si:

***

Luati seama la voi insiva, sa nu se ingreuieze inimile voastre de mancare si de bautura si de grijile vietii, si ziua aceea sa vine peste voi fara de veste, ca o cursa; caci va veni peste toti cei ce locuiesc pe fata intregului pamant. (Marcu 21, 34-35)

Iar de va zice sluga aceea in inima sa: Stapanul meu zaboveste sa vina, si va incepe sa bata pe slugi si pe slujnice, si sa manance, si sa bea si sa se imbete, veni-va stapanul slugii aceleia in ziua in care ea nu se asteapta si in ceasul in care ea nu stie si o va taia in doua, iar partea ei va pune-o cu cei necredinciosi. Iar sluga aceea care a stiut voia stapanului si nu s-a pregatit, nici n-a facut dupa voia lui, va fi batuta mult. (Luca 12, 45-47)

Se inmultesc semnele de la Dumnezeu. Bunul nostru Parinte vrea sa ne mai intinda o mana, nu vrea moartea noastra, a pacatosilor, ci ne da avertismente si INCA ne mai da timp. Timp pentru a ne schimba cu adevarat si a ne incredinta toata viata Lui, nu pentru a ne distra si a ne implini dorintele in voie. Pentru a ne pocai de viata noastra murdara sau doar “caldicica”, de lasitatile si compromisurile noastre mortale, de jocul nostru la doua capete, si cu Hristos pe buze, si cu Lumea in inima.

Se inmultesc spaimele, se inmultesc chemarile Lui cele mai usturatoare si mai dureroase, fiindca “de vorba buna” pare ca nu mai intelegem… Se isca vijelii infricosatoare, cum nu au mai fost, se pornesc din senin, la propriu, furtuni nemaivazute care spulbera totul in cale. Se intuneca cerul de grozavia uraciunilor pe care le facem si a duplicitatilor in care ne complacem. Toata agoniseala desarta a mandriei noastre e luata de vant intr-o clipita, “fara de veste”, si ni se lasa cetatea devastata, ca sa vedem si sa pricepem mesajul, ca sa recunoastem ca sufletul nostru e in primejdie, ca viata noastra – personala, dar si colectiva, ca tara, ca popor – este la fel de devastata de patimi si de rautati, ca atarnam ca de un fir de ata de MILA lui Dumnezeu.

Sa ne vedem fragilitatea, sa ne lepadam ifosele. Nu suntem nimic! In cateva minute, si noi si toate ale noastre putem fi, la propriu si la figurat, spulberati de vant. “Fara veste”! “Ca o cursa”!

MEGA-FURTUNI NEPREVAZUTE AU FACUT PRAPAD IN VESTUL TARII. Opt morti, zeci de raniti, localitati devastate – imagini incredibile de la VIJELIA cu aspect APOCALIPTIC din TIMISOARA, ne-anuntata de meteorologi… (VIDEO, FOTO)

Ni se da mura-n gura sa intelegem si doar-doar sa ne deschidem ochii si sa ne intoarcem la vietuirea dupa Adevar, doar-doar sa luam taurul de coarne si sa ne lepadam de MINCIUNA cu care ne drogam zi de zi. Minciuna fata de noi insine.

De la vladici pana la opinci. Da, de la vladici. de acolo unde apar si se inmultesc si indiciile si zvonurile cele mai cumplite si mai descurajante, de TRADARE si de LEPADARE. De lepadare de Hristos si de popor, prin cedarea la SANTAJUL odios al ticalosilor, al bolsevicilor sub steag fals care au ocupat din nou aceasta tara si care au tupeul sa puna Biserica neamului la colt si sa-i predea lectii. Le-au aratat arhiereilor nostri “pisica” prin detonarea scandalurilor (homo)sexuale din aceasta vara si apoi si-au pus flasnetele de propaganda sa le scrie conditiile, sa le suiere amenintarile. Public, pe fata, fara jena. Teroristi si mafioti veritabili care detin secretele murdare ale unora dintre cei pe care tot ei i-au “priponit” sau chiar i-au infilitrat de la inceput in conducerea BOR.

Asa cum se intuia si se anticipa inca de la declansarea scandalurilor cu PS Corneliu si cu preotul Pomohaci, BOR a fost atacata de catre “noua” Securitate anume pentru a pedepsi si a descuraja implicarea in campania Coalitiei pentru Familie. Unii dintre noi au inteles atunci ca poate incepe un razboi pe viata si pe moarte, cu aruncarea tuturor “cartilor” si armelor in joc, chiar si a celor “nucleare”, ca serviciile tradatoare nu se vor da in laturi de la nimic pentru a discredita institutia Bisericii, ingropand-o in dejectii, profitand, bineinteles, de slabiciuni si probleme reale, de care ele, serviciile, nu erau deloc straine, dintru inceput… Au inceput sa scoata “scheletele din dulap” si sa bage spaima in ierarhii care se stiu cu oarecari “pete” ascunse “la dosar”, construind un scenariu al “deconspirarilor” si al caderilor in domino… Pe langa asta, au scos de la congelator spre reincalzire ciorba veche a “impozitarii BOR” sau a scoaterii de la buget a salariilor clericilor, au incercuit cu procurorii DNA anumite eparhii “vulnerabile”.

S-a spus foarte corect ca prin susținerea Referendumului pentru Familie, Biserica Ortodoxă Română a zgândarit cuibul de viespi al conservelor totalitar-bolșevice”. Biserica a primit atunci ceva mai mult decat o avertizare ultimativa, a primit semnalul declansarii “Jihadului”. Sa ne amintim:

Campania împotriva Bisericii Ortodoxe are un obiectiv clar: eșecul Referendumului. Cu orice preț! Și dacă mai pot slăbi încrederea românilor în Biserică, e bașca!

Campania împotriva ei este profesionist condusă. Are scopuri clare, cum spuneam, și mijloace pe măsură. Iar informațiile despre popi și scârbavnicele lor obiceiuri, sexual-financiare, provin, evident, de la SRI, la fel și logistica media. Să nu ne ascundem după deget: și BOR, ca ABSOLUT toate instituțiile, de stat sau civile-inclusiv ”societatea civilă”-sunt infectate cu ”acoperiții” acestei instituții ticăloase, scoasă de sub orice fel de control! Dezvăluirile vor veni în cascadă. Ce-or avea hienele alea prin sertare, numai Dumnezeu știe. […]

Li s-a dat un avertisment. Dar sigur nu se vor opri la avertismente.

Nici măcar miza introducerii prevederii despre ”familia tradițională” nu mai există. S-a mărit enorm. Este vorba despre înăbușirea unei reacții identitare naționaliste, reacție care poate fi structurată și amplificată de dezbaterile legate de Referendum. Unora le ajunge ce se întâmplă în Ungaria și Polonia. România lipsea din acest ghiveci, să fie masa bogată! Deci gata cu distracția!

Daca initial a parut ca Biserica asuma razboiul si cernerea primenitoare care vine odata cu el ca singura cale demna de urmat si merge pe calea transanta a Adevarului, mai tarziu a dat primele semne de slabiciune, cand a fost vorba de judecarea cazului episcopului de la Husi, finalizata cu o masura “ratata”, “schioapa”, oprita la jumatatea drumului, interpretata de multi ca pe o semi-musamalizare. Apoi, in ciuda asteptarii dezlantuirii urmatoarelor “demascari” de nume grele, asa cum se promitea si se scurgea deja “pe surse”, s-a instalat, suspect, linistea… Odata cu ea, am observat ca si vocea arhiereilor si a preotilor comunicatori a devenit, in ultima luna, tocmai cand parea ca se intra in linie dreapta cu pregatirea Referendumului crucial, din ce in ce mai slaba, mai “discreta”, mergand pana la o bizara si stridenta… TACERE asupra temelor fierbinti si dureroase legate de apararea familiei, chiar atunci cand au existat prilejuri foarte potrivite, precum evenimentul de la Iasi, ITO 2017 sau lansarea platformei Impreuna.

Nadajduim din suflet sa nu fie adevarat, dar daca, asa cum se aude, Patriarhia si cateva Mitropolii-cheie au cedat deja sau sunt pe cale sa cedeze acestui santaj, cumparandu-si linistea (de moment!) cu pretul VANZARII poporului si daca nu vor mai sprijini Coalitia pentru Familie si organizarea Referendumului pentru definirea normalitatii casatoriei in Constitutie, inseamna ca nu doar pe noi, fiii lor, ne leapada, ci pe Hristos  Il vor renega si de El se vor rusina, provocand retragerea harului Sau! SA NU FIE! Dar daca totusi vestile si semnalele care au ajuns la noi se vor dovedi adevarate si daca arhiereii nostri nu se vor scutura din hipnoza aceasta a FRICII de oameni, inseamna ca… trebuie sa ne asteptam la TOT CE E MAI RAU si la manifestarea mult mai evidenta a pedagogiei celei mai aspre ale lui Dumnezeu.

TOTUL PANA LA COMPLICITATEA CU SODOMIA! Aici este limita din urma, borna rosie, aproape cu nimic diferita ca gravitate de caderea in erezie (atata doar ca nu implica si invalidarea Tainelor). Dincolo de asta, in absenta unei grabnice pocainte, nimic nu va mai putea intoarce de la noi urgia lui Dumnezeu, manifestata prin dezlantuirea stihiilor celor mai nimicitoare, dar si prin ingaduirea robiei, destramarii si distrugerii prin razboi a tarii ramase fara Cap.  Din acel (acest?!) moment,  nu credem ca ceva mai poate opri “toata mânia care se porneste asupra noastra” sau ca cineva ne va mai putea feri de “mustrarea Lui cea dreapta care este asupra noastra”. Nu pentru ca Dumnezeu ar fi nemilos, aprig si razbunator, ci pentru ca bunatatea si iubirea Sa nu este una dupa inchipuirile noastre alunecoase si siropoase, ci urmareste mantuirea noastra si a copiilor nostri, pe care, prin incuviintarea si normalizarea sodomiei, cu toate perversiunile demente si dracesti care decurg mai departe din aceasta, o vom face, practic, cu neputinta. Daca noi nu mai luptam si nu ne mai facem datoria minima de iconomi, ce obraz mai avem sa cerem de la Dumnezeu sa ne protejeze de Rau si sa nu ne lase sa suportam consecintele faptelor noastre?

Toti Parinti ine-au invatat ca aceste pacate impotriva frii, impreuna cu acordul explicit sau tacit in ceea ce priveste promovarea lor aduc nimic mai putin decat izgonirea de la noi a milei acoperitoare a harului lui Dumnezeu si apropierea sfarsitului Lumii.

Indelunga rabdare a lui Dumnezeu are o limita acolo unde incepe pierzarea noastra vesnica. Si iarasi este scris ca Judecata incepe de la Biserica lui Dumnezeu si de la neamurile crestine, si asta tocmai datorita iubirii de oameni a Ziditorului nostru, pentru a nu ne lasa sa pierim in faradelegile noastre si sa ne osandim laolalta cu cei fara de Dumnezeu, pentru a nu ingadui ca uraciunea satanica de pe urma sa corupa desavarsit sufletele copiilor nevinovati. Daca Dumnezeu nu va interveni cu brat tare si nu va pune El capat nelegiuirii, vom trai iadul pe pamant, dincolo de orice ne-am putea imagina acum…

“Popoarele nu se pocăiesc. Noi cărbuni aprinşi sunt pregătiţi pentru omenirea care are inima împietrită. Cineva mi-a spus împăciuitor: „Dumnezeu e bun, ne va ajuta”. Eu i-am răspuns: „Ştii, în ultimii ani Dumnezeu a intervenit puţin cam «dur» în lume: cutremure, foamete, epidemii, uragane, cancer, SIDA, războaie. Dumnezeu are şi cărbuni în buzunarul Său, nu doar petale de trandafiri şi mângâieri. Când mângâierile lui Dumnezeu nu te emoţionează şi nu te depărtează de cele materiale (prin minuni, prin Cuvântul Său, prin Evanghelie), atunci foloseşte căi mai dure pentru a te dezlipi de stricăciunea materiei şi a slavei deşarte”.

Daca Biserica abdica de la misiunea ei si de la drumul marturisitor pe care s-a angajat si daca alege sa taca, poate ca astfel isi cumpara – pentru o vreme – pacea cu stapanitorii acesteui lumi, dar Il pierde cu certitudine pe datatorul singurei adevarate Paci, Care nu se poate lasa batjocorit! Insa stim ca orice targ cu diavolul si slugile Lui este o inselatorie sinistra! Orice incercare de negociere cu dracul este o cursa perfida prin care ne predam, din necredinta, in mana lui, ca si cum el ne-ar putea oferi vreodata ceva bun sau ca si cum s-ar tine vreodata de cuvant si ne-ar putea lasa… in pace! Tocmai atunci cand credem ca ne-am cumparat prin tradare pacea de la diavol, sa stim ca niciun fel de PACE nu va mai fi!

Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.

Nu vom vedea numai furtuni, uragane si tornade neasteptate si distrugatoare, ci cu siguranta legile duhovnicesti vor lucra pe masura gravitatii CADERII. Gandul ne spune ca ce s-a intamplat acum in Vestul tarii este doar inceputul tulburarilor si al durerilor si daca nu vom lua aminte, vom vedea si vom trai lucruri si mai mari. Poate ca asa trebuie sa fie mereu, ca multe sa inceapa cu Timisoara, si abia apoi sa ajunga in restul tarii – cine stie, posibil si ca o confirmare ca…. “Banatul e fruncea” si ca un fel de ironie providentiala la adresa pretentiei de superioritate la adresa “miticilor” din vechiul regat? Insa nu sunt banatenii sau ardelenii mai pacatosi decat noi, sa nu ne inselam!

Sau acei optsprezece inşi, peste care s-a surpat turnul în Siloam şi i-a ucis, gândiţi, oare, că ei au fost mai păcătoşi decât toţi oamenii care locuiau în Ierusalim?

Nu! zic vouă; dar de nu vă veţi pocăi, toţi veţi pieri la fel.

Aceasta, repetam, daca Biserica noastra va consimti prin TACERE si NON-ACTIUNE la deschiderea drumului legalizarii casatoriilor homosexuale. Si mai spunem o data. SA NU FIE ACEASTA!

Nu scriem acestea pentru a starni sau a incuraja vreun fel de revolta, de razvratire impotriva ierarhilor si preotilor nostri, dimpotriva, de a ne ruga pentru ei, dar si pentru a ne ruga… de ei sa NU TRADEZE si sa NU DEZERTEZE! Sa le aratam ca le suntem alaturi, ii sprijinim si ii aparam, pentru A NU CEDA SANTAJULUI SI AMENINTARILOR, de oriunde ar veni ele, a nu-i lasa pe mireni singuri si a nu abandona cauza luptei pentru salvarea minimei NORMALITATI, a familiei, a moralei si a credintei acestui neam.

Iubitii nostri păstori, va cadem in genunchi si va imploram: stati tari, verticali si demni, marturisind cu glas mare impotriva uraciunii si pentru firescul familiei, nu abandonati si nu slabiti lupta pentru a introduce in constitutie definirea normalitatii casatoriei!

Iar noi sa inmultim rugaciunea si sa incepem cu adevarat sa aducem roade vrednice de pocainta, pregatindu-ne pentru zile foarte grele si amare…

Redactia “Cuvantul ortodox”

***

Si un alt posibil semn:

Prevestiri cutremurătoare! S-a uscat gorunul lui Arsenie Boca

Semn rău în locurile natale ale lui Arsenie Boca. Gorunul plantat de “Sfântul Ardealului” în curtea colegiului Avram Iancu din Brad s-a uscat.

Oamenii privesc cu teamă la ceea ce se întâmplă pentru că, dintre toţi gorunii din curte, cel al părintelui Arsenie Boca e singurul care s-a uscat.

Vestea a căzut ca un trăznet printre oamenii locului care văd un semn rău. Oamenii nu îşi pot explica de ce tocmai gorunul Sfântului Ardealului a trebuit să moară.

Legaturi:

“Este epoca vieţii ticăloase… Popoarele nu se pocăiesc. Noi cărbuni aprinşi sunt pregătiţi pentru omenirea care are inima împietrită…”/ PACAT, IMPATIMIRE sau MENTALITATE STRICATA: pentru ce ne mustra mai mult Dumnezeu?

SFANTUL NICOLAE VELIMIROVICI DESPRE SEMNELE DE LA DUMNEZEU: “… intrucat cutremurele vor fi foarte dese, popoarele vor trai intr-o frica neincetata”

Sfantul Nicolae Velimirovici: CUGETARI DUREROASE ASUPRA CADERII UNUI POPOR ORTODOX: “Ne-am lepadat de Hristos, de aceea ne-a lepadat Hristos”

Sfantul Nicolae Velimirovici despre CONSECINTELE PARASIRII LUI DUMNEZEU: “Iata, fratilor, pentru ce a trebuit sa vina marele razboi mondial”

PARINTELE ARSENIE BOCA, “OMUL DURERILOR” si CELE SAPTE SURLE PRIN CARE DUMNEZEU NE CHEAMA (II). Mila lui Dumnezeu ascunsa in necazuri si primejdii

Parintele Arsenie Boca despre VIITORUL ROMÂNIEI: “O iubeste Dumnezeu? Sa se astepte la bataie!”

PARINTELE ARSENIE BOCA – pomenirea plecarii in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa!

Articolele saptamanii (2): DIN SENIN?! (Ce intelegem din avertismentul lui Dumnezeu?)

MEMENTO MORI… Update: CUVANT IMPORTANT AL IPS TEOFAN: DE CE SE CUTREMURA PAMANTUL, DE CE SE DEZLANTUIE STIHIILE?

“Familia creștină… în pericol!” – CONFERINȚĂ LA CONSTANȚA PENTRU APARAREA FAMILIEI PRIN INCLUDEREA DEFINIRII CASATORIEI NORMALE IN CONSTITUTIE. DR. PAVEL CHIRILA, IOAN ŞOLEA, PR. CEZAR AXINTE si MIHAIL CHIRCOR: “Vrajmasul are nevoie doar de sufletele noastre… Suntem cu spatele la zid. E ultima reduta. Cand a cazut familia, noi nu ne mai putem apara” (VIDEO)

Pr. Vasile Mihoc catre tineri: E NEVOIE DE SERIOZITATE SI LUPTA CU “CEL VICLEAN”, HRISTOS NU E “NICE”! Lumea de azi ii fragilizeaza programatic pe tineri si proclama NORMALE si patimile impotriva firii (VIDEO)

GayFest 2013. FAMILIA CRESTINA – sub asediu orchestrat si inversunat, amenintata cu disparitia. “CE URMEAZA? URMEAZA COPIII NOSTRI!”

PARINTELE MELCHISEDEC, staretul Man. Putna, trage cu putere clopotul trezirii neamului privind incercarea de DISTRUGERE A FAMILIEI: “Au sosit vremurile marturisirii Adevarului si ale despartirii apelor! NU ESTE DE TACUT!”

Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!”

IPS IUSTINIAN CHIRA despre CASATORIILE HOMOSEXUALE: O MONSTRUOZITATE, O NEBUNIE. “Va veni potopul peste noi, când Dumnezeu nu va putea răbda până în capăt fărădelegile noastre, va trimite peste noi biciul Său. Peste tot Globul”

PARINTELE CLEOPA despre CONDITIILE DOBANDIRII PACII IN INIMA si despre SFARSITUL LUMII: “Urgia lui Dumnezeu, toate acestea striga la cer si nu stim pana cand…”

PARINTELE DIONISIE DE LA COLCIU: “Conducatorii lumii vor sa schimonoseasca firea omului. O SA FIE UN RAZBOI INFRICOSAT. Si acum o sa fie foarte multi mucenici. NU NE-A RAMAS ALTCEVA DECAT SA NE PREGATIM PRIN POCAINTA”

STARETUL DIONISIE – VREMURILE DIN URMA (II): Despre Uniunea Europeana si propaganda sodomiei: “AM SCAPAT DE COMUNISTI, DAR CEI DE ACUMA SUNT SI MAI INFRICOSATI. Fac propaganda sa vina Antihrist mai degraba”

Glasul de tunet al Mitropolitului Bartolomeu Anania avertizeaza si mustra raspicat si dincolo de mormant: “EUROPA, NU SODOMA!”

CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014): SODOMIA VA ADUCE RAZBOIUL NUCLEAR! “Hristos nu poate tolera astfel de pacate. Razboiul va incepe din cauza pacatelor… Vom trece prin mari dureri”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Marturisirea Bisericii, Meditatii duhovnicesti, Parintele Arsenie Boca, Portile Iadului, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la ““Fara de veste…”. SEMNUL FURTUNILOR si MIZA CASATORIILOR HOMOSEXUALE. Cedeaza Biserica noastra SANTAJULUI ticalos al “noilor securisti”, alegand TACEREA si NON-COMBATUL in cauza REFERENDUMULUI pentru definirea casatoriei? RUGACIUNE PENTRU SI CATRE IERARHII NOSTRI

 1. “Iubitii nostri păstori, va cadem in genunchi si va imploram: stati tari, verticali si demni, marturisind cu glas mare impotriva uraciunii si pentru firescul familiei, nu abandonati si nu slabiti lupta [si] pentru a introduce in constitutie definirea normalitatii casatoriei!

  Iar noi sa inmultim rugaciunea si sa incepem cu adevarat sa aducem roade vrednice de pocainta, pregatindu-ne pentru zile foarte grele si amare…”

  Amin. Subscriu.

 2. https://www.facebook.com/cristinapopesculadgerda/posts/341057036366912?pnref=story

  Lume, lume, mi-a trăsnit şi mie o teorie a conspirației:

  Pasul 1. Referendumul pentru căsătorie nu reprezintă o miză directă pentru partide; nu sunt alegeri, nu au candidați la referendum, nu reprezintă un motiv pentru a face prea multe cheltuieli şi eforturi şi pentru a-şi activa structurile, donatorii şamd.

  Pasul 2. Prin urmare, singurele organizații direct interesate care se vor implica efectiv în campanie şi scrutin sunt cele ne-guvernamentale, fie civice (de ambele părți), fie religioase: Biserica Ortodoxă, cea Catolică şi celelalte culte.
  Dintre acestea, de departe, forța cea mai semnificativă (prin pondere) de a scoate lumea la vot o are Biserica Ortodoxă.

  Pasul 3. Pe tot parcursul verii, începând din iunie, după aprobarea inițiativei de revizuire în Camera Deputaților, au ieşit deodată la iveală scandaluri diverse din interiorul Bisericii: de la scandaluri sexuale revelate prin mijlocirea unor metode de tip securistic (filmulețe compromițătoare), la scandaluri judiciar-penale (ce implică, deseori, metode similare). Nu spun că scandalurile ar fi false, ci doar că, deşi erau vechi de câțiva ani, au apărut pe piață în concert, simfonic, fix în vara dinaintea referendumului şi prin metode pe stil bad-epoleți.

  Pasul 4. Odată cu venirea toamnei, se lansează pe piață editoriale cu aer de good-epoleți, împăciuitoare şi pline de sfaturi şi recomandări, cu titluri gen “Referendumul pentru familie, un război politic în care Biserica Ortodoxă nu are ce căuta” (vezi hotnews), în care se aduc aminte Bisericii scandalurile din vară şi este mângâiată un pic pe creştet: dacă va fi cuminte şi se va reforma-bla-bla şi nu se va ocupa de prostii gen referendum (referendum care, spune un alt croşetator de conspirații, Tan Dăpălagă -deşi nu mi-e clar ce asocieri a făcut pentru concluzia asta- nu este decat o monedă de schimb prin care Dragnea îl şantajează pe Iohannis or somethin’) atunci va mai primi un rând de mângâieri de presă pe creştet. Sau poate va fi lăsată în pace (până data viitoare). Cum ar veni, ca să folosesc unele dintre expresiile preferate ale acestor editorialiști, sub “perdeaua de fum” se încearcă a se oferi Bisericii o “monedă de schimb”. În schimbul a ce? Al neimplicării.

  Întrebări:

  1. Ce va face Biserica Ortodoxă?

  2. Am dormit eu prost astă-noapte?

  P.S. Problema e cvorumul. Fără atingerea pragului de participare de 30% alegători din liste nu se validează referendumul.

 3. Pingback: "Era ca dupa razboi... Vine furtuna peste tara, fratilor, din pricina faradelegilor noastre…" - MARTURII TULBURATOARE DE LA CITITORI care au trait pe viu VIJELIA teribila, cu aspect de TORNADA, dezlantuita duminica la TIMISOARA. Furtuna a dara
 4. Apreciez Cuvantul Ortodox pentru echilibru de care a dat dovada pana acum, acest articol m-a mahnit foarte tare, sa avem nadejdea la Bunul Dumnezeu, El este capul Bisericii, pe El trebuie sa-L ascultam/urmam.

 5. Sa dea Domnul sa ajunga aceste cuvinte in inimile noastre si ale pastorilor nostri! Pentru ca, sa nu ne amagim, exista o stransa legatura intre starea noastra duhovniceasca si actiunile ierarhilor.
  Ierarhii nostri vor avea putere sa reziste presiunilor sau vor cadea si in functie de pocainta noastra individuala si de hotararea si capacitatea noastra de a depasi lasitatile, duplicitatile si compromisurile in care ne-am complacut.

 6. @ Robert Cr.:

  Si acum ti se pare ca nu mai este echilibrat? E scris ca un strigat din durere si disperare, pentru a preintampina o mare primejdie despre care am primit anumite semnale. Iti dai seama ca si noi suntem foarte mahniti si ingrijorati, dar nu ne pierdem nadejdea.

 7. Fratilor admini departe de mine gandul, am inteles durerea voastra, ma iertati pentru confuzia creata, sunt mahnit(ingrozit). Maicuta Domnului sa-i intelepteasca pe ierarhi.

 8. http://www.culturavietii.ro/2017/09/20/organizatiile-pro-viata-catolice-solicita-episcopilor-sa-opreasca-tradarile/

  Poate ar fi potrivit sa procedam la fel. Ierarhii au nevoie de rugaciunile noastre, de sprijinul nostru, dar sa constientizeze ca tradatorii vor avea soarta lui Iuda, iar poporul dreptcredincios nu e batut in cap si are cunostinta de actiunile lor.

 9. “Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp?
  Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând aşa.
  Adevărat zic vouă că peste toate avuţiile sale o va pune.
  Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie,
  Şi va începe să bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii,
  Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua când nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l cunoaşte,
  Şi o va tăia din dregătorie şi partea ei o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.
  (Matei 24: 45-51)

 10. Episcopii catolici din Romania:

  “În ultimele decenii asistăm în Europa şi în lumea întreagă la un adevărat atac asupra instituţiei familiei şi a căsătoriei, un război subtil dus paradoxal în numele libertăţii, al unei libertăţi greşit înţelese care răstălmăceşte semnificaţia termenilor de căsătorie şi de familie. Gravitatea vine din faptul că se atentează astfel la temeiul creaţiei, cu adevărul despre relaţia dintre bărbat şi femeie, despre transmiterea vieţii, despre educaţia copiilor. Cum oare noi episcopii din România să nu ne exprimăm îngrijorarea faţă de apărarea căsătoriei şi a familiei?

  Salutăm cu mare speranţă iniţiativele din societatea civilă, a numărului mare de asociaţii şi fundaţii care s-au grupat pentru a apăra căsătoria şi familia. Le încurajăm şi le susţinem cu rugăciunea noastră. În această rugăciune punem şi Referendumul care probabil se va ţine în viitorul apropiat, octombrie-noiembrie, şi care vizează modificarea articolului 48 din Constituţia României. Ne exprimăm acordul pentru înlocuirea expresiei „uniune liber consimţită între soţi” cu „uniune liber consimţită între un bărbat şi o femeie” în viitoarea Constituţie a României, considerând-o ca o necesară măsură de ocrotire a căsătoriei şi a familiei.

  Le cerem tuturor credincioşilor şi oamenilor de bunăvoinţă din întreaga societate să susţină acest demers acasă, la muncă, oriunde au ocazia de a se întâlni cu prieteni, rude, cunoscuţi. Propunem aceasta ca pe o formă de apostolat şi ca pe o puternică mărturie de recunoaştere şi promovare a frumuseţii căsătoriei şi familiei aşa cum a voit-o Dumnezeu şi un răspuns dat campaniei subtile de distrugere a căsătoriei.”

  http://www.egco.ro/news_3529_ro.php

 11. Spus intr-un alt context, acest cuvant de la p. Proclu Nicau… se potriveste si astazi mai mult ca oricand:

  “Va spun asa: daca ei vor cauta sa nu robeasca Biserica Ortodoxa, Bunul Dumnezeu va tine toata faptura, toate natiile, toate credintele lor sucite, pe toti ii va tine Dumnezeu. Dar cand are sa-i puie pacatul si vrajmasul ii indeamna sa robeasca Biserica Ortodoxa, ii gata… Ne va durea pe toti odata! Stii cum? Pamantul `ista e ca si cum ar fi o tabla si suntem toti pe tabla aceea. Cand ne-o “curentat”, toti tipam! Si de la mic pan` la mare, toti! Eu sunt simplu, nu pot sa spun altfel… Dar atata va spun: TREBUIE SA NE PAZIM A NU FI LUPTATORI CONTRA LUI DUMNEZEU!”

 12. Pingback: CLERUL CATOLIC DE RANG INALT sustine EXPLICIT platformele civice care organizeaza campania pentru REFERENDUMUL de definire a casatoriei. De asemenea, indeamna credinciosii catolici sa promoveze demersul, ca o forma de apostolat...
 13. Tare și tare echilibrat articolul vostru! S ne rugăm și să nădăjduim, că până la urmă ierarhii și preoții noștri nu vor cădea!
  În ceea ce provește cvorumul la referendum, mult depinde de noi și nu nepărat de ei; dacă noi ne dorim îndeajuns de mult, ca România să rămână normală și în constituție și în duh, așa va fi, iar cvorumul nu va fi o problemă.

 14. @ Cristian:

  NOI nu suntem separati de EI. Iar turma fara Pastor se risipeste, nu se aduna! Ne facem mari iluzii daca ne imaginam ca Referendumul va mai ajunge macar sa se tina fara implicarea puternica a Bisericii. Iar semnele in sensul acesta in acest moment va spunem direct ca sunt URATE!

 15. Pingback: O ALTFEL DE "INCALZIRE GLOBALA"... Sau despre cum sunt dezastrele naturale, intr-adevar, consecinte ale actiunii umane
 16. Pingback: GRAV SI INACCEPTABIL. Liderii Coalitiei pentru Familie acuza BLOCAREA, POATE DEFINITIVA, A REFERENDUMULUI. Ce ar mai putea fi facut?/ Tergiversarile din Parlament ale referendumului pentru familie, opera PSD?/ Conferintele cu KIM DAVIS, prezentate de Basi
 17. Pingback: Reflectii si intrebari dureroase despre starea Bisericii ale PREOTULUI-REGIZOR CIPRIAN MEGA: "Lucrurile urâte care se-ntâmplă astăzi în Biserică se datorează faptului că unii HOMOSEXUALI AU AJUNS IN FUNCȚII CHEIE ȘI DAU TONUL
 18. Pingback: FOC SI POTOP. Ce fel de vapaie a cuprins lumea si ce este de facut? | Cuvântul Ortodox
 19. Pingback: PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: "Consider nu doar că e o DARORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popo
 20. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala cu Vasile Banescu)/ IPS Andrei Andreicuț cheama la REFERENDUM: "Nu trebuie să-l legăm de politică. Ci să-l legăm de mărturisirea credinței noastre" /Părinte
 21. Pingback: CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSA”, DE “RIDICARE A VALULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiune
 22. Pingback: PS IUSTIN HODEA: “Ce s-a dorit din partea Bisericii lui Hristos? SA TACA. SA NU VADA. SA NU AUDA. SI SA NU VORBEASCA. Satana a dorit SA O INCHIDA INTRE ZIDURI, SA-I INCHIDA GURA, sa nu mai transmita mesajul lui Dumnezeu” (VIDEO, TEXT) | Cuvân
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate