In atentia (i)responsabililor din Ministerul Sanatatii. Colegiul American de Pediatrie: NOI TEMERI CU PRIVIRE LA VACCINUL HPV, CARE AR PUTEA DUCE LA MENOPAUZA PREMATURA. Pediatrii americani critica LIPSA EVALUARILOR PE TERMEN LUNG in cazul VACCINURILOR GARDASIL si CERVARIX

2-03-2016 5 minute Sublinieri

gardasil-le-vaccin-preventif

Asa cum am mai atras atentia pana acum, atitudinea vaccinistilor romani, atat in ceea ce priveste “expertii” din institutiile statului, cat si PR-istii deghizati in jurnalisti, este reprobabila nu pentru credinta manifestata in eficienta acestor produse farmaceutice, ci pentru maniera securist-manipulatorie cu care isi promoveaza agenda: pe baza de dictat si intimidare, prin fortarea vaccinarilor obligatorii si a interdictiei oricarei puneri la indoiala a eficientei, efectelor secundare, dar si modalitatii de realizare a campaniilor de vaccinare. Excesul de zel nu face altceva decat sa dea de banuit.

Iata, spre exemplu, cazul vaccinurilor impotriva virusului HPV. Autoritatile romane au incercat, in repetate randuri, sa vaccineze in masa fetele pentru a le proteja, chipurile, de spectrul cancerului ovarian. Campaniile publice poreclite, nerusinat, “de informare”, au ascuns, insa, TOATE aspectele problematice legate de aceste vaccinuri. Procedand astfel, nu au facut altceva decat sa DEZINFORMEZE. 

Am redat mai jos un comunicat al Colegiului American de Pediatrie. Departe de a fi vreo “secta” anti-vaccinista (asa cum sunt denigrate gruparile sceptice fata de vaccinuri), Colegiul urmeaza trendul mainstream pe acest subiect. Totusi, isi pastreaza o anume autonomie si trateaza cu precautie produsele farmaceutice, evitand sa devina agentie de PR pentru diversele Big Pharma. Recomandam parcurgerea cu atentie a comunicatului – nu doar pentru afirmatiile pe fond, ci, mai ales, pentru abordarea prezenta in el. Nu veti intalni in nicio luare de pozitie a oficialilor romani si a PR-istilor din presa pro-vaccinisti o asemenea abordare rationala si prudenta. 

Pe scurt, pediatrii americani scot in evidenta faptul ca NU EXISTA EVALUARI cu privire la efectele pe TERMEN LUNG ale vaccinurilor Gardasil si Cervarix, ca medicii primari NU SUNT INFORMATI (!) cu privire la posibilele complicatii ale acestor produse si, pe fond, cu privire la posibila corelatie intre vaccinuri si inducerea de menopauza timpurie. 

Acestea sunt abordari rationale care pot fi extinse asupra oricarui tip de vaccin. Exista, cu alte cuvinte, un anume standard de rationalitate pe acest subiect pe care autoritatile nu il ating, ba chiar il desfid prin comportament manipulatoriu, abuziv, intimidant. Acesti cinici ar trebui sa-si atarne deasupra biroului, patului si oglinzii din baie frazele cu care piediatrii americani isi incheie comunicatul:

“Desi nu exista nicio dovada clara a relatiei de cauzalitate dintre HPV4 si disfunctiile ovariene, aceste informatii trebuie sa ajunga la cunostinta publica, atat a medicilor, cat si a pacientilor.”

Cu alte cuvinte, chiar daca e vorba doar despre suspiciuni, interesul public inseamna a INFORMA medicii si pacientii cu privire la RISCURI, nu a le OCULTA!

PS: cat priveste presa, daca mai este nevoie de vreo dovada cu privire la masura penibila in care este subordonata intereselor comerciale ale companiilor farmaceutice, recomandam acest articol online de pe B1.ro: Vaccinul împotriva vaccinului HPV [SIC!] a trecut testul timpului (VIDEO). Este un mesaj publicitar, pur si simplu, fara a fi marcat ca atare.

Cuvantul Ortodox

Noi temeri cu privire la vaccinul HPV

sursa: American College of Pediatrics
ianuarie 2016

Colegiul American de Pediatrie este dedicat sanatatii si bunastarii copiilor, inclusiv prin prevenirea bolilor cu ajutorul vaccinurilor. Recent, a fost adus la cunostinta Colegiului ca unul dintre vaccinurile recomandate ar putea fi asociat cu o conditie foarte rara, dar serioasa, de insuficienta ovariana prematura (IOP), numita si menopauza prematura. In 2013 au fost publicate doua studii de caz (ambele detaliind 3 cazuri) in care fete adolescente trecute de prima menstruatie au dezvoltat IOP documentat clinic la doar cateva saptamani de la vaccinarea cu Gardasil, vaccin ce contine 4 tulpini ale virusului Human Papilloma. In mod frecvent, reactiile adverse ce apar dupa vaccinare nu sunt cauzate de catre vaccin si nu a existat o crestere vizibila a cazurilor de IOP in cei 9 ani de cand este folosit vaccinul HPV4.

Exista totusi ingrijorari legitime ce trebuie adresate:

(1) functionarea ovariana pe termen lung nu a fost evaluata in niciunul dintre studiile de siguranta efectuate pe sobolani,

(2) majoritatea medicilor primari nu sunt probabil informati cu privire la posibila asociere dintre HPV4 si IOP si s-ar putea sa nu raporteze cazurile de IOP sau amenoree prelungita (lipsa menstruatiei) catre Sistemul de Raportare al Reactiilor Adverse la Vaccinuri (VAERS),

(3) potentialele mecanisme de actionare au fost postulate pe baza asocierilor autoimune cu aditivul pe baza de aluminiu folosit si a toxicitatii ovariane la sobolani cauzate de un alt ingredient, polisorbatul 80,

(4) de la acordarea licentei pentru Gardasil in 2006, au existat 213 rapoarte VAERS (conform bazei de date CDC WONDER VAERS accesibila public) ce implicau amenoree, IOP sau menopauza prematura, dintre care un procent de 88% au fost asociate cu Gardasil.

Vaccinul cu 2 tulpini HPV2, Cervarix, a primit licenta la sfarsitul lui 2009 si este asociat cu 4,7% dintre raportarile VAERS in perioada 2006 – 2009 si cu 8,5% dintre acestea in perioada februarie 2010 – mai 2015. Comparand aceste informatii cu perioada dinaintea vaccinarii anti-HPV dintre anii 1990 – 2006, putem vedea ca in acea perioada nu au existat cazuri de IOP sau menopauza prematura si doar 32 de cazuri de amenoree au fost raportate catre VAERS.

Multe fete adolescente sunt vaccinate impotriva gripei, meningococului si a tetanosului fara a primi si Gardasil, si doar 5,6% dintre raportarile incepand cu 2006 ale disfunctiilor ovariene sunt asociate cu aceste vaccinuri in absenta administrarii simultane a Gardasilului. Majoritatea covarsitoare (76%) a raportarilor VAERS cu privire la insuficienta ovariana, menopauza prematura si/sau amenoree este asociata doar cu Gardasil. Atunci cand dintre aceste rapoarte sunt selectate doar cazurile in care amenoreea a durat cel putin 4 luni si nu exista nicio alta asociere cunoscuta precum sindromul ovarian polichistic sau gestatia, 86 din 89 de cazuri sunt asociate cu Gardasil, 3 din 89 cu Cervarix, si 0 din 89 cu alte vaccinuri administrate independent de vaccinul HPV. Folosind aceleasi criterii, avem doar 7 cazuri de amenoree intre anii 1990 si 2005 si doar 2 dintre aceste sunt asociate cu orice alt vaccin.

Putine alte vaccinuri administrate in adolescenta in afara Gardasilului contin polisorbatul 80. Testele de siguranta dinaintea acordarii licentei Gardasil au folosit placebo ce continea atat polisorbat 80, cat si aditiv pe baza de aluminiu. Astfel, daca aceste ingrediente pot provoca disfunctii ovariene, o crestere a cazurilor de amenoree nu ar fi fost probabil descoperita in testele cu placebo. Mai mult, un numar mare de fete din testele initiale luau contraceptive hormonale ce pot masca disfunctia ovariana, inclusiv amenoreea si insuficienta ovariana. Din aceste motive, in momentul de fata nu poate fi stabilita o relatie cauzala intre vaccinurile HPV (sau chiar Gardasil) si disfunctiile ovariene.

Au existat numeroase studii de siguranta a Gardasilului, inclusiv recent, care au cercetat bolile demielinizante si autoimune si nu au gasit probleme semnificative. Din pacate, niciunul dinte ele, cu exceptia studiilor clinice pre-licentiere efectuate pe 11 778 de subiecti nu au adresat disfunctia ovariana post-vaccinare. Desi datele acelor studii nu indica o rata crescuta a amenoreei dupa vaccinare, esentiala lipsa a placebourilor saline si folosirea de contraceptive hormonale de catre majoritatea participantelor la acele studii exclud informatiile necesare acordarii unui verdict.

Pentru a adresa asocierea dintre aceste vaccinuri si IOP este planuit un studiu Vaccine Safety Datalink (VSD), insa pot trece ani pana cand vor fi determinate rezultatele. Mai mult, in cativa ani IOP ar putea reprezenta doar varful aisbergului, intrucat insuficienta ovariana manifestata prin luni de amenoree poate progresa ulterior catre IOP.

Intre timp, autorul acestui comunicat a contactat producatorul Gardasil, Comitetul Consultativ pentru Practici de Imunizare si FDA (Food and Drug Administration) pentru a face cunoscute temerile de mai sus si a cere

(1) efectuarea mai multor teste pe sobolani in vederea studierii functionarea ovariana pe termen lung dupa injectarea cu HPV4,

(2) ca cele 89 de rapoarte VAERS identificate cu cel putin 4 luni de amenoree sa fie evaluate de CDC in vederea clarificarii din moment ce baza de date WONDER VAERS contine doar rapoartele initiale, si

(3) ca medicii primari sa fie informati cu privire la o posibila asociere intre HPV si amenoree.

Un reprezentant al guvernului american a raspuns ca “vor continua sa efectueze studii si sa monitorizeze siguranta vaccinurilor HPV; daca dovezile VAERS sau VSD si din alte surse vor indica o posibila asociere cauzala intre IOP si vaccinurile HPV, vor fi luate masurile adecvate in termeni de adresare a sanatatii publice”.

Colegiul a publicat acest comunicat cu scopul ca indivizii ce iau in considerare folosirea vaccinurilor HPV sa fie informati cu privire la aceste temeri neclarificate inca. Desi nu exista nicio dovada clara a relatiei de cauzalitate dintre HPV4 si disfunctiile ovariene, aceste informatii trebuie sa ajunga la cunostinta publica, atat a medicilor, cat si a pacientilor.

traducere pentru Cuvantul Ortodox de b.d.


Categorii

1. DIVERSE, Opinii, analize, Traduceri, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

1 Commentariu la “In atentia (i)responsabililor din Ministerul Sanatatii. Colegiul American de Pediatrie: NOI TEMERI CU PRIVIRE LA VACCINUL HPV, CARE AR PUTEA DUCE LA MENOPAUZA PREMATURA. Pediatrii americani critica LIPSA EVALUARILOR PE TERMEN LUNG in cazul VACCINURILOR GARDASIL si CERVARIX

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare