“S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună… ÎMPOTRIVA DOMNULUI ȘI A UNSULUI SĂU” – Gânduri din zilele tot mai apăsătoare ale înstrăinării

6-04-2020 Sublinieri

PR. TUDOR CIOCAN (primit in mesaj privat):

„Multe gânduri îmi trec prin minte zilele acestea. Și ziua e o unitate de măsură mult prea mare. Chiar și orele sunt prea încărcate de gânduri. Prea multe ca mintea să poată fi cu adevărat așezată, să se poată liniști și împodobi spre a se pregăti pe cât se poate pentru venirea Domnului. Iar când mintea e risipită, nici inima nu poate fi senină.Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine (Apoc. 3, 20)!” Fiind asaltat de furtuna asta de informații asurzitoare, a auzi glasul Domnului devine aproape cu neputință. Și dacă nu reușesc nici măcar să-l aud pe cel care îmi vorbește, cum l-aș putea asculta? Și dacă cineva încearcă să intre în dialog cu mine, ceea ce înseamnă că, de fapt, dorește să se apropie de mine, iar eu îl ignor, și-l ignor sistematic, chiar invocând motive aparent obiective, oare cum mă va trata respectivul? Dacă eu aș încerca, cu toată dragostea de care sunt în stare, să mă apropii de cineva și aș fi tratat de acela ca și cum n-aș exista, oare cum m-aș simți? Pentru că, de fapt, asta facem – lăsându-ne stăpâniți de zgomotul lumii, ne înstrăinăm de Dumnezeu!

Bineînțeles că motivele pe care le invocăm par stringente. E situație de urgență, e o stare de criză cum n-a mai fost alta în istoria cunoscută a omenirii! Niciodată nu s-a mai întâmplat ca toți mai marii lumii acesteia să se miște atât de bine sincronizat. Evident că o asemenea conlucrare implică în mod necesar existența unei globalizări efective, altfel spus a unei comunicări cvasi-instantanee între toate părțile lumii; iar aceasta nu s-a realizat eficient decât în ultimile secole ale istoriei umanității.

Au mai existat vremuri în care aproape întreaga lume a fost cuprinsă într-un singur iureș, anume cel de-Al Doilea Război Mondial și Războiul Rece, care a generat de asemenea o tensiune cvasi-globală. Dar întotdeauna, până la criza actuală, au existat cel puțini doi poli de putere aflați în conflict de interes. Astăzi însă este evident că marii actori politici, cei care au puterea să influențeze în mod semnificativ politica globală, s-au pus de comun acord. Lupta cu pandemia pare că a făcut ca interesele particulare ale fiecăruia să pălească în fața amenințării globale. Se vede deja limpede că există o dorință comună a tuturor de a acționa împreună cu ceilalți, nu împotriva lor. Unirea pare ceva bun, doar știm cu toții Hora Unirii: “Unde-s doi puterea crește și dușmanul nu sporește”. Deci unirea pare binecuvântată de Dumnezeu. Așa să fie? Orice unire este bineplăcută înaintea Domnului?

De altfel, cu foarte multă vreme înainte de epoca noastră s-a scris, sub inspirația Duhului Sfânt, și în Cartea Psalmilor: S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună… (Ps. 2, 2)”.

Lumea s-a unit într-un efort global de luptă împotriva unei pandemii. Și fiecare dintre noi, simțindu-se pe bună dreptate cetățean a lumii acesteia își dorește să-i fie bine şi să trăiască ani mulţi pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău i l-a dat lui (Ieş. 20, 12). Așadar, ca cetățean al lumii, liber și responsabil, îmi doresc să fiu informat cu tot ce se întâmplă. Doar miza este soarta lumii în general și a mea în mod special! Am o viață și vreau s-o trăiesc, nu să se termine înainte de vreme, din pricini pe care le pot ocoli…

De altfel, întotdeauna în partea asta de lume, oamenii au avut conștiința unicității și importanței vieții. Neagoe Basarab, unul dintre sfinții voievozi ai Țărilor Române, îl sfătuia (printre altele) pe fiul său Teodosie să aibă grijă cum își trăiește viața pentru că aceasta se va sfârși la un moment dat, după care va urma judecata dumnezeiască și osânda sau fericirea veșnică, în funcție de cum și-a rânduit timpul petrecut în lumea de aici. După aproximativ două secole, un Cantacuzin avea și el perspectiva unicității vieții, dar “un pic” diferită de cea a sfântului domnitor.

În duhul care începuse să pună stăpânire pe Apusul civilizat, respectivul vorbește despre faptul că având în vedere că ai o singură viață, trebuie s-o trăiești din plin, căci după ea vine moartea și nu mai rămâi cu nimic. Deci sfântul și stolnicul văd viața ca unică – dar pentru primul viața este mediul în care îți pregătești veșnicia, pentru cel de-al doilea viața este doar viață și atât. Pentru amândoi moartea era inevitabilă, dar unul o vede ca pe o trecere, în timp ce celălalt ca pe punctul terminus. Să mai spunem că întreaga operă și personalitate a sfântului mustește de duh medieval (așa-zisul “întunecat Ev Mediu”) în timp ce Cantacuzinul este un demn reprezentant al “Epocii Luminilor” sau “a Rațiunii”…

Deci avem circumstanțe pentru care suntem surzi la glasul Domnului, circumstanțe pe care desigur El le cunoaște și, în bunătatea Sa nemărginită, ni le acceptă, cunoscându-ne slăbiciunea trupului în care duhul ne este prins (Matei 26, 41)… Uniți în fața pandemiei stăm fiecare în casa lui. E alegerea liberă a fiecăruia dintre noi, dar dacă n-o facem suntem pasibili de amendă din partea autorităților statului. Deci alegerea de fapt nu e chiar liberă, mai degrabă suntem îndemnați pe toate canalele media s-o facem. Cine o încalcă este vrednic și de oprobriul public și de pedeapsă legală!…

A sta acasă e cea mai bună cale în a apăra atât sănătatea mea, cât și a celor dragi la care țin. La nivel de persoană, unirea autentică se dovedește prin distanțarea socială. Interesant de observat că știința medicală ne-a oferit calea spre o societate sănătoasă – claustrarea absolută! O astfel de societate, în care membrii ei nu mai pot interacționa liber (și cel mai bine ar fi să se miște cât mai puțin cu putință) este idealul vizibil propus de știința modernă!

Rațiunea dominantă are nevoie de un mecanism pe care să-l conducă, nu de un organism viu. Mecansimul este net superior organismului. Oricine își dă seama că este mult mai ușor să înlocuiești o piesă sau un subansamblu dintr-un motor stricat cu altul, având parametrii identici (deși îți trebuie multă măiestrie și pentru asta), decât să faci un transplant al unui organ, împlinind funcții asemănătoare, dintr-un corp în altul! De aceea, Rațiunea dominantă preferă să conducă un mecanism social, nu un organism. În plus, mecanismul are marele avantaj de a fi mult mai previzibil față de un organism. Și predictibilitatea este fundamentală în actul de conducere. Așadar, mai marii lumii acesteia s-au unit spre binele fiecăruia dintre noi, al tuturor. Iar fiecare om de pe planetă, trebuie în mod rațional și științific argumentat, să stea cât mai izolat fizic de ceilalți, să respecte distanțarea socială, ba chiar să tindă și să tânjească după izolarea absolută că cine știe cum, pe ce căi obscure se mai transmite virusul acesta?!

Să ne comportăm solidar, ca rotițe ale unui mecanism perfect uns și așa vom învinge pandemia. Ne garantează știința infailibilă și atotștiitoare! Viitorul promis ne este unul luminos! Astfel vom învinge boala asta, la fel, le vom învinge și pe următoarele. Și în cele din urmă, supunându-ne întru totul științelor pozitive!, vom învinge și moartea. Fiind rotițe dintr-un mecansim global vom deveni nemuritori, sau ceva pe aproape!… Căci durata de distrugere a materiilor anorganice este mult mult mai mare decât durata de viață a unui om, fie el și longeviv, fie el atingând o vârstă matusalemică.

Dar viața aceasta, pe care ne străduim cu atâta îndârjire s-o apărăm nu este viața dăruită nouă de Domnul. Însuși faptul de a sta în casă, o lună – două – trei, cât va fi nevoie, e o formă de asceză. Dar ca asceza aceasta să fie cu folos duhovnicesc trebuie să înțelegem adevărată miză a vieții pe care o trăim. Dacă miza este doar supraviețuirea pentru a mă bucura de o viață lungă pe pământ, atunci cu fiecare zi petrecută în locuința proprie probabil că dobândesc o anumită stare de sănătate. Deși nici lucrul acesta nu este deloc limpede, având în vederea perfidia virusului care se transmite pe căi pe care un om obișnuit nu le poate controla în mod absolut, deci față de care este vulnerabil când se așteaptă mai puțin. Prin urmare, probabil că prin autoizolare asumată îmi apăr sănătatea (dar nu pot fi 100% sigur…), dar sigur mi se scurtează viața de care aș vrea să profit din plin – vorba aceea “carpe diem“.

Dacă miza este pregătirea din viața aceasta a învierii cu Fiul Cel Unul născut al Domnului, atunci chiar dacă dau Cezarului ce-i al Cezarului, și stau în casă cât îmi este rânduit de mai marii lumii acesteia, voi ține cu îndârjire ca Cezarul să rămână Cezar și nu-i voi îngădui să devină dumnezeul meu.

Citirea integrală a Psalmului 2, din care am citat mai sus, ar fi de folos fiecăruia, în mod special în contextul actual.

Pr. Tudor Ciocan

Spitalul de Ortopedie “Foișorul de Foc”

Duminica a cincea a Postului Mare, anul Mântuirii 2020, ziua a paisprezecea a înstrăinării

***

PR. CONSTANTIN STURZU/ Doxologia:

Jurnal în vreme de coronavirus (III)

Când a început această criză, am avut sentimentul că retrăiesc acel însângerat decembrie 1989. Multe similitudini: izolare în casă pentru majoritatea populaţiei, teama de un duşman nevăzut, dar care face victime, incertitudini cu privire la viitor şi multă manipulare sau dezinformare. Diferența – minoră – e că atunci stăteam toți cu ochii pe o singură televiziune, azi avem la dispoziție o varietate de surse de (dez)informare. Pe măsură ce criza se adâncește, asemănările se tot estompează. Atunci ieșeam sau speram să ieșim dintr-o epocă întunecată și să putem respira în libertate, democrație, prosperitate. Acum, pe zi ce trece, sesizez cum lumea devine din ce în ce mai convinsă că ne așteaptă vremuri grele. Chiar și glumițele s-au mai rărit. Atunci creștea speranța, acum ne plasăm parcă tot mai mult sub spectrul deznădejdii. Atunci creștea lumina, acum pare să ne cuprindă întunericul. Totul sună a neputință. Cu fiecare buletin de știri se așteaptă o veste bună, un răspuns ferm la întrebarea: când va lua sfârșit această epidemie, când va reveni totul la normal? Sunt admirabile eforturile personalului medical și ale tuturor celor implicați în prima linie a acestui front atipic! Dar și ei se clatină. Cum altfel, oameni fiind? Fără credința în Dumnezeu va fi nu greu, ci imposibil de dus până la capăt bătălia în care toți suntem angrenați.

***

Apropos de dorința tuturor de a reveni la viața de dinainte, la o viață „normală”. Poate tocmai aici este și blocajul duhovnicesc. E nevoie să înțelegem unde am greșit și ce avem de schimbat fiecare pentru a păși mai departe. Atunci când un cuplu, după un număr de ani de căsnicie, intră într-o criză mai serioasă ori pur și simplu relația lâncezește, se naște întrebarea: de ce nu mai e totul ca la început, ca în luna de miere? A rămâne fixat nostalgic pe o perioadă ce nu mai poate fi întoarsă este semn de neînțelepciune. Lucrurile trebuie luate ca atare. Criza oferă un necruțător diagnostic, dar și șansa de a dobândi o dragoste mai adâncă decât cea de la început.

Tot așa este și în cazul „crizei generate de noul coronavirus”. Nimic nu mai poate fi ca înainte. E primul lucru pe care trebuie să-l acceptăm. Dar cum poate arăta viitorul nostru depinde doar de (ne)pocăința din prezent. Dumnezeu ne așteaptă să fim înțelepți și să lepădăm haina care se rupe tot mai mult cu fiecare zi. Avem nevoie de o haină nouă, nu de cârpeli. „Dă-mi mie haină luminoasă, Cel ce te îmbraci cu lumina ca și cu o haină” (troparul de la slujba botezului).

Observ, cu multă durere, că nici măcar noi, cei ce ne numim creștini, nu facem în chip deplin această mișcare – dezbrăcarea de omul vechi, pentru a ne îmbrăca în cel nou (cf. Coloseni 3, 9-10). Precum Maria Egipteanca în Ierusalim de ziua Înălțării Sfintei Cruci, așa și noi ne tot străduim să intrăm în lăcașul de cult, izbindu-ne însă ca de un zid nevăzut. Această femeie – care a trăit 17 ani în desfrânări ce nici nu pot fi rostite – a pus început bun când a recunoscut că păcatele ei s-au făcut ca un zid care o oprea de la a păși pragul bisericii. Nu forțe oculte, nu mulțimea pelerinilor care dădeau năvală o țineau afară. Din acest moment relatat de sinaxar viața ei s-a schimbat, având „chezășia” Maicii Domnului. A luat apoi calea pustiei, calea sfințeniei.

***

Un (aparent) paradox. Cei care se îngrijorează de faptul că ne împărtăşim din aceeaşi linguriţă, că sărutăm icoane sau sfinte moaşte nu se arată deloc îngrijoraţi de utilizarea telefoanelor mobile care, conform studiilor de specialitate, au mult mai mulţi microbi chiar decât capacul de la toaletă. Bancnotele, monedele, butoanele de la lifturi, cărucioarele de la supermarketuri sunt tot atâtea potenţiale pericole pentru sănătate. Dar aceste obiecte nu stârnesc patimi, nu fac valuri pe rețelele de socializare, nu sunt executate public la TV.

„Şi pe când Iisus vorbea, un fariseu Îl ruga să prânzească la el; şi, intrând, a şezut la masă. Iar fariseul s-a mirat văzând că El nu S-a spălat înainte de masă. Şi Domnul a zis către el: Acum, voi fariseilor, curăţiţi partea din afară a paharului şi a blidului, dar lăuntrul vostru este plin de răpire şi de viclenie” (Luca 11, 37-39). Dacă și pe Domnul L-au judecat, noi cine suntem să nu răbdăm ocară?

Legaturi:

“Zilele instrăinării” – între SUROGATUL SLUJBELOR “ONLINE” și AMĂGIREA PUSTNICIEI ÎNCHIPUITE. “Pogorământul trebuie să rămână pogorământ și să nu devină regulă”/ “SIMPLA STARE ÎN FAȚA UNEI CANDELE APRINSE într-o cameră întunecată vă va adînci în rugăciune mai mult decît toate LIVE-urile”

GLASUL CELUI LITURGHISESTE IN BISERICA PUSTIE… Parintele Tudor Ciocan despre experienta sfasietoare a slujirii de Bunavestire fara credinciosi si talcul duhovnicesc al ROBIEI IN CARE AM CAZUT, dupa 30 de ani: “NE-AM BATUT JOC DE LIBERTATE, dar dumnezeiesc, si ne-am vandut-o precum Edom pentru un blid de linte”

“In numele cui se fac toate astea?” PARINTELE HOLBEA ne ofera INDICIILE ESENTIALE de care aveam nevoie PENTRU A DEOSEBI si a DEMASCA DUHURILE in CRIZA CORONAVIRUSULUI. Cine ne aduce FRICA si ne infatiseaza, idealizant, IZOLAREA drept virtute? CINE E BINEFACATORUL CU SILA AL UMANITATII? (video)

PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biserica, apoi se va deschide. ĂSTA E DOAR ÎNCEPUTUL. O să vină Postul Crăciunului şi atunci alt val, mai mare ca acesta, are să vină” (VIDEO, TEXT)

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

“AM PRIMIT CANON DE LA DUMNEZEU! Greu canon! Insa trebuie sa il luam ca o cruce a mantuirii”/ “SA RIDICAM ACEST CANON intr-un duh de pocainta adanca, CA PE UN MEDICAMENT AMAR, DAR CURATITOR” – IPS TEOFAN, PREASFINTITUL MACARIE, teologul grec TSELENGIDIS si Parintele SAVATIE – incredintari tainice si chemari la INTELEGEREA si INFRUNTAREA DUHOVNICEASCA a acestor zile de necaz (si VIDEO)

ÎNTREBĂRI GRAVE și MEDITAȚII TRISTE în ZILELE BISERICILOR GOALE și a perspectivei trăirii Paștilor… fără Înviere. “De ce ar mai veni? De ce ne-ar mai crede? Îl luăm în derâdere. Ne folosim de El doar când ne e greu. Îi batjocorim pe cei care cred. Și-a dat seama de mult că jucăm la cacealma…”

 

***

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)

CUM AR ARĂTA O LUME ÎNTREAGĂ PUSĂ SUB CARANTINĂ? Și dacă noua EPIDEMIE de CORONAVIRUS din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care preînchipuie și “testează” DICTATURA VIITORULUI? (si video)

 

***

PARINTELE ILARION DAN la conferința de la Cluj (decembrie 2019) – AVERTISMENTE DUHOVNICEȘTI GRAVE DESPRE LUMEA ÎN CARE TRĂIM ȘI CĂDEREA POPORULUI NOSTRU: “Ce se prefigurează este un REGIM TOTALITAR TERIFIANT, care va nega tot ce ţine de adevărul natural, de memoria noastră, de tradiţie, de istorie, tot ce înseamnă libertatea omului. TOTUL O SĂ SE ÎNTÂMPLE DESTUL DE CURÂND, să ştiţi, pentru că situaţia generală a lumii de astăzi este extrem de precară…”

Povestea cartofului, a porcului si a incalzirii globale sau DESPRE MANIPULAREA… MINUT CU MINUT

APUSUL LIBERTATII… de acum tot mai pe viu. De ce nu credem, de ce nu vrem sa stim?

HOMO SOVIETICUS a murit, traiasca HOMO GLOBALIS! “Profetiile” unui cunoscut disident anticomunist. ALEXANDR ZINOVIEV despre TOTALITARISMUL DEMOCRATIC si GUVERNUL MONDIAL: “Cred ca monstruozitatea secolului 21 va depasi tot ce a vazut omenirea pana acum. Liderii noii ordini mondiale au ales o strategie a VIOLENTEI PERMANENTE. Esenta sistemului occidental este de a dezbina, ca mai apoi sa actioneze ca Justitiar Suprem”

PREMIERUL GORDON BROWN – “MARE PREOT” AL NOII ORDINI MONDIALE

Intre TEROARE si… TORPOARE sau TAINA FARADELEGII IN ACTUALITATE

Vremea robiei eleniste si a Sfintilor Macabei – semn puternic dat noua, celor de pe urma

IN MARS FORTAT SPRE NOUA ORDINE SOCIALA (II). Ultimul totalitarism

Parintele Serafim Rose: SEMNELE SFARSITULUI LUMII (III). Antihrist, Templul din Ierusalim, dezumanizarea, globalizarea… RISCUL ABORDARII GRESITE A SEMNELOR APOCALIPTICE

A DOUA VIZIUNE A STARETULUI ANTONIE. Invataturi

MIHAI BURACU: PITESTI DUPA PITESTI. Cum s-a inmultit samanta satanica a comunismului dupa 1989? “Asistam neputinciosi la o a doua internationalizare (globalizare), sora geamana cu internationalizarea rosie”

DEMONIZAREA LUMII la ora asaltului final. ORTODOXIA – ULTIMA REDUTA DE REZISTENTA, CARE TREBUIE ANIHILATA. Oameni, porci si demoni. MARTURISIREA IMPOTRIVA RAULUI INSTITUTIONALIZAT, nelinistea rece a sufletului si CONDITIA POCAINTEI, pentru dobandirea PACII LUI HRISTOS


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Pandemia Covid-19, Pr. Constantin Sturzu, Preot Tudor Ciocan, Prigoana impotriva crestinilor, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

19 Commentarii la ““S-au ridicat împăraţii pământului şi căpeteniile s-au adunat împreună… ÎMPOTRIVA DOMNULUI ȘI A UNSULUI SĂU” – Gânduri din zilele tot mai apăsătoare ale înstrăinării

 1. Pingback: CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor "profeti" apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): "Nu o sa mai fim
 2. “Dacă și pe Domnul L-au judecat, noi cine suntem să nu răbdăm ocară?”

 3. Bill Gates, despre coronavirus: Ar putea urma epidemii care să fie mai periculoase decât aceasta!

  https://www.antena3.ro/coronavirus/bill-gates-epidemie-coronavirus-tratament-565817.html

 4. “Atunci când un cuplu, după un număr de ani de căsnicie, intră într-o criză mai serioasă ori pur și simplu relația lâncezește, se naște întrebarea: de ce nu mai e totul ca la început, ca în luna de miere? A rămâne fixat nostalgic pe o perioadă ce nu mai poate fi întoarsă este semn de neînțelepciune. Lucrurile trebuie luate ca atare. Criza oferă un necruțător diagnostic, dar și șansa de a dobândi o dragoste mai adâncă decât cea de la început.” – foarte buna comparatia.

 5. “Un document guvernamental citat de agenție arată că pandemia nu se va încheia înainte de 2021 și prevede o revenire treptată la normal.
  Vor fi în continuare interzise marile adunări și sărbătorile private, iar purtarea de măști va fi obligatorie în trenuri, autobuze, întreprinderi și instituții publice.”
  https://stirileprotv.ro/stiri/international/pandemie-versus-dezvoltare-economica-ce-tari-din-europa-se-pregatesc-sa-iasa-treptat-din-izolare.html
  Cam asta e lumea pe care ne au pregătit o mai marii lumii. O pregustare a ei, căci, de fapt, ea e mult mai înfricoșătoare.

 6. Pingback: REFLECTII LAICE DESPRE CONSECINTELE CRIZEI CORONAVIRUSULUI/ Marele conspirator și DISCIPLINAREA la scara planetara/ De la Huxley la ORWELL/ Auto-manipularea cu “REAL NEWS”/ Virusul mortal al TOTALITARISMULUI
 7. Pingback: Ministrul Sănătății din Israel: Ne rugăm și sperăm ca „Mesia” să apară înainte de Paște
 8. Pingback: “Suntem toți acum niște Lazări în mormântul carantinei” – CUVÂNT CALD CU PUTERE MULTĂ AL PS MACARIE denunțând ÎNCHIDEREA BISERICILOR ȘI CIMITIRELOR, în Sâmbăta lui Lazăr: “OAMENII AU NEVOIE DE HRISTOS ȘI DE BISERIC
 9. Pingback: "Ar fi trebuit ca bisericile sa fie deschise" - VOCI ALE NORMALITATII in Biserica noastra se ridica IMPOTRIVA FRICII, A PSIHOZEI MEDIATICE - ca parte a unui RAZBOI PSIHOLOGIC care distruge sufleteste pe cei slabi - si a ABUZURILOR in vreme de cr
 10. Pingback: “AZI E JOIA MARE. Dar uite, azi, creștinii nu se mai pot împărtăși. Bisericile Tale sunt închise…” – VREMEA CERCETĂRII NOASTRE. Spovedania unui preot în numele său, al confraților săi și al credincioșilor | Cuvântul O
 11. Pingback: PASTORALA PS MACARIE la “o praznuire trista si pustie” a INVIERII (2020) – CUVANT DE EXCEPTIE, MARTURISITOR SI INDURERAT despre starea reala a Bisericii si a oamenilor in timpul IZOLARII impuse de PANDEMIA COVID-19: “Pentru aceasta
 12. Pingback: "Veniti de primiti Lumina! - INVIEREA DOMNULUI SUB DICTATUL "CORONEI". Marturii tulburatoare, meditatii planse si trairi sfasietoare de la EROII UMILI(TI) ai acestor zile - PREOTI, VOLUNTARI si simpli CREDINCIOSI "exilati" in afar
 13. Pingback: În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFE
 14. Pingback: Predica ARHIMANDRITULUI ELIE din Franța despre SITUAȚIA BISERICII SUB CARANTINĂ și ÎNCHIDEREA LUI HRISTOS SUB NOI PECEȚI, ÎN TOATĂ LUMEA. “Avem nevoie de toate cele ale Bisericii ca să ne încălzim și să înfruntăm încercările care ab
 15. Pingback: Părintele Tudor Ciocan despre BISERICA ÎN VREMEA NEFIRESCULUI. Între ÎNFRICOȘAREA indusă extrem de MASS-MEDIA, ascultarea de Biserică și FRICA DE DUMNEZEU. “Să nu vă gândiți că ne apropiem de sfârșitul încercărilor. De-abia a încep
 16. Pingback: PS SEBASTIAN: “Ce am învățat în izolare?” – ADEVĂRURI INCOMODE DESPRE PANDEMIE și cu ce rămânem din ea. “Prea pare profitabil coronavirusul pentru păpușarii lumii, ca să-l mai declare vreodată mort! Cred că au prins gu
 17. Pingback: Cuvant despre ABUZUL DE PUTERE al Statului, NEVOIA DE DISCERNAMANT in urmarea regulilor si despre folosirea PERFIDA a notiunii de “ASIMPTOMATIC” in naratiunea oficiala a Covid-ului, pentru a legitima INROBIREA si a raspandi o SUSPICIUNE GENERA
 18. Pingback: În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd
 19. Pingback: Părintele Dan Bădulescu: ÎN CE RĂZBOI SUNTEM ACUM, CU CINE ȘI CU CE ARME LUPTĂM? “Sunt puteri drăcești. Nu se poate explica în cuvinte omenești o acțiune de asemenea amploare” (video, text) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate