PĂRINTELE ILARION DAN – noi extrase din conferința de la Cluj, despre PROVOCĂRILE care ne așteaptă ÎN ANII URMĂTORI și cum le-am putea face față (II): “Statul român este un stat doar pe hârtie. NU NE APĂRĂ NIMENI, să ştiţi, numai bunul Dumnezeu! BISERICA RĂMÂNE ULTIMA REDUTĂ și ea este pusă sub presiune”

15-01-2020 Sublinieri

“Nu vom face faţă provocărilor foarte agresive care vor veni, dacă nu vom fi foarte bine puşi la punct duhovnicește. Va trebui să învăţăm să trăim auster”

Alte extrase din conferinta de la CLUJ sustinuta de PARINTELE IEROMONAH ILARION DAN, duhovnicul schitului Crucea (jud. Constanța), luni, 2 decembrie 2019:

 • Vedeti si un alt fragment transcris din aceeasi conferinta la:

***

“[…] Aşa cum v-am spus, în plan politic nu putem găsi nici mântuire şi nici o realizare nici măcar în planul acesta, material. Planul politic este sortit eşecului.

Şi totuşi cineva trebuie să conducă ţara asta!

Bineînţeles. Şi va conduce, va fi cineva care va conduce, fiţi siguri. Dar vreau să spun că agenda politică este deja făcută. Să nu vă închipuiţi că acţionând în plan politic vom putea să o modificăm noi. Este o iluzie. Adică acum poate spun un lucru care va deranja pe mulţi, dar… asta e realitatea.

Pr. Ciprian: Aveţi dreptate, aşa ne-au spus şi nouă acum 10 ani părinţii din Muntele Athos şi atunci nu am prea crezut, recunosc, dar încep să cred.

Uitaţi-vă un pic, de 30 de ani ce se întâmplă în ţara asta, da? S-au schimbat nu-ştiu-câte guverne, foarte multe. S-au schimbat nu-ştiu-câţi preşedinţi, vreo patru, iar guvernele au fost din ce în ce mai slabe. Nu ştiu dacă vă daţi seama de lucrul acesta. Adică am spus de fiecare dată că mai rău nu se poate şi a fost mai rău decât a fost înainte. Asta nu e o întâmplare! Aşa va fi permanent! Iar lumea aceasta care tinde să iasă din toate [limitele si randuielile normale], e o lume care se destructurează. Uitaţi-vă la Ţara noastră, la statul român, care este un stat doar pe hârtie. El nu mai este un stat în folosul cetăţeanului român. Nu ştiu, va simţiţi apăraţi de statul român, vă simţiţi apăraţi de politicienii români? Sau este cineva care se simte aşa? Nu cred. Nu ştiu. Eu n-am fost niciodată, nu m-am simţit aşa, n-am găsit printre reprezentanţi, și cunosc, am fost printre tot felul de politicieni, am fost printre tot felul de oameni influenţi. Nu este niciun temei să credem că va fi cumva altfel. Şi v-am spus, finalul acestui demers este un regim totalitar. Tot acolo vom ajunge.

Şi pericolul islamic?

Pericolul islamic este o făcătură, ca să zic aşa. Dar, în acelaşi timp este, iarăşi, o acţiune politică, este o acţiune prin care se încearcă aneantizarea Europei. Europa a fost varful civilizatiei umane…

Puteţi să explicaţi ce înseamnă făcătură?

Haideţi să vă spun ceva. În politică, nimic nu este întâmplător. Iar dacă ceva pare întâmplător, aşa a fost făcut să pară. Nu există întâmplare. În politică sunt grupuri de interese concrete care au anumite agende, sunt structuri de forţe, sunt oameni care controlează pârghii de forţă. Iar în planul ăsta, manipularea este totală. Mă întrebați de ştiri: toate ştirile sunt contrafăcute sau, dacă nu sunt contrafăcute, sunt măcar procesate, ca să apară într-un anumit fel, pentru că mass-media are un rol covârşitor în modelarea minţii noastre. Nimeni nu este interesat de adevăr, să ştiţi. Adevărul în lumea de astăzi este irelevant. Dacă noi nu mai recunoaștem că există doar două sexe, masculin şi feminin! Pentru că nu ne mai interesează acest lucru! Adevăr e ce numim noi! Noi…, adică cei care hotărăsc.

Am citit de curând un articol scris de un analist american care scria despre societatea americană de astăzi. Şi spunea aşa: “Astăzi, ce este moral este legal. Şi ce este legal este de vânzare.” Atât de simplu e. Deci să nu ne facem iluzii.

Pr Ciprian: Adică ce este clar amoral, ce recunoaştem noi că e moral.

Bineînţeles! Ce declarăm noi că e moral, e moral! Şi ce este “moral” devine legal, se impune prin lege, uitaţi-vă! Tot ce trebuie să se impună se impune cu instrumentul legal, juridic. Şi atunci devine legal, este obligatoriu. Nu contează ce credem noi sau care este realitatea; este irelevantă realitatea. Este un război total împotriva adevărului, pentru că Adevărul este Hristos, ştiţi foarte bine. Lumea toată, această lume, este întoarsă total împotriva adevărului.

Asta e părerea mea! S-ar putea să mă înşel! Nu trebuie să mă credeţi pe mine, dar uitaţi-vă în jur și mai gândiți-vă…

Noi participăm la viaţa polis-ului, de când ne trezim până ne culcăm. Mergem la serviciu, şcoală…

Sigur că da. Nici nu avem cum să ne sustragem. Pentru că avem o viaţă trupească, creştinul întotdeauna a făcut parte, a fost cetăţean şi al acestei lumi, suntem şi noi cetăţeni şi ai acestei lumi, n-avem ce face, ne supunem regulilor acestei lumi, dar până la un punct!

Pr. Ciprian: Până la urmă, părintele ne îndeamnă să nu ne facem iluzii şi să nu ne punem suflet în lucrurile acestea care or să ne dezamăgească cumplit.

Dar ele deja ne dezamăgesc! Iar dezamăgirea care va veni va fi totală. Totală! Şi ce se întâmplă: noi ne vom trezi într-o bună zi într-o realitate pe care n-o vom înţelege; nu că n-o vom înţelege, ci ne va introduce într-o stare de confuzie totală. Nu ne va veni să credem! Deja noi trăim într-o lume în care devine aproape de necrezut ce trăim. Cine se putea gândi că Europa va fi invadată de islam? În vremuri de pace! Cine se putea gândi la acest lucru? Vedeţi, dacă Europa a renunţat la Hristos, ea a intrat în moarte clinică din punct de vedere duhovnicesc. Şi vine o altă populaţie, care este activă spiritual, populaţia islamică, care este foarte bine structurată, foarte activă. Pentru că – nu ştiu dacă v-a preocupat un pic să studiaţi ce înseamnă islamul. Islamul seamănă foarte mult cu o ideologie. Este o ideologie teistă, ca să spun aşa. Este o ideologie. De ce se întâlneşte stânga politică cu islamul, v-aţi pus întrebarea? Ştiţi că în presa occidentală nu se vorbeşte nimic despre ce se întâmplă cu această migraţie masivă musulmană? Pur şi simplu este ocultată!

Eu am fost în Italia şi la Torino se vorbeşte, ei vor să facă aşa încât să nu mai vină în Italia. Se întreabă de ce vin.

Da, pentru că Italia are nişte probleme foarte, foarte mari, aşa este, aveţi dreptate, Italia este un caz special pentru că ei au fost invadaţi, pe acolo intră o bună parte din aceşti refugiaţi din ţările musulmane, din ţările africane şi au o problemă foarte, foarte mare. Şi la momentul acesta în Italia au ajuns la putere nişte partide care încearcă să se opună acestei stări de fapt, dar nu se ştie cât, pentru că, până la ei, au primit foarte mulţi. Deci acolo este şi o problemă socială, şi financiară, şi economică, şi de-asta se opun.

Dar poate să fie o problemă şi în România asta pe viitor.

Bineînţeles!

Următoarea întrebare pe care vreau să v-o adresez este: În contextul construcţiei acestei împărăţii a omului, care e, de fapt, un sclavagism global, un adevărat comunism, cum priviţi în viitor salvarea credinţei şi a comunităţilor creştine. Evreii au încercat să trăiască în comunităţi izolate în ultimii 2000 de ani şi şi-au păstrat cumva identitatea. Un fel de kibutzuri. Trebuie să facă şi creştinii asta în viitor ca să reziste?

Sunt două aspecte. Pe de o parte, trebuie să ne punem la punct din punct de vedere duhovnicesc. Adică nu vom face faţă provocărilor care vor veni dacă nu vom fi foarte bine puşi la punct din punct de vedere duhovnicesc. Unu la mână. Doi la mână: va trebui să învăţăm să trăim auster. Sunt două provocări. Amândouă sunt la fel de importante şi la fel de decisive pentru viaţa noastră. Deci, dacă nu ne pregătim pe aceste două direcţii, nu vom putea face faţă. Provocările vor fi extrem, extrem de mari şi extrem de agresive.

Biserica a rămas și rămâne ultima redută. Şi ea este pusă sub presiune, va fi pusă sub presiune. Când vorbesc de Biserică, vorbesc nu de structurile ei văzute. Vorbesc de Biserică în sens duhovnicesc, în sens de trup mistic al lui Hristos, de comunitatea credincioşilor. Deci va fi supusă unei presiuni constante de eliminare sau de ocultare, până una-alta. Probabil că vom fi uşor-uşor împinşi, toate manifestările noastre în plan public vor fi uşor-uşor interzise, adică eu mă aștept la orice, să ştiţi. În Anglia, de exemplu, sunt oameni daţi afară din serviciu pentru că poartă o cruciuliţă la gât. Lucrurile devin din ce în ce [mai grave]… Nu zic că neapărat că se va întâmpla asta şi la noi, dar ne putem aştepta la aşa ceva.

Dar sunt deja. La Cluj Napoca sunt spitale în care s-au scos icoanele şi crucile afară. Vă spun cazuri concrete…

Da, nu vom mai putea să batem clopotele pentru că deranjează vecinii şi aşa mai departe, sigur…

O întrebare grea: Părinte, îi îndrumaţi pe fiii dvs. duhovniceşti să ia credite din bănci pentru a-şi cumpăra case sau altceva? Având în vedere că aţi lucrat [în domeniul bancar]…

Categoric nu. Sunt şi cazuri când mai dau câte o binecuvântare, dar sunt cazuri foarte bine analizate, să zic aşa. Care sunt excepţii. Regula este nu.

Şi motivul?

Păi este foarte simplu: este un mod de a fi legat, de a deveni rob, a te înrobi. Plus că perspectivele economice pe care vi le-am expus sunt foarte, foarte sumbre. Deci este extrem de riscant să vă mai îndatoraţi. Eu vă sfătuiesc cu toată dragostea să evitaţi şi, dacă puteţi, să scăpaţi de datorii, să le lichidaţi, să nu mai aveţi astfel de legături cu băncile, pentru că este şi un stres cumplit, riscurile sunt foarte mari, lumea financiară va trece prin tot felul de procese, de modificări, de prăbuşiri de monede, de explozii ale dobânzilor. Sunt riscuri extrem de mari. Şi nu veţi putea face faţă.

Şi atunci reversul acestui fapt care e, cel pe care-l recomandați? Am în minte aici oraşul nostru, care e mare, şi asta înseamnă chirie, dacă nu înseamnă credit.

Chirie sau găsirea unor alternative, găsiţi o căsuţă, găsiţi ceva, vedeţi că mai aveţi pe la ţară bunici, părinţi, ce mai aveţi pe acolo. Modul de viaţă urban nu e sustenabil pe termen lung, să ştiţi. Şi este foarte vulnerabil. Sau, altfel spus, ca să trăiţi într-o astfel de lume urbană, compromisul ar fi extrem de mare aici. Şi nu ştiu dacă veţi fi dispuși să-l faceţi. S-ar putea să fie nevoie să vă puneţi probleme de conştiinţă fundamentale.

Sunt multe întrebări care pun problema plecării românilor în străinătate: de ce, care credeţi că e motivul, în afară de cel financiar?; dacă este și o îngăduinţă a lui Dumnezeu, lucru pe care noi nu-l bănuim acum şi dacă credeţi că se mai întorc.

Eu nădăjduiesc să se întoarcă. Dar ca să se întoarcă trebuie să se întâmple ceva cu adevărat spectaculos şi afară şi în ţară. Adică să se schimbe foarte mult condiţiile economice şi sociale din lume. Eu cred că se vor întoarce foarte mulţi, în anumite condiţii, bineînţeles. În condiţii de criză profundă s-ar putea să fie întoarcerea ca ultimul demers posibil.

De ce au plecat românii? Păi au plecat din două motive: nemulţumiţi de starea de fapt din ţara aceasta – şi pe bună dreptate: nu este o ţară care să fie administrată aşa cum se cuvine. Ţara aceasta este o ţară cu resurse extrem de generoase, extrem de bogate şi care a fost un teren, un pământ al făgăduinţei nu pentru români, ci pentru alţii. Deci o ţară jefuită la maxim, ca să zic aşa, de toate resursele ei, inclusiv cele umane. Pentru că este un stat care a ajuns să-şi exporte propriul popor. Am exportat tot ce-am putut şi exportăm şi în continuare… şi exportăm şi creierele noastre şi braţele noastre de muncă. Deci e o situaţie unică, probabil unică în lume. Nu ştiu dacă în istorie a mai fost aşa ceva, un exod de asemenea proporţii pe timp de pace. Este o situaţie dramatică. Și probabil că nu e întâmplător că România este supusă acestui tratament extrem de nemilos. Dar v-am spus, și pe acest fond al îndepărtării noastre de Dumnezeu, pentru că sigur că dacă noi am fi fost altfel, am fi fost înrădăcinaţi în credinţă, am fi rezistat altfel. Şi probabil că am fi avut şi alţi conducători… Să ştiţi: conducătorii sunt şi îngăduiţi de Dumnezeu. Și poporul evreu, vă aduceţi aminte, toată istoria Vechiului Testament este o istorie a încercărilor prin care a trecut poporul evreu şi care veneau în condiţii de necredinţă, de cădere din credinţă. Robie, năvăliri ale unor alte popoare, ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat. Iar noi suferim oarecum în mod similar în planul acesta văzut din cauza căderilor noastre.

Cum vedeţi situaţia social-economică a României în viitorul apropiat? Mai bună, mai rea?

România nu este de una singură; face parte dintr-o construcţie suprastatală, supranaţională, care este Uniunea Europeană, deci România nu mai este o ţară suverană în adevăratul sens al cuvântului.

România este într-o zonă periculoasă, pe o falie de demarcaţie între două blocuri geopolitice: blocul atlantic şi blocul eurasiatic, între Europa, Statele Unite şi Rusia, China şi alte ţări din partea Asiei. Şi este o zonă de fractură care trece cam pe lângă noi, aşa, de la Marea Baltică spre Marea Neagră. Suntem aproape de situaţii de fractură, sigur aici pot fi conflicte oricând şi aici numai Dumnezeu ne va putea păzi, să ştiţi, pentru că lumea politică este o lume nemiloasă. Foarte multă lume își spune: <Noi suntem acum în NATO, ne apără NATO…>. Nu ne apără nimeni, să ştiţi! Numai bunul Dumnezeu! În momentul în care interesele militare și politice vor impune, vom fi lăsaţi singuri în faţa oricărui pericol. Nu ne putem baza pe nimeni şi pe nimic, să ştiţi, decât pe bunul Dumnezeu!

Iar din acest punct de vedere, v-am spus, viitorul nu este foarte bun, pentru că toată lumea va trece printr-un proces de reaşezare. În următorii zece ani toate se vor reaşeza. Tot ceea ce vedem noi acum se va schimba. Există acum în lume câteva obiective la scară globală. Unul dintre ele este trecerea la moneda unică digitală şi al doilea este trecerea la economia verde. Sunt două procese la scară globală care vor reconfigura tot ceea ce vedem noi, tot ceea ce ştim noi că există în plan economic şi financiar. Odată cu asta şi lumea politică, şi configuraţia politică a lumii se va modifica. Or, România va fi prinsă în această reconfigurare. Noi suntem prea mici. De-asta vă spun, în plan politic cine e România? Noi suntem un pitic politic, un pitic economic, suntem o ţară mică, insignifiantă din acest punct de vedere. Noi, dacă vom putea rezista cumva, numai în planul spiritualităţii vom putea face ceva. Şi de acolo ne va veni tot ajutorul.

Despre politica bisericească, despre conflictul dintre Moscova şi Constantinopol…

Păi se întinde pe această falie de demarcaţie. Implicarea politicului este clară aici. Patriarhia de Constantinopol este prinsă chiar pe această falie, ea este prinsă în acest joc politic care este foarte periculos pentru Biserică. Vedeţi ce se întâmplă cu ce este în Ucraina, nu ştim cum se va finaliza toată această situaţie care este extrem de gravă. Dar eu nădăjduiesc în bunul Dumnezeu… Și Biserica va trece prin anumite seisme şi reconfigurări. Biserica va rămâne Biserică, dar vom putea asista la desprinderi, la ieşiri din Biserică, aşa cum ies indivizi din Biserică vor ieşi, poate, şi teritorii, popoare, nu ştiu, se poate întâmpla.

Pe de altă parte, gândiţi-vă că Biserica recunoscută de Patriarhia de Constantinopol, acei ierarhi care acum sunt canonici, au hirotonit episcopi din biserica paralelă din România, de exemplu. S-ar putea să ne trezim cu două biserici canonice în România. Doamne fereşte, bineînţeles! Eu nădăjduiesc să nu se ajungă acolo, eu am încredere că ierarhii noştri, care sunt, foarte mulţi dintre ei, nişte oameni foarte lucizi şi foarte bine pregătiţi să facă faţă acelor provocări, vor reuşi să navigheze prin apele acestea tulburi.

 

Legaturi:

PARINTELE ILARION DAN la conferința de la Cluj (decembrie 2019) – AVERTISMENTE DUHOVNICEȘTI GRAVE DESPRE LUMEA ÎN CARE TRĂIM ȘI CĂDEREA POPORULUI NOSTRU: “Ce se prefigurează este un REGIM TOTALITAR TERIFIANT, care va nega tot ce ţine de adevărul natural, de memoria noastră, de tradiţie, de istorie, tot ce înseamnă libertatea omului. TOTUL O SĂ SE ÎNTÂMPLE DESTUL DE CURÂND, să ştiţi, pentru că situaţia generală a lumii de astăzi este extrem de precară…”

PARINTELE ILARION, duhovnicul de la Mănăstirea CRUCEA, la emisiunea “PROFESIONIȘTII” (TVR1). Din lumea financiar-bancară la CĂLUGĂRIE: “Devenim cinici și egoiști. Materialismul tinde să zdrobească tot ce este uman în noi. SUNTEM CĂLĂTORI PE ACEST PĂMÂNT, PATRIA NOASTRĂ ESTE CERUL” (video)

PARINTELE ILARION de la CRUCEA in “LUMEA MONAHILOR”: “Trăim această dramă perma­nentă a omului cu ETICHETĂ DE CREȘTIN, dar care de fapt nu e creştin. Trăim aşa într-o LETARGIE… Având totul la îndemână, omul se cufundă în acest pseudo-paradis terestru lumesc, în care SE COMPLACE”

BANCHERUL CALUGARIT: Parintele Ilarion Dan (Man. Crucea): “Traim niste vremuri in care apele se cam aleg, iar cernerea se va amplifica si accelera”

PARINTELE ILARION DAN, BANCHERUL CARE L-A CASTIGAT PE HRISTOS (II). “Traim intr-o lume in care mecanismele de pervertire sunt mai sofisticate… Omul contemporan cauta cu disperare, dar nu gaseste decat surogate”

PARINTELE ILARION DAN, DUHOVNICUL DE LA “CRUCEA”, FOST MARE DIRECTOR DE BANCA ce s-a lepadat de toate pentru a sluji lui Hristos, la 55 de ani. MARTURISIRI VIDEO despre propriul DRUM AL CONVERTIRII si despre PROVIDENTIALUL PARINTE ARSENIE PAPACIOC

Marturiile credintei. O MENIRE SFANTA [Reportaj In premiera despre o familie de iconari – VIDEO]/ Confesiunile PARINTELUI ILARION DAN, fostul bancher (VIDEO)/ PARINTI DE CARIERA: profesorii care au renuntat la cariera profesionala pentru a INGRIJI COPII ABANDONATI (VIDEO)

“ROMANIA, TE IUBESC” despre oameni care au invatat sa vorbeasca lui Dumnezeu. PARINTELE ILARION – fostul bancher calugarit: “DACA TRAIESTI FARA SA CAUTI RASPUNSURI, NU LE VEI GASI”/ PARINTELE CIPRIAN, fostul ateu devenit preot si comunitatea sa ortodoxa din Vedrin-Namur, Belgia (video)

“A doua viata” – SAPTE POVESTIRI ALE UNOR OAMENI INVIATI DUPA INTALNIREA CU HRISTOS: Parintele Ilarion Dan, Parintele Ciprian Gradinaru, Maica Ambrozia de la Arnota s.a. (VIDEO, TVR)

 

***

CE-AȚI FĂCUT DIN ȚARĂ? Părintele Cezar Axinte – omilie dureroasă despre un POPOR AJUNS LA O GREA CUMPĂNĂ, gârbovit, îmbolnăvit și aproape PECETLUIT prin propriile alegeri. CE MAI AVEM DE FĂCUT ACUM? (video)

1 an după referendumul eșuat al normalității. LECȚIA NEÎNVĂȚATĂ a “elitei” Bisericii, TUPEUL INFINIT AL IMPOSTURII TOTALITARE sau CE SOARTĂ NE-AM ALES CU MÂNA NOASTRĂ

LA 30 DE ANI. “Revoluţia nu ne-a fost „confiscată”, cum se spune, căci nu a fost niciodată a noastră. Vom deveni, pas cu pas, SCLAVI AI STRĂINILOR, asemenea poporului lui Israel, pentru că, înainte de toate, suntem sclavii propriilor patimi”

ROMÂNIA, ULTIMUL BAL. “În loc să fim o ţară numai fraţi, simţim, în noua epocă barbară, c-am fost în viaţa noastră blestemaţi s-ajungem chiriaşi la noi în ţară”/ RUGĂCIUNE ÎNDURERATĂ PENTRU NEAMUL ROMÂNESC: “Slobozește, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei și egoismului!”

“Daca neamul nu este aproape de Dumnezeu se va dizolva”. PUNTE DE LACRIMI, de Ziua Nationala, pentru un POPOR RISIPIT, DEZBINAT SI MANIPULAT. Avertismentul PARINTELUI IOANICHIE BALAN: “Nu ne va scoate nimeni din Carpati daca nu-L vom scoate noi pe Hristos din inima si din casele noastre”

REFLECTII POST-REFERENDUM ale Parintelui Constantin Sturzu in conferinta de la Cluj (nov. 2018): CRIZA NEAMULUI AFLAT IN PERICOL DE STINGERE, CRIZA OAMENILOR BISERICII. “Nu suntem prezenti in propria noastra viata si nu ne intalnim cu Dumnezeu… E clar ca vine din ce in ce mai mult vremea marturisirii”. Nevoia de a cultiva CONSTIINTA ESHATOLOGICA, de a ne ASUMA NEPUTINTELE si de a ne intoarce la LUCRAREA DUHOVNICEASCA, VIE (video, text)

STRIGĂTUL DISPERAT AL UNUI ARHIEREU CARE PLÂNGE DISPARIȚIA IMINENTĂ A NEAMULUI ROMÂNESC. România înlăcrimată își strigă fiii rătăcitori prin Pastorala dureroasă de Paști a Episcopului Maramureșului, PS IUSTIN: “Oare cum să ne rugăm și cât să stăm în genunchi în fața Mântuitorului Iisus Hristos ca SĂ ÎNVIEZE NEAMUL NOSTRU CARE SE STINGE PE ZI CE TRECE?!”

Cuvinte strapungatoare de inima despre IUBIREA CARE NE UNESTE, PLECAREA IN MASA IN STRAINATATE si primejdia CADERII SI PIERII NEAMULUI. “Ne bucuram ca Sfantul Andrei este ocrotitorul nostru, al românilor, insa ce inseamna aceasta protectie pentru noi?” TRISTETEA CEA MARE A SFANTULUI APOSTOL ANDREI

INTERVIUL INCENDIAR DIN “FAMILIA ORTODOXA” AL PARINTELUI MELCHISEDEC, staretul manastirii PUTNA, despre ROBIA ECONOMICA, POLITICA si MORALA a poporului român de astazi si LUPTA IMPOTRIVA FAMILIEI SI A NORMALITATII: “Acum asistam la o noua forma de COMUNISM. Raul nu ar fi avut putere, daca in mijlocul nostru nu ar fi fost TRADATORI”

“Ca să-i poţi stăpâni pe oameni, ca să-i poţi manevra trebuie să le distrugi sistemele valorice. Aşa se loveşte în Biserică şi după aceea în familie. Și, dacă-i dezbini până la individ, atunci mult mai uşor poţi să-i controlezi”. PĂRINTELE IUSTIN DE LA OAȘA despre NEAM și FAMILIE, DEZBINARE și IUBIRE. Cum ne apărăm valorile? (și VIDEO)

PĂRINTELE CIPRIAN GRĂDINARU – Cu dragoste, dor şi durere pentru poporul român: “Atât la nivel de popor, cât şi de persoană, NU MAI ȘTIM CINE SUNTEM”

Părintele Cezar Axinte (VIDEO+TEXT) despre DEMONIZAREA LUMII prin DESFRÂNAREA NERUȘINATĂ, IDEOLOGIA DE GEN, ACCEPTAREA PRUNCUCIDERII ș.a.: “Pare că între poporul român şi Dumnezeu este un munte uriaş de păcate. Astăzi, LUCRAREA DEMONICĂ a cuprins tot pământul, a îmbibat totul. În anii care vor veni, lucrarea demonică va fi considerată ca fiind NORMALITATE“

NEBUNIA PROPAGANDEI SCHIMBĂRII GENULUI, catastrofa pretextelor și FORMELE DIABOLICE DE REFUZ AL LUI DUMNEZEU de către SOCIETATEA OCCIDENTALĂ (FOST) CREȘTINĂ. Predica părintelui Florin Stan la Pilda celor chemați la cină (AUDIO): “Ca să faci fericiţi o mână de oameni, nefericeşti alte zeci de milioane de oameni, cărora le impui să respecte anomalii, să spună minciunii adevăr”

PS IGNATIE TRIF despre TOTALITARISMUL IDEOLOGIILOR “PROGRESISTE” ANTICREȘTINE. John Coffey: “Mitul secular al progresului tinde să creeze o eshatologie triumfalistă şi INTOLERANTĂ. În tradiţia iluminismului radical, dispreţul faţă de religie a fost adesea transpus în POLITICI DE SUPRIMARE”

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”

CORECTITUDINEA POLITICA – NOUA RELIGIE pentru CONSTRUIREA TOTALITARA A “OMULUI NOU” prin aplicarea programului “REVOLUTIEI CULTURALE” pana la ultimele consecinte. Fundamentele marxist-freudiene si evolutiile noii ordini ideologice, de la DECONSTRUCTIA VALORILOR si LICHIDAREA ORDINII TRADITIONALE pana la CONTROLUL SOCIAL AL GANDIRII prin NOUL LIMBAJ

PARINTELE IONA, profesorul anahoret de la Manastirea Oaşa (VIDEO): “Este o lupta ca sufletele copiilor sa fie rapite de la Dumnezeu”. DESPRE ILUZIA POLITICII si A LIBERTATII DE A NE ALEGE CONDUCATORII, despre ROBIA LA DIAVOL SI LA BANCI, PRIN PATIMI SI CREDITE: “Noi facem exact ce este contra fericirii noastre”

Invataminte si reflectii duhovnicesti in vremea crizei. ATENTIE LA IMPRUMUTURI SI LA “OFERTELE TARI”!

“POCAINTA este si o IESIRE DIN IDOLATRIA MODERNA. Noi am intrat in imperiul asta al ‘BUNASTARII’, al vietii ‘mai bune’, pentru ca DIAVOLUL STIE CA FACE MAI MULTA ROADA CU ‘BUNASTAREA’ DECAT CU PRIGOANA – Predica audio in Duminica Sfantului Ioan Scararul a PROTOS. IOAN de la SIHASTRIA PUTNEI

“Exact ca la razboi, cand toti erau plecati, asa am ajuns si noi acum…”. Omilia Protos. Ioan despre RAZBOIUL CARE NE DECIMEAZA DEJA, camataria celor care conduc lumea si INTOARCEREA LA SIMPLITATE. MAMONA sau DUMNEZEU? “Timpul este bani” sau TIMPUL E SANSA DE POCAINTA? (audio + text)

Parintele Ioan Buliga despre MUNCA SI LIPSA DE OCUPATIE

A DOUA VIZIUNE A STARETULUI ANTONIE. Invataturi

SCOALA ORTODOXIEI PENTRU INCEPATORI. Staretul Ilarion de la Troekurovo: “Grabiti-va sa va lasati de fumat. Va rog, nu faceti datorii! TREBUIE SA VA INSTRAINATI DE SMINTELILE LUMII. Sa nu stati niciodata degeaba”

“Lumea este din ce în ce mai stricată de ideologiile nefirescului care se propagă într-un mod patologic”. PĂRINTELE EPISCOP MACARIE DRĂGOI – CUVINTE ȘI RUGĂCIUNI DE MARE FOLOS la Duminica Sfinților Români și Sfântul Voievod Ștefan cel Mare (VIDEO): “Să luăm aminte, căci conducătorii sunt după chipul poporului”

Arhim. Nectarie Mulațiotis: “NOI CA POPOR NE-AM INDEPARTAT DE HRISTOS SI DE ACEEA DUMNEZEU A PERMIS SA NE CONDUCA TIRANII. Norii negri si marea ceață se apropie. Suntem in fața celui de-al treilea razboi mondial“


Categorii

Crestinul in lume, Parintele Ilarion Dan, Portile Iadului, România, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PĂRINTELE ILARION DAN – noi extrase din conferința de la Cluj, despre PROVOCĂRILE care ne așteaptă ÎN ANII URMĂTORI și cum le-am putea face față (II): “Statul român este un stat doar pe hârtie. NU NE APĂRĂ NIMENI, să ştiţi, numai bunul Dumnezeu! BISERICA RĂMÂNE ULTIMA REDUTĂ și ea este pusă sub presiune”

 1. http://www.cuvantul-ortodox.ro/arhim-nectarie-mulatiotis-noi-ca-popor-ne-am-indepartat-de-hristos-si-de-aceea-dumnezeu-a-permis-sa-ne-conduca-tiranii-norii-negri-si-marea-ceata-se-apropie-suntem-in-fata-celui-de-al-treilea-ra/

  Mulțumim mult fraților. Deși am urmărit la vremea respectivă de vreo câteva ori această conferință, citind acum și transcrierea mi-am reamintit cât de mult m-au marcat atunci cuvintele părintelui. Avem și noi românii, părinți care ne “lovesc în gândire”, dar nu prea vrem să luăm aminte”. De aceea am “coborât” și linkul cu predica părintelui Nectarie Mulațiotis de acum șase ani, că mi se pare foarte potrivită la situația României de azi după aceste recente “alegeri” prezidențiale. Este o predică foarte încurajatoare, pentru că dă speranțe oricărui om îngrijorat de situația în care se află și țara noastră și lumea întreagă. Părintele Nectarie spune ca și Mântuitorul, ca și părintele Ilarion, că familia care caută mai întâi Împărăția Cerurilor va fi ocrotită de Mult Milostivul Dumnezeu. Și noi în familia noastră am inceput să simțim puțin câte puțin acest lucru, Slavă Domnului, ceea ce vă dorim tuturor !!!
  Dacă te înveți cu câte puțin, mulțumind și dând Slavă Domnului pentru toate, ispitele zilnice devin mai usor de depășit.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. https://www.dcnews.ro/vot-pe-legile-anti-camatarie-daniel-zamfir-incepe-razboiul-e-decisiv-pentru-romani_729226.html

  Ultima încercare a senatorului Daniel Zamfir!!! ,,Ori la bal, ori la spital !”, cum s-ar zice. Bine, nu vrea nimeni la bal, că nici nu-i cazul în aceste vremuri de restriște, dar nici la spital n-ar trebui să fie cazul… Este de admirat pentru curajul său… Mai ales în condițiile în care nu prea mulți sunt cei care vor să-l urmeze… Dă Doamne să reușească !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 3. Pingback: PS IUSTIN HODEA: “Ce s-a dorit din partea Bisericii lui Hristos? SA TACA. SA NU VADA. SA NU AUDA. SI SA NU VORBEASCA. Satana a dorit SA O INCHIDA INTRE ZIDURI, SA-I INCHIDA GURA, sa nu mai transmita mesajul lui Dumnezeu” (VIDEO, TEXT) | Cuvân
 4. Pingback: PĂRINTELE ILARION DE LA CRUCEA: “Nu putem să tăcem. Pentru că, dacă noi vom tăcea, PIETRELE VOR VORBI. E mai confortabil să rămâi într-o TĂCERE COMPLICE, dar eu spun că nu mai suntem în situaţia de a accepta aceste lucruri. ESTE UN TIM
 5. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT indeamna la organizarea in parohii a unor LANTURI DE CITIRE A PSALTIRII ca paza in fata marilor incercari: “Parintii nostri ne-au invatat ca in asemenea clipe SA FACEM MULTE LITURGHII! ÎN FIECARE ZI! ASA INFRUNTAU MOARTEA, EPIDE
 6. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT indeamna la organizarea in parohii a unor LANTURI DE CITIRE A PSALTIRII ca paza in fata marilor incercari: “Parintii nostri ne-au invatat ca in asemenea clipe SA FACEM MULTE LITURGHII! IN FIECARE ZI! ASA INFRUNTAU MOARTEA, EPIDEM
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate