A început PERSECUȚIA ORTODOXIEI DIN UCRAINA, sub privirile indiferente ale Bisericilor surori. MITROPOLITUL LONGHIN se așteaptă la închisoare sau la confiscarea COPIILOR DE LA BĂNCENI: “Eu nu știu cât voi mai putea vorbi. Iubiți cum n-ați iubit niciodată! Plângeți spre cer prin rugăciune cum n-ați plâns niciodată! Iar pentru Biserica lui Hristos, rugați-vă fierbinte pentru cei care suferă!” (VIDEO, TEXT)

11-01-2023 12 minute Sublinieri

ÎPS Longhin – Cuvânt în a doua zi de Crăciun/ la Soborul Maicii Domnului (calendarul vechi), în Biserica mănăstirii de maici Boian (Ucraina/Bucovina de Nord)- 8.01.2023

(fragment transcris, după min. 27:30)

“[…] Deci, acei oameni, Caiafa, Ana, Pilat, mai-marii, arhiereii care erau, L-au judecat [și condamnat] la moarte [pe Domnul nostru Iisus Hristos]. Asta o facem și noi astăzi, după mii de ani. Nu vrem să lăsăm ca Dumnezeu să trăiască, vrem să-L omorâm în Biserică, în poporul nostru, în țara noastră.

Iubiți creștini, vreau să vă felicit cu sfânta sărbătoare de astăzi, cu Nașterea Mântuitorului Hristos pe acest pământ și Domn al nostru, al tuturor. Astăzi se pregătește Pământul pentru a primi pe alt Mesia. Nu voi numi țara unde s-au adunat ca la 500 de oameni și [s-a discutat] „pentru că se fac multe gălăgii și războaie și tare-i greu pe pământ astăzi, ar trebui găsit un lider care să conducă tot Pământul, să facă un ban [o singură monedă] și o religie”. Însă atâta timp cât avem credința ortodoxă puternică, mărturisitoare, nu au putere ca să ne gătească de zile.

Cu îndurerare vreau să vă spun că zilele acestea mitropolitul nostru Meletie, prin ordinul lui Irod și al lui Pilat și al lui Caiafa, a fost lipsit de cetățenie ucraineană și trebuie dus din țara noastră. Și cu mai mulți arhierei. Aveam la număr acuma poate la vreo 30 [oficial, 13 clerici de rang înalt, dintre care 12 arhierei, dar se pregăteau dosarele de retragere a cetățeniei și pentru alții n.n.] care nicio vină nu au. Mitropolitul Meletie [Egorenko, mitropolit de Cernăuți și Bucovina, aflat din decembrie 2022 pe lista de sancțiuni a statului ucrainean – n.n.] a fost cu toată inima pentru Dumnezeu, pentru Biserică, și a iubit ținuturile noastre, ale Bucovinei, și Ucraina. A învățat limba româna, fraților, cu greu pentru un om care nu cunoaște limba. A învățat limba română, căci știe că în ținutul Bucovinei sunt mulți români și-i frumos când cinstește limba acestor credincioși și le poate vorbi în limba maternă, limba mamei noastre. Că cineva astăzi vrea să ne oprească, să nu mai învățăm la școală limba noastră, să n-o mai vorbim nicăieri, vrea să ne puie pumnul în gură, în gât, fraților, dar n-are nimeni dreptul. Pentru că mama, cât țin minte, m-a strâns la piept și mi-a spus: „Dragul mamei, puiul mamei, îngerașul mamei!” Aceste cuvinte nu le poate lua nimeni din mintea mea, din sufletul meu. De aceea, nimeni n-are dreptul să oprească ceea ce e un dar dumnezeiesc. Dumnezeu a lăsat popoarele să-și vorbească limba. Și uite, această nebunie pe care o facem, fraților, duce la războaie, la vărsare de sânge… Lăsați poporul să trăiască liber!

Acuma vor să ne impună o credință, după cum ați văzut ieri; ne-au luat două biserici din Lavra de la Pecerska. Și așa au spus Sfinții Părinți că va fi. Dar lor nu le trebuiește, fiindcă bisericile lor stau goale, dragii mei. Nu umblă poporul acolo, pentru că nici un om nu merge la o fântână seacă. Omul merge la izvorul duhovnicesc unde se poate adăpa din cuvântul lui Dumnezeu, din Harul Lui, din binecuvântarea Lui. Omul simte. Voi, care sunteți azi aici, dacă v-aș fi spus eu aseară: „Mâine vii la mine la biserică, ai auzit sau nu?!”, n-ați fi venit. Dar dacă harul iubitor s-a atins de inima ta, de sufletul tău, tu ai venit. Acolo au strâns lumea cu sila din toată Ucraina. Degeaba îi duce, le face pelerinaj la Kiev gratuit, cine vrea să se ducă. Noi ne-am adunat aici să venim 15 km la Maica Domnului cu icoanele, pe jos, și am fost judecat, am fost dat pe mâna legii [a fost amendat în luna septembrie 2022 pentru că a condus o procesiune religioasă la mănăstirea Boian – n.n.]. Și am stat pe scaunul de judecată la Noua Suliță și m-au judecat că am venit la Maica Domnului. Pe aceia îi strânge cu de-a sila și-i duce acolo și nu-i amendează nimeni, nu-i judecă nimeni.

Ați văzut diavolii din iad ce fac?! S-a răsculat tot iadul, fraților, împotriva Ortodoxiei. Dar pentru că a venit vremea acum, să nu vă înspăimântați de nimic, că toate acestea trebuie să fie.  Noi să rămânem tari în credință.

Dacă veți avea ocazia să vă uitați puțin la acei oameni, cum stăteau ei în biserici? Cine erau? Doar jurnaliști, camere, oameni care au spus: „Noi n-am fost niciodată la biserică. Azi prima dată am intrat”. Cu mâinile în buzunare stăteau așa… Bieții oameni! Asta este a lor: „Principalul e să arătăm că este lume”!

[La fel i-au adus și pe ceilalți] care au făcut tomos-ul, cu blestematul de Bartolomeu [Patriarhul Ecumenic de Constantinopol – n.n.] care bea [atâta] sânge creștinesc, că se îneacă de-acuma, nu mai încape în gâtul lui spurcat! Atâta rău a făcut acest om! Dacă el este ortodox și este Patriarh, cum te uiți, omule, și dai creștinii la moarte?! Tu ești ortodox, ăștia toți sunt ortodocși. Cum dai așa ceva?! Cum te poți uita de-acolo și te poți bucura?! Și el spune, blestematul de Bartolomeu: „Gata! S-a terminat cu Biserica ucraineană. Rămâne numai biserica noastră acum să înflorească!” NU! Uite Biserica lui Hristos! Asta este! Pe care nici porțile iadului nu o vor sfărâma.

Biserica în care vă aflați voi, fraților, nu este nici a unei țări, nici a nimănui. Nici a oamenilor. Biserica asta este a lui Hristos. El a spus: „Eu voi zidi Biserica Mea pe care nici porțile iadului nu o vor sfărâma, n-o vor birui.” Chiar dacă ne-ar lua ziduri, ne-ar lua clădiri, ne-ar lua case, pe pământ gol, în pădure… Au fost vremuri comuniste, ateiste, au vrut „să-l spânzure pe ultimul popă”, Hrușciov așa a spus, că „în Kremlin va fi spânzurat ultimul popă”, va arăta la tot Pământul că s-a terminat cu ei. De mult stau în iad și-i rod viermii și focul nestins și întunericul cel mai din afară. Iar Biserica lui Hristos se proslăvește. Însă, după anii 88, când prima dată s-au sărbătorit la Cernăuți o mie de ani [de creștinism], deoarece aș vrea să spun că s-a sărbătorit [ceea ce eu numesc mai degrabă] o reînnoire, o reînviere, pentru că de la Sfântul Apostol Andrei, fraților, el ne-a încreștinat. Hristos i-a trimis pe apostoli pe tot Pământul. Și Sfântul Apostol Andrei a trecut pe toate meleagurile noastre frumoase, până a ajuns chiar și la Kiev. Și toată România noastră așa a fost binecuvântată de Dumnezeu prin acest Apostol care a venit să mărturisească Cuvântul Adevărului. Noi, în Biserica lui Hristos rămânem.

„Eu aș vrea, aș vrea să vă îngenunchez pe toți înaintea mea. Eu vreau asta, fraților. Să vă îngenunchez la mine, să fiu stăpânul vostru!” Nu-ți merge, păgânule! Nu-ți merge, păgânule, așa ceva! Nu vei îngenunchea poporul lui Hristos niciodată în fața lui Baal. Și să nu vă îngenuncheze nimeni, fraților! Noi am venit să vă slujim, nu să vă îngenunchem. Noi am venit să mergem împreună la Hristos, nu să vă alungăm de la El! Și să nu vă dați! Antihrist nu are mulți ani pe acest pământ. Dar cel ce se va închina lui, va primi pecetea lui. Să știți că banii vor dispărea. Vor face banul lor. Știu că spun acuma ce fel de ban vor face, va fi un singur ban pe întreg Pământul. De aceea spun Sfinții Părinți să aveți o bucățică de pământ, să vă strângeți mai mulți, să vă ajutați. „Eu n-am să vă las”, spune Domnul. Spun Sfinții Părinți că „o mână de pământ vei lua, vei binecuvânta-o în numele Sfintei Treimi, vei mânca acel pământ și vei fi sătul”. Dumnezeu nu-i lasă pe copiii Lui. Numai nu vă temeți, nu vă înspăimântați de nimic! Că toate acestea trebuie să vină. Și acum, dacă nu va fi această lepădare de credință, acest război care se va începe… Vedeți, peste tot locul a început câte oleacă, acolo un pic, dincolo… ca să vină acest „împărat” al lor, Antihristul. Și va fi încoronat în biserica de la Ierusalim. Și acolo, patriarhul va vedea că în loc de unghii are gheare și va striga: „Acesta este Antihristul” și [acela] îi va tăia capul pe loc Patriarhului. Deci știm multe lucruri, multe semne. Azi e semnul cel mai mare.

Nu vă lepădați de credința adevărată! Rămâneți în Biserica lui Hristos, vă rog din suflet! Pe noi ne vor chinui. Eu aștept zilele următoare. Vor să-mi facă cea mai mare durere, ca să-mi ia copiii [sutele de copii orfani crescuți în condiții deosebite în „Casa de copii” de la Molnița, lângă Mănăstirea Bănceni, unde au avut loc, de-a lungul timpului, multe adevărate minuni – n.n.]. Pentru că nu-mi poate lega mâinile să mă închidă. Dragii mei, copiii sunt ai Ucrainei. Eu în țara asta am crescut 30 de ani. Din anul 1992 când aici, la Boian, am adus primii copii. I-am crescut cu dragoste. Însă oameni ăștia de astăzi  nu  au nimic, n-au nimic sfânt. N-au suflet. N-au credință. Dar înainte de a-mi lua copiii, întrebați-i pe copii: ei vor să meargă cu voi, sau nu? Le rupeți mâinile, picioarele, îi frângeți, îi luați așa, îi încărcați în mașini și-i duceți! Dar stați, că sunt 180 de copii care stau la paturi, fără picioare, fără mâini,  fără ochi,… Unde-i duceți? Nu vedeți că țara este în mare greutate?

Noi trebuie să ne apărăm astăzi țara noastră, poporul nostru, să ne ajutăm unii pe alții. Nu are nimeni nevoie de noi. În 2014, trei ani am ținut refugiați în mânăstire, zi și noapte, mâncare, haine, tot ce-am putut. N-a venit nimeni să ne întrebe: „Dar ce faceți, de unde…?” Acuma, fraților, mânăstirea Bănceni a primit peste 15 000 de refugiați – au fost înregistrați – care au trecut prin mânăstirea noastră, și azi încă sute și sute îi avem. Nu ne întreabă nimeni: „N-aveți nevoie de nimic?”.  Au venit și  au zis: „Aici chinuiesc copiii, îi pun să muncească la fermă!”  Nu-i punem! Nici noi n-avem ce munci astăzi, fraților. Nu chinuim copiii, pentru că acești copiii, am spus ieri la predică, mi-am deschis sufletul durerii, pentru că nu de multe ori am vrut să vorbesc despre mine. Dar să știți că multe vor spune și multe vor găsi acuma, fapte urâte și rele, dar cu minciuni, fraților, pentru că așa, totdeauna prin minciună ei au făcut, și ne vor învinui cu ceva. Eu v-am spus și vă mărturisesc: eu am luat acești copii ca să-mi vindec rănile mele. Ați fost și voi copii. Țineți ceva minte din copilăria voastră? De multe ori poate ați fost flămânzi, însetați, dezbrăcați. De multe ori mama mă lua în brațe, bolnavă, și spunea: „Dragul mamei, eu nu te pot îmbrăca pentru școală. Du-te și paște o vacă la cineva, ca să te poți îmbrăca.” La 7 ani am fost dat argat să cresc copii mici. Aveam o fetiță de 8-9 luni pe care o creșteam. Părinții dormeau în cămara lor, eu aveam doar 7 ani și ferească Dumnezeu să fi plâns acea fetiță noaptea, ce bătaie luam! Și așa o legănam pe picioare toată noaptea. Când îi încălzeam laptele o luam sub mâna mea. Dar eu singur eram copil. Și-apoi, când am rămas singur în lumea asta, am spus: „Doamne, tot mi-ai luat, mâncare n-am, lemne de foc n-am, n-am nimic, Doamne, nici haine, ce fac mai departe? Acum mi-ai luat-o și pe mama. Am rămas singur”. Asta a fost, fraților, [de aceea] am luat copii orfani.

Odată m-au învinuit, și am primit niște scrisori cu ceva greu, mi-e rușine să spun în biserică. Eu mărturisesc înaintea lui Dumnezeu că împotriva copiilor mei, nu că aș fi avut ceva, o poftă sau o patimă rea, nici gânduri n-am avut, fraților, credeți-mă! Eu în copiii aceștia am văzut numai durere, suferință și milă de mamă am vrut să le dau. Am vrut să le dau ce n-am avut eu. Să știți adevărul. L-au luat pe un copil, l-au chinuit, îi dă cvartir, îi dă mașină, îi dă tot ce vrea el, numai să spună așa, că ei îl fac om mare. Slavă Domnului că n-a putut spune, că a mai rămas ceva în copiii  aceștia. Dar ei au  pregătit… Știți de un film care a fost făcut, l-au arătat o dată și a batjocorit toată Ucraina, pentru că toți știau adevărul [despre ceea ce] spuneau ei. L-au omorât la 24 de ani. M-au sunat de la morgă, veniți și vă luați copilul acasă, că-i mort și n-are cine îl îngropa. „Dragul tatii”, așa i-am spus, „tu tot al meu ai rămas”… Asta voiau s-o facă ei pe nedrept.

Ce vină poartă mitropolitul Onufrie [întâi-stătătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, din 2014 – subordonată Patriarhiei Rusiei până anul trecut, acum independentă – și fost mitropolit de Cernăuți; o vină poartă totuși în legătură cu comportamentul său neprietenos în raport cu etnicii români păstoriți (a se vedea ultima legătură recomandată la finalul acestei postări)  – n.n.]?! Când tot Pământul a recunoscut și s-a rugat cu el și Liturghii… În care țară nu a mers?! Astăzi toți tac din gură. Nu ne știe nimeni că ăștia ne bat, ne fugăresc, ne iau biserici. Fraților, dacă tu vrei altfel să crezi în Dumnezeu, fă-ți biserica ta și crede cum vrei, nu te oprește nimeni. De ce vrei să tai ușa de la biserica noastră? De ce vrei să faci rău în poporul nostru? Noi și așa aveam multe greutăți și necazuri. Lăsați-ne să ne rugăm și să trăim o zi cum o vrea Dumnezeu.

Iertați-mă că poate vă întristez, dar vreau să vă pregătesc și să nu vă temeți de nimic. Aici ne poate omorî trupul, aici ne pot chinui acești chinuitori fără de Dumnezeu, tirani. Că așa știu să facă. Ei nu știu de milă, nu știu de iubire, nu știu de iertare. Însă eu nu mă tem, pentru că îl văd în fața mea cum stă. Ei mă scriu. Toate predicile mele sunt date acum la Universitate să fie traduse și trec expertiza acum ca să-mi pregătească mai departe calvarul pe care trebuie să-l am. Dar nu mă tem de nimic. De un singur lucru mă tem și vă rog să vă rugați toți pentru mine: să nu mă lepăd de Dumnezeu, de credință, să-i rămân Lui credincios până la urmă.

Iar vouă, iubiții mei credincioși, cu care tare bine mi-a fost toți anii aceștia, voi ați fost totul pentru mine! Tot ce-am făcut eu, eu n-am avut cu ce face. Cu banul vostru, cu pâinița voastră, cu durerea voastră, cu suferințele voastre, eu am făcut ceea ce am făcut. De aceea, al meu nu este nimic, nici în copiii orfani, nici în mânăstiri, nici în biserici, nimic decât tot ceea ce este dragostea voastră pe care mi-ați dat-o s-o duc la Dumnezeu. Vă spun, iertați-mă, poate ceva am greșit. Poate n-am dat totdeauna acolo, poate am mâncat și eu dintr-aceea, am cheltuit și eu poate un ban al vostru. Iertați-mă pentru asta! Dar m-am străduit totdeauna să-i duc lui Dumnezeu ceea ce mi-ați dat. Ceea ce-ați pus în mâna mea am vrut să pun în slujba Lui. Nimic nu avem de luat de pe acest pământ când plecăm, goi am venit și goi ne întoarcem. Dar Doamne, dacă vrei să ne iei tot, ia-ne, Doamne, totul! Dar credința lasă-ne-o în Tine! Credința în Dumnezeu, în veșnicie, în iertare, în ceea ce-a spus Dumnezeu: „Mă duc la Ceruri să vă pregătesc un loc. Unde eu am să fiu, și voi veți fi”.

Vă mulțumesc pentru iubirea atâtor ani! Iată că avem mai bine de 30 de ani de când suntem împreună. Ne-am bucurat mereu de acest sat minunat, de acești credincioși și de această mânăstire. Vreau să vă rog astăzi… Eu nu știu cât voi mai putea vorbi, cât voi putea să fiu cu voi. Vreau să vă rog un lucru. Iubiți cum n-ați iubit niciodată! Rugați-vă cum nu v-ați rugat niciodată! Iertați cum n-ați iertat niciodată! Plângeți! Plângeți spre cer prin rugăciune cum n-ați plâns niciodată! Nu veți rămâne fără de răspuns. Iar pentru Biserica lui Hristos, rugați-vă fierbinte pentru cei care suferă! Oameni sfinți ieri […] i-au dat afară din țara noastră, mitropoliți și arhierei. Pe mitropolitul [Arsenie] de la Sveatogorsk, de la Lavra [„Mănăstirea Peșterilor”] care atâția refugiați [a primit], atâta bine a făcut și atâta a ajutat lumea întreagă! Și ieri au fost toți pedepsiți. Dar slavă Ție, Doamne, că ne faci parte din patimile Tale și nouă! Și spune Domnul: Dacă pe Mine M-au iubit, și pe voi vă vor iubi. Dacă pe Mine M-au urât, și pe voi vă vor urî. Dacă pe Mine M-au prigonit, și pe voi vă vor prigoni.

Domnul să vă deie putere multă și ajutor. Iar vouă, surorilor, vreau să vă spun că sunteți cele mai fericite. Dar nu știți de ce. Maica Domnului a primit un Copil din Cer. Era Omul și Dumnezeu. Maica Domnului a primit un Copil care venea din veșnicie, de-acolo, și S-a întors înapoi în veșnicie. Așa v-a pus Dumnezeu și vouă, care v-ați făgăduit să fiți slujitoare Domnului în sfânta mânăstire. Dumnezeu v-a pus copii cerești în brațele voastre. Să știți că n-ați crescut copii, ci ați crescut îngeri. Vă mulțumesc că v-ați dăruit întru totul, pentru că eu singur n-aș fi putut face nimic. Dacă veniți să vedeți cum dorm [maicile]… Mă duceam de multe ori dimineața când erau toți obosiți, copiii dormeau frumos, călduț, dar maica jos, pe podea, cu o haină acolo, cu ceva sub cap, dormea jos pe podea, lângă copiii ei. Care avea 5, care 7, care și mai mult… De multe ori nu mai dovedeam, dar așa a fost frumoasă viața noastră. Ne-am dăruit lui Dumnezeu și nu ne pare rău. Chiar astăzi dacă aș muri [nu mi-ar părea rău], nu pentru că am cu ce, ci pentru că Dumnezeu mi-a dăruit acești ani plini de bucurie, de mângâiere și de cer. De aceea eu vă mulțumesc, surorilor, pentru jertfa mare. Tare greu le-a fost! Una-i când vii în mânăstire să te rogi Doamne, Iisuse…, dar alta să speli, să faci mâncare, să pornești la școală și să aștepți. Roluri dacă joci, ele nu se primesc, fraților (dacă te prefaci, nu merge – n.n.). Aici, până nu te dăruiești, nu faci nimic. Deci surorile s-au dăruit cu totul. Ferească Dumnezeu să-i fi luat un copil dintr-o grupă în alta! Era război în mânăstire! „Cum puteți să-mi luați copilul?!” Dacă poate era mai mare sau mai mic, trebuia să-i mai facem după grupări. „Nu se poate! Mă duc acasă, nu mai vreau dacă nu mă lăsați așa!” De multe ori vedeam că se chinuiau, săracele, dacă ați văzut, cu copii fără picioare, fără mâini – să-l luați în brațe pe acel copil, să-l duceți voi așa, să vedeți ce poartă ele. De aceea, nu pentru că vreau să vă laud, ci pentru că vreau să-I mulțumesc lui Dumnezeu că atât de frumos ne-a dăruit slujba pe acest pământ.

Iar vouă, creștinilor ortodocși din toată lumea, să rămâneți în Biserica [ortodoxă] canonică, să nu vă înșele nimeni, pentru că vedem că s-au vândut, și patriarh, și arhierei, și sinoade. Toate au vrut să le facă după voia lor. Noi ținem la acele sinoade, care la primul Sinod, în 325, știți cum au venit acei Părinți Sfinți, care fără picioare, care fără mâini, care fără ochi – erau din chinurile când au fost mari prigoane asupra creștinismului. Așa au venit și ne-au lăsat această Lege dumnezeiască, aceste canoane și pravila Bisericii noastre, pe care n-are nimeni dreptul s-o strice, cum au căutat ei în anul 2016 pe ascuns. Citeau pe deasupra, printre rânduri, dar nu ne spunea: „uite, asta vrem s-o facem”. Fraților, țineți la ceea ce ne-a lăsat Dumnezeu sfânt și drag! Că aiștia vor să sfărâme tot ce-i sfânt. Și familia, să nu mai fie familie. Știu că sunt patimi, știu că sunt… tot ceea ce este rău pe pământ astăzi. Eu nu judec, Dumnezeu să-i întoarcă pe toți! Eu iubesc când văd un tată, o mamă cu copil în brațe, când îi cuprind. Asta este familia pe care a făcut-o Dumnezeu. Ei vor să facă o familie distrusă, care să distrugă planul lui Dumnezeu și legea lui Dumnezeu. Moșneag cu moșneag și babă cu babă! Nu le e rușine la obraz?! Noi, un popor credincios, ortodox, noi, un popor civilizat, care acum am ajuns în secolul al XXI-lea, la asta am ajuns să ne întoarcem?! La acest păgânism?! Să vă ferească Dumnezeu, iubiții mei! Și păstrați această credință! Tot ce ne-a dat Dumnezeu sfânt și drag, și poruncile Lui.

În brațele Lui vă încredințez pe toți. Vă iubesc și una vă spun să nu uitați: să nu vă temeți de nimic! Să nu vă temeți de aceia care vor dori să vă omoare trupurile voastre. Noi suntem legați de pământ, de asta aveam slăbiciunea asta. Dar când vine timpul, să știi că te îmbracă Hristos în altă haină. Când vine timpul de mucenicie, Hristos în altă haină te îmbracă. Mi-aduc aminte de fratele Traian Dorz care spunea: „Începeau să bată în mine. La început, mai simțeam ceva, dar pe urmă simțeam că numai foc iese din trup, nu mai simțeam durerile și loviturile deloc. Pentru că trupul acesta era îmbrăcat cu harul lui Dumnezeu”. Părintele Iustin Pîrvu… Stăteam și-mi povestea de anii grei de închisoare, ce suferință grea a fost! Și înainte de a muri, m-a sunat și a zis: „Mihai Longhin, Mihai, ține minte credința ortodoxă curată!” Da, părinte Iustin. Tu în veșnicie și noi aici, pe pământ, îți răspundem astăzi: cu rugăciunile tale, părinte, și toți părinții, și toți cei care s-au dus și au rămas statornici pentru Hristos și pentru veșnicie, rugați-vă pentru noi, să nu terminăm viața pe pământ ca Iude spurcate, ca păgâni, ca dezertori, ci să rămânem în slujba lui Hristos, înrolați până la ultima clipă din viața noastră! AMIN! Hristos se naște! – Slăviți-L!”

***

Celelalte două predici rostite în zilele prăznuirii Nașterii Domnului (7 și 9 ianuarie 2023) de către Mitropolitul Longhin:

 

Legături:

 

O GURA DE RAI (Video). Reportaj cutremurator “In Premiera” despre PARINTELE LONGHIN JAR de la BANCENI, tatal copiiilor parasiti. VLADICA AMENINTAT PENTRU CA SE OPUNE RAZBOIULUI: “Mi-au deschis dosar penal, mi-au cerut sa plec”

ROADELE BOGATE ALE DUHULUI: Manastirea Banceni si Parintele Mihail Jar – Calugarul cu 200 [intre timp 400] de copii si minunile credintei (Articole si DOCUMENTAR VIDEO)

PARINTELE MIHAIL JAR A FOST HIROTONIT EPISCOP VICAR DE BANCENI! (video). Plus: documentarul Realitatea TV: “TATA PENTRU 400 DE SUFLETE” (video)

PS Longhin Jar (Banceni), conferinta de la Constanta: COPIII, CALEA CATRE HRISTOS (video – I). “Atunci cand alini durerea unui copil orfan, alini durerea lui Hristos. HRISTOS NU ESTE INDIFERENT CA NOI”

Episcopul Longhin (Mihail Jar), partea a doua a conferintei de la Constanta: COPIII, CALEA CATRE HRISTOS [video si transcriere]. Despre MINUNILE DE LA BANCENI, ECUMENISM, AVORT, ORFANI, TIGANI s.a.

PARINTELE EPISCOP LONGHIN JAR (fost Mihail) – INTERVIURI AUDIO cu “tatal” si “mama” orfanilor de la Banceni: COPIII PARASITI, PLANSUL DORULUI PARINTESC SI MINUNILE IUBIRII

PREASFINTITUL LONGHIN LA CONSTANTA (IV). Cuvantul din biserica Sf. Haralambie (si audio) si povestea uimitoare a vietii episcopului de Banceni relatata de un ziar central. DATE DE CONTACT PENTRU A AJUTA ORFELINATELE

Mitropolitul primat al Bisericii Ucrainiene INVOCA PERICOLUL ROMANESC. Asezamantul de la BANCENI folosit de IPS Onufrie pentru a ilustra PERICOLUL “RAZBOIULUI RELIGIOS”


Categorii

Craciunul, Episcopul Longhin (Parintele Mihail Jar), Ierarhi ortodocsi din alte tari, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Patriarhul ecumenic Bartolomeu, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Ucraina, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “A început PERSECUȚIA ORTODOXIEI DIN UCRAINA, sub privirile indiferente ale Bisericilor surori. MITROPOLITUL LONGHIN se așteaptă la închisoare sau la confiscarea COPIILOR DE LA BĂNCENI: “Eu nu știu cât voi mai putea vorbi. Iubiți cum n-ați iubit niciodată! Plângeți spre cer prin rugăciune cum n-ați plâns niciodată! Iar pentru Biserica lui Hristos, rugați-vă fierbinte pentru cei care suferă!” (VIDEO, TEXT)

 1. La atât de multă suferința nu reacționeaza nimeni? Nici măcar un Patriarh nu are curajul să spună că trebuie oprită aceasta prigoană?
  Aolo nu se sfâșie cămașa lui Hristos, ci chiar Trupul Său.

 2. @ Denis:

  Nu pot vedea continutul.

 3. Admin, La mulți ani cu sănătate si pacea de la Parintele Luminilor

  Undeva pe CO am citit profețiile unor duhovnici despre războiul din Ucraina . Oare le mai aveți ?

 4. “REFUZ CÂNTĂRIREA CU DOUĂ MĂSURI

  Dacă Patriarhia tolerează în postura de purtător de cuvânt un individ a cărui duplicitate frizează trădarea, rezultă, pe cale de consecință, că însăși Patriarhia cochetează cu cele două racile.

  Atât timp cât critic sever pasivitatea lașă, echivalentă cu trădarea, a președintelui țării și a premierului, nu am găsit suficiente argumente pentru a avea toleranță discriminatorie atunci când este vorba de înalte fețe bisericești.

  Ca pe orice muritor, și pe politician, și pe medic, și pe preot, gheara fricii îl poate agăța, mirajul supraviețuirii cu orice preț îi poate lua ochii, păcatul indiferenței vinovate îi poate da târcoale, mugurii ticăloșiei i se pot împlânta în trup, dacă nu are grijă zilnic de curățenia spiritului prin care va călători de-a pururi.” (Dr. Răzvan Constantinescu)

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02HughvAehMjTifqmnxhg262D99VFtAGQuKpsWwtboSZ1HzGu3BxGJfbfC77sEbSWSl&id=100001009007650

 5. zice asa linkul de la Denis:

  “Ambasadorul Creștin Ortodox
  January 10 ·

  Astăzi am decis să vă povestesc despre o altă marionetă a “poporului ales”, “eroul” Trump și mașina sa de propagandă “Q”. Fac asta pentru că văd tot mai mulți oameni, mai ales creștini ortodocși (din păcate) care îl apreciază peste măsură pe acest individ și susțin mișcarea misteriosului Qanon…

  În primul rând, nu trebuie idolatrizat niciun individ, indiferent despre cine este vorba, fără excepție, altfel cădem în idolatrie. Singurul vrednic de adorație nemărginită este Iisus Hristos, “Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat”.

  Îi aud pe tot mai mulți spunând: “Ce bine că revine Trump la putere și vom lupta împotriva ocultei mondiale…” sau “Este alesul Domnului și va aduce pacea…” sau “Abia aștept să revină la putere ca să facă ordine…” etc.

  Niște speranțe deșarte și penibile ale unor oameni limitați și ușor de manipulat. Oameni superficiali și leneși, care nu cunosc Adevărul, nu cunosc profețiile lăsate de Sfinți, și nici Sfânta Scriptură, dar primesc tot ceea ce le servește presa.

  Iată ce le spune Domnul Dumnezeu acestor oameni: “Aşa zice Domnul: Blestemat fie omul care se încrede în om şi îşi face sprijin din trup omenesc şi a cărui inimă se depărtează de Domnul.” – (Ieremia 17, 5)

  “Dar deşertăciune sunt fiii oamenilor, mincinoşi sunt fiii oamenilor; în balanţă, toţi împreună sunt deşertăciune.” – (Psalmul 61, 9)

  Acești oameni care își pun nădejdea într-un om pentru pacea mondială, într-un viitor salvator, un așa-zis erou, sunt exact cei care îl vor adora pe Antihrist. Antihrist este fiul pierzanie, omul care va poza în liderul perfect și “dumnezeul” lumii.

  Trump nu este altceva decât un test al lui Antihrist, o altă marionetă a “poporului ales”. Antihrist îl folosește pe Trump doar ca să testeze masele și să vadă cum reacționează mulțimile la apariția unui potențial salvator.

  Dacă pe Donald Trump îl iubesc ei atât de mult, imaginați-vă cu câtă ardoare și devotament îl vor primi pe Antihrist care va face cu mult mai mult “bine” pentru întreaga omenire (la început și doar de aparență).

  “Q” sau “Qanon”, nu este altceva decât o mașină de propagandă, care caută să abată sufletele slabe în credință și înțelegere de la calea Adevărului, ținându-le ocupate cu știri, ură și subiecte jalnice, dar departe de adevăratele scopuri creștine: pocăința și progresul duhovnicesc.

  Sfânta Scriptură ne oferă suficiente informații despre Antihrist și semenele venirii lui la conducere. Majoritate Sfinților Părinți ne-au lăsat moștenire, în scris, detaliile esențiale despre Antihrist și guvenrul său mondial, tocmai pentru a ne proteja și a nu cădea pradă minciunii lui.

  Sfântul Efrem ne spune că Antihrist va veni într-un aşa fel, încât să-i amăgească pe toţi. Va părea smerit, blând, îngăduitor, răbdător, un urâtor al fărădelegii, dispreţuind idolii, dând întâietate cucerniciei, bun, iubitor de săraci, peste măsură de frumos, statornic, îndatoritor faţă de toţi şi preţuind în chip osebit neamul evreiesc, pentru că evreii îi vor aştepta venirea.

  Va întrebuinţa mijloace viclene ca să placă tuturor, astfel încât oamenii să ajungă să-l iubească. Nu va primi mită, nu va vorbi cu mânie, nu va avea o înfăţişare posomorâtă, ci printr-o înfăţişare cuviincioasă va începe înşelarea lumii, până ce va fi întronat.

  Sfântul Ignatie Briancianinov ne spune că se va ivi necesitatea, cererea, dorirea lui Antihrist, va răsuna glasul chemător al omenirii care va arăta stăruitor că este trebuinţă de un geniu al geniilor, care să ducă dezvol­tarea şi propăşirea materială la cel mai înalt nivel şi care să aducă o asemenea bunăstare pământească, încât cele cereşti să fie ignorate și desconsiderate de oameni.

  Ca să fie clar pentru toată lumea, Antihrist va face tot posibilul ca să-L imite/înlocuiască pe Domnul Iisus Hristos. Cei mai mulți nu vor realiza că acesta este fiul diavolului și îl vor accepta cu brațele deschise luând pecetea lui pe mână dreaptă sau pe frunte, mergând spre moartea veșnică.

  Are și marioneta Trump o poveste impresionată și bine regizată, despre cum a fost el nedreptățit, cenzurat și abuzat pentru că, bag seamă, “a luptat” pentru omenire. Scenariul ideal de “erou căzut la datorie” pentru cei creduli și slabi în credința cea adevărată!

  Trump face parte din scenariul care vă este servit. Este de-al lor, la fel cum sunt toți “liderii” mondiali. La fel precum și “marele” Elon Musk, cel care pregătește Era internetului total, prin sateliții lui numeroși (că doar cum altfe să funcționeze pecetea care urmează să fie aplicată lumii?!) tot de-al lor este.

  Lucifer cunoaște foarte bine setea cea lăuntrică a omului de Dumnezeu, setea de dreptate și dorința de a avea un salvator. Asta ni s-a inoculat în adâncul minții noastre și a copiilor noștri, în ultimii 30 de ani, abuziv și prin toate mijloacele posibile.

  Societatea noastră urmărește cu orice preț să-L șteargă/înlocuiască pe Iisus Hristos Dumnezeu din viața oamenilor, unicul și adevăratul Salvator al omenirii. Păziți-vă sufletele și credința!

  Nu vă jucați cu mântuirea voastră și atenție de unde vă informați. Hristos va veni așa cum a și plecat, pe norii cerului și nu în vreun alt mod, dar mai întâi va veni Antihrist, iar mulți vor crede că este Messia.

  Mântuitorul însuşi ne-a avertizat: “Atunci de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi… Deci de vă vor zice vouă: Iată în pustie este, nu ieşiţi; Iată în cămări, nu credeţi. Că precum iese fulgerul de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi Venirea Fiului Omului” – (Matei 24, 23-27).

  ☦️ Ambasadorul Creștin Ortodox ☦️”

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare