DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa (si AUDIO)

13-02-2013 Sublinieri

No_Gays(1)

Extras din conferinta Trup si suflet sustinuta de catre Parintele Pantelimon si Parintele Iustin de la Manastirea Oasa, la Arad, in data de 09.11.2012:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

*

– In zilele de azi se promoveaza agresiv in mass-media homosexualitatea ca fiind o stare fireasca a omului. E homosexualitatea o boala a sufletului? Cum se poate trata?

Parintele Pantelimon de la Oasa:

– Acuma, referitor la ce zicea Parintele staret ceva vreme in urma, trupul este orb. Trupul nu are lege, el are pofte care sunt ordonate de ratiune si de minte. Si va spun asta pentru ca astazi se incearca sa se modifice conceptia oamenilor in legatura cu acest subiect. Or, trupul cauta placere sau, cum spuneam inainte, trupul patimas [este cel care cauta placere. Toate legile sunt morale. Adica, o relatie normala, asa cum este una dintre un barbat si o femeie, nu se intemeiaza numai pe o lege a trupului, ci si pe moralitate, adica o lege a cugetului. Vedem, de exemplu, ca la animale nu exista o interdictie inscrisa in firea lor, in instinct, o interdictie a relatiilor incestuoase, asa cum exista in cadrul oamenilor, intre rude. De exemplu, la animale nu exista o opreliste a atractiei care sa fie inscrisa in trup. Or, la om, nu te indragostesti de sora ta, nu te indragostesti de parintii tai, pentru ca exista niste bariere morale, care iti spun foarte clar ca nu ai voie, si atuncea tu nu-ti permiti, pentru ca tu ai o lege. Ei, in momentul in care dispare credinta din viata omului si dispar aceste legi, totul este posibil, adica toate perversiunile sunt posibile, daca nu mai exista o lege morala, daca se doboara aceste bariere. Si atunci cand este declarata ca normalitate relatia intre persoane de acelasi gen, numarul de astfel de relatii se va inmulti, pentru ca omul este cautator de placeri. Si daca nu mai exista aceste specificatii care sunt de natura morala, din punctul de vedere al atractie chimice… e ok [in cazul homosexualitatii, in afara unor dereglari grave, nici asa ceva nu este posibil, la nivel fiziologic, tocmai de aceea se si numeste pacat impotriva firiinota noastra]. Adica, trupul, cum va spuneam este orb, el nu are ochi, nu are minte, totul tine de niste principii spirituale. Si din acest punct de vedere este foarte periculoasa, atitudinea aceasta moderna sau contemporana, de relativizare a relatiilor, pentru ca se doboara aceste bariere mentale.

Parintele Iustin de la Oasa:

p. Iustin Miron– Iata, pot spune din experienta cu homosexuali credinciosi, din experienta unora pe care ii spovedesc, nu sunt multi, dar ii spovedesc, care, o data ce sunt credinciosi nici nu-si pun problema relatiei cu un alt barbat, deci le e rusine de treaba asta. Si sunt foarte marcati saracii de treaba asta, ca sunt in situatia asta. Or, nu cred ca se pune problema sa absolutizam starea asta cazuta. Deci, clar e o boala, homosexualitatea este o boala care trebuie tratata, sa nu-i zicem la rau bine acuma!

Si implinirea noastra in final e prin Dumnezeu. Ne casatorim ca sa ne implinim prin Dumnezeu, adica de Dumnezeu prin celalalt, deci nu ramanem, oricum, numai noi la nivelul nostru. Or, daca noi, oameni obisnuiti, oameni normali din punctul asta de vedere [heterosexuali, n.n.], ne punem mereu problema spiritualizarii vietii, a sfintirii vietii, pai acuma, oare, de ce nu s-ar pune si la ei? Deci vedeti ca problema asta se pune numai in zona asta a necredintei, a ateismului. Si ateism, sa stiti, servim de dimineata pana seara foarte mult. Suntem foarte credinciosi in raport cu cat ateism inghitim de dimineata pana seara. Uitati-va la emisiunile astea la televizor, la radio, toate cu un mesaj ateu, toate cu o conceptie atee despre viata, adica toate spun [implicit, n.n.]: fara Dumnezeu, fara Dumnezeu! Si atuncea e normal ca se ajunge si la asta.

De ce acuma, de cand s-a liberalizat atat de mult raul, se pune asa de acut problema homosexualilor? Pai n-au mai fost homosexuali pana acum? Au fost dintotdeauna, dar acuma parca s-au inmultit. Dar de ce s-au inmultit? Pentru ca s-au dat multe drepturi raului, pentru ca, acuma, cu democratia din vremurile noastre, vedem ca atatea drepturi s-au dat raului, incat, aproape, raul a devenit normal. Pai pana acuma era interzis binele? Cand e vorba de drepturi, la ce ne gandim sa avem cat mai multe drepturi? La ce te gandesti cand vrei sa ai un drept? La rau! Pai n-aveam dreptul la bine pana acuma? N-aveai dreptul sa vorbesti frumos, n-aveai dreptul sa gandesti frumos, n-aveai dreptul sa te rogi, n-aveai dreptul sa respecti? Pai aveai! Deci binele nu a fost restrictionat, raul a fost, intr-adevar restrictionat, si acum, prin democratizare, dam drepturi raului. Si unde se ajunge? Ia mergeti in tarile “civilizate” sa vedeti acolo pana unde merge raul! Si vedeti ca sunt crize mereu, ca acolo sunt chestii realizate numai in suprafata, dar nu de adancime. Occidentalii au probleme sufletesti, foarte mari, foarte mari! Si noi, din punct de vedere al credintei, avem ceva de dat in loc. Credinta noastra, viata noastra. Or, ei si-au pierdut-o.

Chiar mi-amintesc ca imi spunea mama, odata, la telefon, si chiar azi am auzit la radio in masina, cand veneam, ca au fost batuti niste homosexuali, pe nu stiu unde… Si imi spunea mama, taranca fiind, ca odata s-a speriat ca nu stiu ce manifestare a fost iarasi pe la Bucuresti, si suporterii lui Becali i-au batut pe homosexuali. Si mama nu stia cum sa-mi spuna treaba asta, ca nu stia cum le zice la homosexuali – fiind taranca nu stia termenul asta. Si eu stiam la ce se refera, dar eu o tot sacaiam sa vad ce zice, cum ii numeste. Ca nu se punea problema de asa ceva in sate, [iar] cine avea treaba asta, si-o vindeca prin credinta. “Si ce fel de oameni erau aia, mama?“. “Pai erau d-aia, ma copile, sexuali de-aia, arza-i focu”!“. Si asta nu pentru ca-i ura pe aia, ca-s chipul lui Dumnezeu, dar pacatul ala care e ingrozitor, orientarea aia, care e groaznica sa o ai in tine, si-i devastatoare pur si simplu. Si eu cred ca trebuie sa luptam sa devina normali, sa devina oameni ca toti oamenii, nu? Si vedem sodom-and-gomorrahde aici pozitia lui Dumnezeu. Pai nu-i Dumnezeu Tatal nostru, nu Dumnezeu ne da viata? Si la Sodoma si Gomora oare ce-a fost? Era vorba de homosexuali, sa stiti! Si, cum a procedat Dumnezeu cu homosexualii? Foc din cer! Pur si simplu nu s-a uitat. Si avem noi dragoste mai multa decat dragostea infinita a lui Dumnezeu? Suntem noi, cumva, mai iubitori decat Dumnezeu? Deci e vorba de un rau si de o boala si sa-i zicem [pe nume]: rau si boala si sa-i ajutam (sa ne rugam) sa devina, saracii, sanatosi. Dar cei care cred, si-si asuma credinta, sa stiti ca depasesc prin credinta.

Parintele Pantelimon de la Oasa:

Homosexualitatea apare ca o deviere emotionala, care se poate produce in copilarie si ca o lipsa a unor coordonate precise de viata. Daca nu ti se spune ce este normal, orice poate sa devina normal. Homosexualii pot fi ajutati sa se reechilibreze emotional, astfel incat sa poata simti afectiune si catre persoane de gen opus. Dar ispita tot timpul va ramane, daca ei au avut inainte relatii din acestea, homosexuale, pentru ca relatiile sunt inscrise deja in memoria lor. Si atunci, ispita acelei placeri va ramane si [omul] nu poate fi vindecat complet, dar poate fi normalizat, adica poate sa duca o viata normala si sa nu mai cada in pacatul respectiv si poate chiar, la un moment dat, sa urasca pacatul.

***

Vezi intreaga conferinta audio si partial transcrisa la:

crop afis conferinta parintele iustin si parintele pantelimon de la Oasa

Legaturi:

***

*

***

***

***

***

Vine deci Europa cea inselatoare si ne spune urmatorul lucru—pe care l-a facut foarte recent, relativ la homosexuali„Stiti, toti suntem egali, avem democratie; acesti homosexuali au un mod mai diferit de viata, dar sa nu-i dispretuim ci, dimpotriva, chiar sa-i simpatizam!” Si astfel, de o maniera foarte amagitoare, convinge astazi statele — pentru ca, vezi Doamne, sa nu simta nici un fel de complex in fata democratiei — sa recunoasca pe homosexuali. Noi spunem insa ca una este sa compatimesti un bolnav, sa-i arati simpatie si sa-l ajuti si alta este sa oficializezi ca pe un lucru normal o anumita stare de anormalitate. Astazi Europa, de o maniera foarte amagitoare, face aceste actiuni in numele „democratiei” si in numele „egalitatii” si promoveaza lucruri anticrestine si antiortodoxe. Oricum noi, ca aghioriti, suntem foarte nelinistiti privitor la Europa. Eu din tot sufletul meu ma rog — si cred ca, daca m-ar auzi politicienii din Romania, m-ar ucide cu pietre — sa dea Dumnezeu sa nu intrati niciodata in Europa!


Categorii

Ce este pacatul?, Homosexualitatea/ Casatoriile homosexuale, Parintele Iustin Miron, Parintele Pantelimon Șușnea, Portile Iadului, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

52 Commentarii la “DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa (si AUDIO)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Ce este ingrijorator este faptul ca promovarea prin manifestatii a acestor anomalii , ţine o lună, nu o zi.Adică o propagandă agresivă. Chiar şi Paştile ţine , trei zile, adevărată sarbătoare împărătească şi Dumnezeiască.

 2. Se pare ca la baza homosexualitatii pot exista si tulburari de gen. Adica problema ar fi ca persoana nu se identifica cu genul primit de la Dumnezeu. In fine, nu as putea sa dezvolt, dar stiu ca asta poate o fi o nuanta importanta pentru a intelege pacatul homosexualitatii.

 3. Pingback: INTRE PERVERSITATE SI LASITATE. Articolul saptamanii despre activistii pidosnici si prea-pasivii "pravoslavnici" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: IMPARTASANIA DEASA? DAR VIATA CUM NE ESTE? Parintii Ioan Buliga si Iustin Miron de la Oașa despre discernamantul impartasirii, rafinarea strategiilor celui-rau, lupta cu pacatul si ispitele duhovnicilor -
 5. Pingback: Un text de acuta actualitate: Toleranta şi “corectitudinea politica”: NOUA MILITIE A GANDIRII (“SPIRITUALA”) SI NOUA REEDUCARE TOTALITARA ANTICRESTINA. Directivele staliniste se aplica la litera astazi. Se intorc anii `50? -
 6. Pingback: BUCURIA VIETII intre implinire launtrica si placere, intre frumusete si senzualitate. Parintele Pantelimon si Parintele Iustin de la Man. Oaşa ne cheama SA NE RECUPERAM VIATA CARE NE E CONFISCATA DE LUME (video) -
 7. Pingback: Paris: Politia, in slujba “urâciunii şi pustiirii” | Alex Rădescu
 8. Pingback: GayFest 2013. FAMILIA CRESTINA – sub asediu orchestrat si inversunat, amenintata cu disparitia. “CE URMEAZA? URMEAZA COPIII NOSTRI!” -
 9. Pingback: BOMBA ATOMICA CU CEAS PUSA LA TEMELIA FAMILIEI SI A BISERICII. O noua PRIGOANA impotriva crestinilor, in Romania, incepe prin noua CONSTITUTIE dictata de lobby-ul HOMOSEXUAL? -
 10. Pingback: DUMNEZEU, BARBATUL SI FEMEIA. Devierea homosexuala ca “paradigma a caderii” -
 11. Pingback: Pr. C-tin Sturzu despre dictatura homosexuala: "TRAIM MOMENTELE CELE MAI CUMPLITE DE DUPA 1989, DAR PUTINI SUNT CONSTIENTI. Va veni o persecutie "corectă politic", cum n-a mai cunoscut istoria României" - Razboi întru Cuvânt - Reco
 12. Pingback: VREME REA. COPIII: folositi deja in propaganda LGBT de la "MARSUL DIVERSITATI"/ "Marea topiala" a PARADEI GAY, circ sodomit "strategic" impanat cu VATAFI IMPERIALI/ Cu ce ne afecteaza CASATORIA HOMOSEXUALA? Controlul gandirii
 13. Pingback: PARADE GAY LA TEL-AVIV SI ATENA/ Sinodul Bisericii RUSE pe tema homosexualitatii si transsexualitatii/ Crin Antonescu: recul pe tema FAMILIEI TRADITIONALE si PARTENERIATELOR CIVILE [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: PARADE GAY LA TEL-AVIV SI ATENA/ Sinodul Bisericii Ruse pe tema homosexualitatii si transsexualitatii/ CRIN ANTONESCU, tot in doua luntri, se spala pe maini ca Pilat: RAMANE CONTRA casatoriilor si adoptiilor homosexuale, dar NU MAI LUPTA pentru interzicer
 15. Pingback: PARADE GAY LA TEL-AVIV SI ATENA/ Sinodul Bisericii Ruse pe tema homosexualitatii si transsexualitatii/ CRIN ANTONESCU, tot in doua luntri, se spala pe maini ca Pilat: RAMANE CONTRA casatoriilor si adoptiilor homosexuale, dar NU MAI LUPTA pentru interzicer
 16. Pingback: PARADE GAY LA TEL-AVIV SI ATENA/ Sinodul Bisericii Ruse pe tema homosexualitatii si transsexualitatii/ CRIN ANTONESCU, tot in doua luntri, se spala pe maini ca Pilat: RAMANE CONTRA casatoriilor si adoptiilor homosexuale, dar NU MAI LUPTA pentru interzicer
 17. Pingback: Noua Constitutie ne va INTERZICE sa spunem ADEVARUL despre homosexualitate si SA NE APARAM COPIII, prin legitimarea “delictului” de “HOMOFOBIE”? Tavalugul NOII ORDINI MONDIALE vrea DISTRUGEREA FAMILIEI -
 18. Pingback: Revizuirea Constitutiei: AMENDAMENTUL PENTRU FAMILIE ELIMINAT! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: IPS IOSIF, Mitropolitul român pentru Europa Occidentala: CRESTINII IN FATA OFENSIVEI TOTALITARE A IDEOLOGIEI HOMOSEXUALITATII - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Pingback: Cuvantul IPS Teofan la Inaltarea Domnului (VIDEO) in apararea familiei crestine de pacatele contra firii: CARMUITORII VREMELNICI AI TARII SA ASCULTE DE CONSTIINTA SI DE POPOR, NU DE GLASURILE DE SIRENA DIN ALTA PARTE! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: IPS PIMEN marturiseste cu putere impotriva legalizarii PACATULUI SODOMIEI (video)/ Lider politic: "Nu voi vota niciodata transformarea Romaniei în Sodoma". Acum e cercetat de CNCD/ SONDAJUL care ii face sa turbeze pe activistii anticrestini: RO
 22. Pingback: Basescu si Stolojan sustin CASATORIILE HOMOSEXUALE si RESPING definirea familiei in CONSTITUTIE/ IPS Calinic despre "dementii" care vor sa legifereze ANORMALITATEA - Război întru Cuvânt
 23. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara - Război întru Cuvânt
 24. Pingback: MARTURII, inclusiv de la cititorii nostri, DESPRE DICTATURA HOMOSEXUALITATII IN OCCIDENT sau ce teroare ne asteapta, pe noi si pe copiii nostri, la serviciu si la scoala, daca sodomia va fi "normalizata"/ INTERESANT: Mircea Badea este impotriva
 25. Pingback: Franta: prima CONDAMNARE la inchisoare a unui OPOZANT AL CASATORIILOR HOMOSEXUALE - Război întru Cuvânt
 26. Pingback: Avertismentul parintelui Ilie Moldovan: SODOMIA UCIDE! Miscarea sodomista lucreaza conjugat cu “educatorii de sex” pentru a DISTRUGE FAMILIA - Recomandari
 27. Pingback: Regretatul Parinte Ilie Moldovan: SODOMIA UCIDE! Miscarea sodomista lucreaza conjugat cu “educatorii de sex” pentru a DISTRUGE FAMILIA! -
 28. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII INTUNECATI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
 29. Pingback: PARINTELE PANTELIMON DE LA OAŞA despre ISPITELE DIAVOLULUI si CAUTAREA LUI DUMNEZEU (video): “Cu diavolul nu joci sah, ca intotdeauna pierzi!” -
 30. Pingback: TINERII SI TABERELE de spiritualitate ortodoxa si de civilizatie romaneasca LA MANASTIRI: Tabara de la Oaşa. Virgiliu Gheorghe despre CRIZA TINERILOR DE AZI - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate