Daniel Gheorghe, DEPUTAT PNL: “Președintele Iohannis are datoria morală de a promulga în regim de urgență legea procedurală de modificare a Constituției. ROMÂNIA ESTE ÎNTR-UN EXERCIȚIU DE SUVERANITATE”/ Senatorul Titus Corlățean demască SEGMENTE VĂZUTE SAU NEVĂZUTE, de la Președinte până la AMBASADORI, care fac presiuni dure ÎMPOTRIVA REFERENDUMULUI: “Este şi o miză mai profundă care ţine de libertăţile noastre, este și o miză spirituală”. MINISTRU PSD: “Se apropie momentul final, «Duminica luminii»”/ IOHANNIS PARE A FACE UN PAS STRATEGIC ÎNAPOI, dar propagandiștii sistemului INSISTĂ că referendumul ar fi “IMPOSIBIL”

5-05-2018 14 minute Sublinieri

Activenews:

Mihai Gheorghiu: „Românii au oferit Parlamentului această inițiativă legislativă, spre a le da putere de a spune NU ambasadelor străine, comisarilor de peste tot care vin și spun că referendumul nu e bun”

În mai 2016, „Coaliția pentru Familie” depunea la Parlament semnăturile a 3 milioane de români care doresc organizarea unui referendum în scopul revizuirii Constituției, astfel încât aceasta să prevadă că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

În iulie 2016, CCR a decis că inițiativa este constituțională, iar propunerea legislativă a fost înaintată Senatului.

Au trecut doi ani de atunci. Comitetul de Inițiativă Cetățenească „Coaliția pentru Familie” și Platforma ÎMPREUNĂ au organizat joi Conferința Internațională „Referendumul pentru Căsătorie din România: Perspective Naționale și Internaționale”.

„Această conferință dovedește, o dată în plus, ceea a dovedit deja această inițiativă civică, și anume că valoarea căsătoriei, ca temei al familiei, este una foarte importantă pentru poporul român. Nu există nicio inițiativă civică de o anvergură mai mare decât aceasta. În egală măsură, nu există nicio piedică mai consistentă ca cea pusă acestei inițiative civice”, a subliniat av. Ana Corina Săcrieru. „Au trecut aproape trei ani, iar rolul acestei conferințe este dublu: pe de o parte, să conștientizăm momentul la care ne aflăm, iar pe de altă parte, să observăm că inițiativa civică românească nu este singulară, ci vine într-un moment în care 13 state au făcut același lucru înaintea noastră și este într-un context european care se bucură, sub aspectul valorii pe care o apără această inițiativă cetățeanească, de susținerea organizațiilor și de susținerea purtătorilor aceleiași valori, în contextul european. Aceste două aspecte sunt esențiale. Prima, conștientizarea momentului, este de-a dreptul dramatică, pentru că nu cred că mai există un stat de drept în Europa în care o inițiativă cetățenească de o asemenea anvergură, care a fost îmbrățișată de 3 milioane de români, o inițiativă cetățenească avizată constituțional de Curtea Constituțională acum aproape 2 ani… În ce stat de drept din Europa o decizie a Curții Constituționale, de avizare a unui act juridic, constituțional și profund democratic, mai rămâne fără efect încă doi ani?”, întreabă av. Săcrieru.

Ea spune că „această inițiativă cetățenească reflectă starea noastră, ca popor, în ceea ce privește democrația. Pentru că această inițiativă civică și piedicile care i se pun reprezintă hârtia de turnesol a democrației în România. Și nu doar a democrației, ci și a suveranității. Pentru că, potrivit articolului 2 din Constituția României, suveranitatea se exercită de către popor, prin referendum”.

„Clasa politică dă dovadă, de foarte multe ori, de simpla, plata, banala slugărnicie”

Propunerea legislativă de organizare a referendumului a fost mai întâi plimbată între Senat și Camera Deputaților. Din vara anului trecut, ea a rămas blocată în Parlament, pentru că PSD și-a zis că ar fi bine să modifice, cu ocazia asta, și legea privind organizarea referendumului. Modificare pe care PNL și USR și-au zis că ar fi bine să o atace repetat la Curtea Constituțională. Iar milioane de români stau și așteaptă să le fie respectat dreptul de a avea un referendum.

„Trebuie să înțelegem, ca popor, că noi nu ne mai putem lăsa viețile, viețile noastre, ale copiilor noștri, în mâna unei clase politice care nu dă dovadă nici de trezie, nici de responsabilitate, și care dă dovadă, de foarte multe ori, de simpla, plata, banala slugărnicie”, a declarat, în cadrul conferinței de joi, Mihai Gheorghiu, președinte „Coaliției pentru Familie”. „Cu astfel de clasă politică, nici nu știm când vom ajunge să modificăm învățământ, cod civil,… Nu vă va spune nimeni! Nu ne vom trezi cu știri de la televizor, spunându-se «s-a votat asta»! Nu. Vom afla de la sectoristul care ne va spune că avem un limbaj al urii, cum se întâmplă uneori în Anglia. Sau vi se va închide contul de facebook, pentru că nu veți recunoaște nu știu ce uniune, consensuală sau de altă natură.

În fond, acesta este efortul, de a crea responsabilitate, de a crea conștientizare pentru ceea ce va veni. De aceea nu auziți de noi nici la televizor, nici la radio, nu ne vedeți nicăieri. De aceea nu se vorbește nimic, de aceea 80% dintre oamenii politici se fac că nici nu există subiectul, că nu există tema, că nu există intruziunea în mințile copiilor din provincie, de aceea. Pentru că există o dorință teribilă de a fi conform. De conformism, de fapt. Trebuie să înțelegem că nu mai putem fi slujiți de-o astfel de manieră de a concepe treburile publice.

De aceea, parte din acest popor s-a reunit, prin toate instituțiile, prin toate comunitățile, prin toate organizațiile civice pe care le-a avut la dispoziție, și-a dat Parlamentului României această inițiativă legislativă. A oferit-o spre a ajuta, spre a le da putere de a spune «nu» ambasadelor străine, comisarilor de peste tot care vin și spun «referendumul nu e bun, referendumul nu trebuie să ajungă la îndeplinire». Partea noastră de efort, de colaborare, a fost făcută. Să vedem care este răspunsul clasei politice românești la acest efort. Suntem încrezători, în primul rând, în binecuvântările pe care le-am primit și în ajutorul Celui de Sus, pentru că e o cauză care transcende politicul, transcende mica ceartă continuă de pe malurile Dâmboviței și se duce în viața și în mințile copiilor noștri. M-a întrebat cineva «Ce te-a făcut să revii în arena publică după atâția ani, să iei taurul de coarne și să aștepți până poate dincolo de orice putere de aptepta finalul acestei inițiative?». Este această conștientizare a faptului că cei mici nu vor avea puterea să se apere și, dacă există un rost al nostru, este ca lor să le lăsăm o societate și o țară în care să fie apărați măcar de pericolele extreme, de pericolele mari. Și acesta este un pericol uriaș! Captarea statului român de către o ideologie radicală, progresistă, de către grupuri radical progresiste, captarea învățământului românesc de către grupuri minoritare, de grupuri ideologice, captarea și a altor instituții, este foarte periculoasă.

Vedem că nu există un răspuns politic la toate aceste lucruri. Există o anumită conștientizare, dar calmul este enorm. Ni se spune «stați liniștiți, stați liniștiți, stați la locurile voastre». «Stați la locurile voastre», de trei ani auzim acest lucru. Mai era cineva care ne spunea să stăm la locurile noastre. Se pare că i s-a schimbat lui locul, în decembrie ‘89… Noi nu trebuie să ajungem în momentul în care societatea să fie față-n față cu aceste pericole și să-și dea seama că a fost păcălită, iar reacțiile să fie imprevizibile. O societate matură, o societate civilizată își găsește instrumentele și anticorpii  de a vedea care sunt pericolele, de a construi apărarea și de a nu lăsa lumea să se lupte corp la corp, ca să zic așa, cu ceea ce vine”, avertizează Mihai Gheorghiu.

„Nu trebuie ca un partid politic anume să-și aroge merite mai mari decât e cazul”

Reporter: Au trecut doi ani de când inițiativa civică a fost depusă în Parlament. De ce au tergiversat lucrurile atât de mult? Ce i-a împiedicat pe parlamentari să adopte această inițiativă și să fie organizat un referendum?

Mihai Gheorghiu: Cred că e o manieră generală a clasei politice românești de a nu se confrunta cu problemele reale, cu temele reale ale societății, de a găsi tot soiul de proceduri care amână, care ocolesc, în speranța că vine o zi în care lucrurile, chipurile, se vor lămuri de la sine. E un procedeu păgubos și, aș spune, pernicios. Cred că lucrurile trebuie înfruntate, cred că trebuie luate decizii, mai ales în ceea ce privește astfel de teme, extrem de importante pentru oameni, pentru familii, pentru întreaga societate românească. Pe de altă parte, este o presiune externă extrem de puternică, care vizează împiedicarea existenței referendumului, iar de aici, din țară, un conformism extraordinar care spune că, vezi Doamne, trendul european este altul și așa mai departe… Sunt lucruri nedumicate, pentru că toată această problematică, a familiei, a căsătoriei, e o problematică ce ține de dreptul intern, ține de suveranitatea fiecărei națiuni.

– Și sunt milioane de români care așteaptă.

– Milioane de români care așteaptă, acesta este lucrul cel mai important, pentru că ei sunt subiectul acestei inițiative. Dar noi o avem o îndelungă istorire, de îndelungă răbdare, noi, poporul român. Răbdăm, răbdăm, răbdăm… Suntem în această îndelungă răbdare.

– Răbdăm, până la un moment dat.

– Eu sper să nu ajungem la acel moment dat.

– CCR a respins o nouă excepție de neconstituționalitate ridicată pentru modificarea legii privind organizarea referendumului. Credeți că este ultima excepție ridicată? Că de acum înainte lucrurile vor merge pe făgașul lor firesc?

– Eu aș fi foarte atent la discursul și la modul de gândire al domnului președinte Iohannis, care s-a poziționat foarte clar de partea lobby-ului minoritar, și s-a poziționat în mod fals și cu argumente false, acuzând această inițiativă ca fiind discrimatorie, ceea ce este complet fals. Eu aș fi foarte atent la ceea ce dânsul poate face și cred că se gândește poate chiar să sesizeze din nou Curtea Constituțională, ceea ce iarăși ar amâna termenul promulgării. Să vedem ce va face după această zi, când cea de-a treia sesizare a fost respinsă.

Pe de altă parte, trebuie să fim foarte clari: legea generală a referendumului putea fi pusă în Parlament în urmă cu un an. Nu trebuia așteptat până în toamna anului 2017. Dacă exista necesitatea modificărilor la legea generală a referendumului, se putea introduce odată cu primul vot asupra inițativei de revizuire constituțională, cel din mai 2017. Putea fi de atunci pusă, s-a așteptat și aici prea mult, și iarăși amânare, iarăși tot soiul de proceduri…

– Acest referendum putea fi organizat dacă puterea politică chiar își dorea asta?

– Eu cred că, dacă exista o mai mare responsabilitate și o mai mare voință de a rezolva politic această chestiune – politic, în sensul unui acord politic -, sigur nu ar fi trebuit să treacă atât de mult tmp. În fond cred că, în maximum un an de zile, referendumul trebuia programat și ținut.

– A ajuns referendumul un instrument politic pentru partide?

– Se încearcă să fie transformat într-un instrument politic. Vedeți, e foarte interesant: unii încearcă să-l transforme în sensul de a-i câștiga roadele, iar alții în a se opune lui. E și aceasta o observație pe care tebuie să o facem. Noi nu vom lăsa ca această inițiativă să fie politizată, este inițiativa a milioane de cetățeni români. Ea trebuie discutată în Parlament, dar nu trebuie politizată și nu trebuie ca un partid politic anume să-și aroge merite mai mari decât e cazul.

– Vorbim de PSD.

– Sigur, vorbim de PSD. Am avut o poziție publică, am dat și comunicate, vom relua, dacă e nevoie, în care am spus că inițiativa nu trebuie politizată și nu trebuie confiscată politic de nimeni. Pe de o parte, pe de altă parte nici nu trebuie împiedicată în mod tenace – uneori ipocrit, alteori viclean -, de către nimeni.

Daniel Gheorghe (PNL): Referendumul pentru Familie unește pe toți cei care apărăm fundamentele civilizației, pe care le-am moștenit de la Hristos, nu de la Marx și Lenin. Nimeni nu este în măsură să ne impună cum să gândim și ce să facem

Conferința „ Referendumul pentru Căsătorie în România”, organizată joi la Parlamentul României  a prilejuit câteva declarații din partea parlamentarilor care au fost prezenți la eveniment.

Astfel, deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a spus în cadrul Conferinței că „nimeni nu este în măsură să spună românilor ce să facă și ce să gândească” și că Referendumul pentru Familie aduce românii împreună, nu-i dezbină, făcând aluzie la recentele declarații ale lui Klaus Iohannis.

Acesta i-a transmis Președintelui că are datoria morală să promulge Legea de organizare a Referendumului.

„Referendumul pentru Familie nu trebuie să devină o minge de ping pong între puterile implicate politic și nici între instituțiile statului, instituțiile judiciare și grupuri de presiune străine.  Nimeni nu este mai presus de lege și de suveranitatea poporului. Și acest lucru este valabil și pentru președintele României, și pentru Parlamentari și pentru judecătorii de la CCR și de toate instanțele din România. Cred și sper că nimeni nu va mai recurge la astfel de tertipuri de tergiversare a Referendumului și cred că Președintele Iohannis are datoria morală de a promulga în regim de urgență legea procedurală de modificare a Constituției.

Când vorbim de acest Referendum suntem creștini, când vorbim de acest Referendum suntem români, ne asumăm o identitate națională și ne asumăm dreptul nostru democratic, de a decide în baza libertății de conștiință și a valorilor lumii libere. Nimeni nu este în măsură să ne impună cum să ne gândim, ce să facem. Acest Referendum ne unește pe toți: ortodocși, catolici, protestanți, neo-protestanți, mozaici. Ne unește pe toți cei care apărăm valorile civilizației. O civilizație care a moștenit valorile principiile libertății, egalității și demnității umane de la Iisus Hristos, nu de la Marx, de la Robespierre și de la Lenin, a spus Daniel Gheorghe.

Deputatul ilfovean a precizat că acest Referendum este un exercițiu de demnitate al Poporului Român, iar cei care impun ideologia de gen și LGBT au aceleași baze ideologice precum Revoluția Bolșevică de-acum 100 de ani.

„Fundamentele acestei lupte de clasă pe care unii încearcă s-o introducă în societate, pornind de la ideologia LGBT la ideologia de gen sunt aceleași cu ale Revoluției Bolșevice de acum 100 de ani, și merg pe bazele Școlii de la Frankfurt. Sunt resorturi de gândire totalitare. Miza nu este atât de natură juridică, ci răsturnarea ordinii normale. Această ideologie este doar un instrument.

Trebuie să înțelegem că respectul pentru lege pornește de la respectul pentru vot. România este într-un exercițiu de suveranitate. Vrem noi oare să ne exprimăm un drept liber, legal și constituțional, câștigat prin cei 1.000 de tineri care s-au jertfit la Revoluție și prin sângele a sute de mii de martiri și eroi care au suferit în închisorile comuniste? Sau vrem noi pur și simplu, ca peste 50 de ani, când îți face crucii în fața unei biserici, să te salte mascații? Vrem să scoatem în afara legii libertatea de conștiință?

Avem tentativa unor grupuri și a unor formațiuni de a încerca să construiască ceea ce a încercat și comunismul: omul nou. Și cum poți construi omul nou? Distrugându-i identitatea, valorile spirituale, îndepărtându-l de rădăcini, rupându-l de comunitate, rupându-l de țară, rupându-l de familie. De aceea asistăm la această ofensivă la nivel european, de construire a unui om nou, al globalismului, un om ușor de controlat care nu știe de unde a venit, încotro se îndreaptă și pe ce cale merge. E vorba de viitorul acestei țări.  Să fim conștienți că parcurgem actele unui act istoric, de demnitate al poporului român. Să nu ne fie teamă să ne asumăm valorile creștine și moștenirea identitară a acestui neam din care facem parte”, a adăugat el.

Tot cu această ocazie, Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a spus că ziua în care se va organiza Referendumul va fi „Duminica luminii”.

Se apropie momentul final. (…) Noi am avut tot timpul credința că acest lucru se poate organiza în România, pentru că nu este voința a câtorva zeci prezenți la această conferință, ci este voința a trei milioane de români care au semnat declanșarea acestui referendum și a aproximativ 90% dintre români care au spus într-un sondaj că sunt pro familia constituită dintr-un tată-bărbat și o mamă-femeie.

Greul nu s-a terminat, deși avem un termen previzibil în care deja putem anticipa că se va organiza acest referendum, știm foarte bine că, pe legislația în vigoare, trebuie 30% din totalul populației aflate pe listele electorale permanente să participe la acest referendum, acest lucru însemnând peste șase milioane de cetățeni cu drept de vot trebuie să participe la duminica aceea, pe care eu o numesc “duminica luminii”, a spus Deneș.

Și, dacă doresc prietenii, frații, colegii noștri europeni să preia, ca import, ceva din România, și cred că e momentul ca și noi să exportăm ceva pentru Europa, este această pronunțare care se face clar de către români, că valoarea și, dacă doriți, moralitatea pe care noi dorim să o avem în societatea românească,  trebuie reglementată și prin legislație. Pentru că nouă ne pasă ce se întâmplă cu societatea noastră mâine, ce se întâmplă cu societatea noastră poimâine, ce se întâmplă cu copiii noștri, cu nepoții noștri”, a susținut ministrul PSD.

“Am ajuns la un moment care face diferenţa la referendumul pentru revizuirea Constituţiei. (…) Trebuie să înţeleagă toţi românii că ceea ce facem în România, încercăm cu puterile noastre modeste, merge împotriva valului european. Ne place sau nu ne place, este o realitate. Faptul că sunt cu titlul de excepţie în state central şi est-europene, slavă Domnului, situaţii pozitive în care au existat referendumuri de acest tip, care au dat un rezultat pozitiv, este un bun exemplu, dar acestea sunt situaţii de excepţie”, a spus Corlăţean, la Conferinţa internaţională “Referendumul pentru căsătorie. Perspective naţionale şi internaţionale”, organizată de Coaliţia pentru Familie.

El a spus că acesta este un gest necesar care “merge împotriva valului”.

Trebuie să fim conştienţi că ceea ce facem astăzi este un gest necesar pentru sănătatea pe termen lung a societăţii româneşti, pentru viitorul copiilor noştri, dar merge împotriva valului. De aici, o serie de opoziţii politice foarte dure, începând cu preşedintele României şi oamenii săi din Parlament, nu toţi din opoziţie. Sunt oameni pe care îi respect şi cu care am fost împreună cu toţii în aceeaşi cauză pentru a promova acest proiect. Nu mai spun de segmente văzute sau nevăzute, poziţii ale ambasadelor şi ambasadorilor care îşi permit fie să dea telefoane pe la partide din opoziţie, fie să ceară audienţe pe la partidele din coaliţia de guvernare să ne spună ce trebuie să facem, cum este bine să nu facem. Aceasta este realitatea în care trăim în clipa de faţă”, a subliniat Corlăţean.

El a apreciat că preşedintele Iohannis nu are dreptul constituţional să se împotrivească organizării referendumului.

“Deci, miza pe care o avem este o miză foarte serioasă, este o miză democratică. A organiza un referendum la solicitarea a 3 milioane de cetăţeni este o miză pentru respectarea regulilor democratice şi constituţionale şi tu, preşedinte al României, şi toţi ceilalţi care ţin de domnia sa, nu ai dreptul constituţional să te împotriveşti organizării referendumului, care este un exerciţiu democratic solicitat de cele 3 milioane de cetăţeni. Şi 5 oameni dacă cer ceva trebuie să fii atent. (…) Este şi o miză mai profundă care ţine de libertăţile noastre. Avem dreptul să credem în ceva? Sau numai ceilalţi, o minoritate, au dreptul să creadă în lucrurile lor, numai ceilalţi au dreptul să impune unei majorităţi adoptarea unui nou set de valori între ghilimele? (…) Noi, care credem în Dumnezeu, ştim că este şi o miză spirituală”, a mai afirmat Titus Corlăţean.

AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că dreptul cetăţenilor de a iniţia un referendum trebuie respectat. Şeful statului a fost întrebat cu privire la referendumul pentru definirea familiei.

“Este destul de inoportun ca preşedintele să se exprime în acest fel asupra unei iniţiative cetăţeneşti. În Constituţie scrie că cetăţenii au dreptul la iniţiativă şi, dacă au dreptul şi au făcut-o, acest drept trebuie respectat. Mai departe şi iniţiatorii trebuie să îşi susţină punctul de vedere şi cei care nu sunt de acord trebuie să îşi susţină punctul de vedere, să explice de ce nu sunt de acord. Eu am spus-o şi o repet: este nevoie de foarte multă toleranţă din ambele părţi, fiindcă dacă pornim o luptă cvasi-politică acerbă între susţinătorii iniţiativei şi adversarii iniţiativei nu ajută pe absolut nimeni. Aceste lucruri trebuie tratate cu calm, trebuie respectată ad literam legea şi atunci românii se vor exprima“, a arătat Iohannis.

El a spus că va analiza alături de specialiştii din Administraţia Prezidenţială legea privind organizarea referendumului, iar la momentul potrivit va face un anunţ în legătură cu acest act normativ. AGERPRES

Florin Iordache a scapat joi “porumbelul”, anuntand ziua de 10 iunie ca data posibila pentru referendumul privind modificarea Constitutiei, insa lucrurile nu par sa stea deloc asa, daca ne uitam cu putina atentie la termenele si procedurile prevazute de legislatie.

De altfel, data scoasa “din burta” de deputatul PSD a parut sa il descumpaneasca si pe presedintele partidului, Liviu Dragnea. “Nu stiu ce a spus domnul Iordache, dar este posibil, cred ca 17 iunie este posibil. Nu stim ce va face presedintele, cand va promulga. Trebuie apoi sa se adopte initiativa in Senat“, a recunoscut, joi seara, liderul PSD.

Calculele arata insa ca data de 10 iunie e “posibila” doar in lumea ideala a PSD, in care presedintele Romaniei si Curtea Constitutionala raspund rapid la comenzile trasate de conducerea din Kiseleff.

Mai intai, sa notam ca pana in 10 iunie mai sunt 5 saptamani (mai putin de 40 de zile), timp in care sunt foarte multe de facut si mai multe institutii implicate.

Apoi, sa nu uitam ca sesizarea Opozitiei pe neconstitutionalitatea legii referendumului a fost facuta pe 13 aprilie, iar CCR a dat solutie de respingere pe 3 mai, adica dupa aproape 3 saptamani.

Ce urmeaza? Conform art. 18 din legea 47/1992, urmeaza redactarea deciziei si trimiterea ei la Cotroceni. “S-a comunicat solutia (adoptata joi – n.red.). Decizia, dupa redactare“, ne-a precizat, vineri, Biroul de presa al CCR.

Art.60. din legea CCR spune ca termenul de redactare al unei decizii “este de cel mult 30 de zile de la pronuntare”. Prin urmare, decizia ar putea fi redactata si trimisa la Cotroceni chiar si pe 1 iunie, sa zicem.

Oricum, din momentul in care presedintele primeste decizia CCR in vederea promulgarii legii referendumului, are si el dreptul sa conteste actul normativ la Curtea Constitutionala, ceea ce a si anuntat public ca va face.

Legea referendumului, asa cum a ajuns acum la mine, nu va fi promulgata. Eu am oarece nemultumiri fata de aceasta lege si voi solicita opinia Curtii Constitutionale“, a declarat Klaus Iohannis pe 18 aprilie.

Prin urmare, vor trece alte saptamani pana cand vom avea o decizie definitiva si vom vedea forma finala a legii referendumului.

Mai mult, incepand din acel moment, presedintele Iohannis are la dispozitie alte 10 zile pentru a promulga legea, conform art. 77 din Constitutie.

Si nu e doar atat.

Ce se intampla dupa ce legea referendumului capata forma finala?

Chiar si presupunand prin absurd ca presedintele nu va contesta la CCR legea referendumului, totusi, pentru continuarea demersului inceput de Coalitia pentru Familie sub obladuirea PSD-ALDE, curg noi si noi etape si termene pana sa ajungem la vot.

Mai exact, Senatul trebuie sa adopte inca o lege speciala – legea de organizare a referendumului pentru revizuirea Constitutiei. Stim ca majoritatea PSD-ALDE este una confortabila, asa ca este de presupus ca pasii respectivi vor fi facuti cu mare rapiditate, pentru ca alesii Puterii au demonstrat in repetate randuri ca se mobilizeaza atunci cand este vorba de propriul lor interes politic.

Dar chiar si asa, presupunand ca modificarile adoptate recent de Parlament raman in vigoare si presedintele Romaniei este definitiv scos din procedura de revizuire a Constitutiei, totusi, se ajunge din nou la… CCR.

Mai exact, noua lege a referendumului prevede clar ca proiectul legii constitutionale “se trimite de indata Curtii Constitutionale, care procedeaza potrivit legii“, adica analizeaza daca modificarile pe care Parlamentul isi doreste sa le faca la Constitutie sunt sau nu permise.

Daca se constata ca initiativa legislativa de revizuire depaseste limitele revizuirii, aceasta se considera nefinalizata si se transmite Parlamentului, procedura urmand a fi reluata“, se mai arata in noua lege a referendumului (o ciudatenie in sine, pentru ca legiuitorul nu precizeaza de la ce moment si cum va fi “reluata” procedura cu pricina).

Iar aici deja exista un mare semn de intrebare, pentru ca actuala Constitutie a Romaniei prevede clar la art.152 ca “nicio revizuire nu poate fi facuta daca are ca rezultat suprimarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor sau a garantiilor acestora” si este de asteptat sa urmeze o dezbatere aprinsa pe tema suprimarii drepturilor persoanelor de acelasi sex de a-si intemeia o familie, in conditiile in care acest lucru nu a fost interzis nici macar de prima Constitutie adoptata de Romania dupa iesirea din comunism, cea din 1991.

In schimb, daca CCR stabileste ca totul e in regula, atunci proiectul legii constitutionale se publica in Monitorul Oficial, iar romanii sunt chemati sa voteze revizuirea Constitutiei in ultima duminica din perioada de 30 de zile care se scurge “de la adoptarea legii in Parlament”.

Si aceasta este tot o prevedere din noua lege a referendumului care poate genera o situatie imposibila. De exemplu: sa zicem ca totul merge snur si Parlamentul adopta legea constitutionala la data de 16 mai, CCR se pronunta dupa doua saptamani (30 mai), dar motiveaza decizia dupa alte 3 saptamani. In acest caz, referendumul pentru modificarea articolului privind familia sa nu se mai poata organiza, pentru ca “ultima duminica din cele 30 de zile” va fi trecut deja…

Dar acestea sunt simple calcule matematice si, cum nu suntem parlamentari si nici juristi, poate ca nu suntem noi capabili sa intelegem cum au gandit alesii Puterii care au modificat legea referendumului si nici Florin Iordache cand a anuntat ziua de 10 iunie ca data posibila a referendumului.

Pe de alta parte, insa, este foarte posibil ca PSD sa tureze motoarele in zilele urmatoare pentru a pune presiune pe presedintele Iohannis si Curtea Constitutionala in vederea finalizarii rapide a demersului initiat de Coalitia pentru Familie. Asa s-ar explica si de ce PSD a anuntat cu surle si trambite un miting urias la finalul lunii mai.

Nu trebuie uitat nici ca, daca se intra in vacanta de vara, toata aceasta actiune de mare anvergura politica sustinuta de PSD-ALDE ar putea inregistra un esec rasunator.

Ca un mic detaliu, dar deloc lipsit de importanta, nu trebuie uitat nici ca pe 11 iunie incepe evaluarea nationala, cu proba scrisa la limba romana, conform calendarului anuntat de Ministerul Educatiei.

Este greu de crezut ca scolile amenajate special duminica pentru referendum (cu cabine speciale, urne de vot si indicatoare) vor putea fi curatate si “adaptate” peste noapte, asa cum cere explicit MEN, adica prin “afisarea pe usa fiecarei sali a listei nominale cu elevii repartizati in sala respectiva si a prevederilor metodologiei” care ii informeaza ce patesc daca fraudeaza examenul.

Acest aspect a fost sesizat si de asociatiile de parinti:

[…]

Prin urmare, putem aprecia ca 10 iunie ramane o data cu totul improbabila pentru referendumul privind revizuirea Constitutiei.

UPDATE: “Biserica sprijină „familia NATURALĂ, și NU «TRADIȚIONALĂ», care nu mai există”. VASILE BĂNESCU despre POZIȚIA BOR față de PARTENERIATELE CIVILE și EDUCAȚIA SEXUALĂ/ Coaliția pentru Familie: A spune ca 2+2=4 NU inflameaza societatea! IOHANNIS, VARFUL DE LANCE AL CORECTITUDINII POLITICE/ Cateva idei de la Conferinta Internationala a CpF. Prin MARIAJUL GAY catre MINUNATA LUME NOUA/ De ce este NECESAR referendumul pentru casatorie?

Florin Iordache (PSD) afirma ca REFERENDUMUL ar putea fi organizat pe 10 sau 17 iunie, insa e previzibil ca IOHANNIS VA CONTESTA INCA O DATA LA CCR pentru a tergiversa/ CURTEA CONSTITUTIONALA a respins DIN NOU sesizarile facute de USR si PNL impotriva LEGII REFERENDUMULUI. Conferinta internationala a COALITIEI PENTRU FAMILIE (Stream Live)

Nou sondaj despre REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE. 75% intentioneaza sa PARTICIPE LA VOT!/ Conferinta importanta a COALITIEI PENTRU FAMILIE/ Alfie Evans si NOUA CIVILIZATIE A MORTII din Occident. Intr-un caz asemanator, copilul s-a vindecat!/ CONSECINTA LEGALIZARII MARIAJELOR GAY – restrangerea libertatilor si drepturilor civice!/ Continua EXTINCTIA DEMOGRAFICA a României

IOHANNIS, PRESEDINTELE ACCEPT, NU AL ROMÂNIEI. Presedintele respinge din nou REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE, anuntand legi pentru eliminarea TOTALA a ”discriminarii”

Reactie ferma a COALITIEI PENTRU FAMILIE fata de tentativele de blocare si deturnare a REFERENDUMULUI: „3 000 000 de cetățeni români nu sunt o masă de manevră, nu sunt o masă de iobagi”/ VASILE BANESCU despre pozitia Patriarhiei pe tema initiativei cetatenesti de modificare a Constitutiei: BISERICA ORTODOXA ROMÂNĂ ESTE PRO-REFERENDUM

IPS TEOFAN: indemn de mobilizare la REFERENDUMUL pentru definirea casatoriei ca legatura intre BARBAT si FEMEIE: “Un lucru mai sfant și mai demn de aparat nu exista in aceasta lume” (VIDEO)/ Mihai Gheorghiu: In liceele românești se promoveaza deja HOMOSEXUALITATEA. Traim o REVOLUTIE CULTURALA. Se pregatește DREPTUL de ADOPTIE a copiilor in CUPLURI DE ACELAȘI SEX/ Cristian Tudor Popescu ii face HANDICAPATI MINTAL pe cei care vor participa la mitingul PSD pro-familie/ Care este noua MIZĂ A REFERENDUMULUI?

Interviu cu Mihai Gheorghiu: IOHANNIS, PRINCIPALUL OPONENT AL REFERENDUMULUI. Daca cele trei milioane de romani sunt refuzati, atunci sistemul democratic românesc n-are nicio valoare/ DEMONTAREA PROPAGANDEI LGBT anti-democratice/ CALIFORNIA INTERZICE CARTILE CRESTINE CU REFERIRI ANTI-HOMOSEXUALITATE/ Ce (n-)a vazut PARISUL: Noua limba a totalitarismului gender: PARINTE 1 si PARINTE 2 in loc de MAMA SI TATA!/ Cine este cu adevarat ILIBERAL?

Pe fondul manevrelor useristo-liberale de BLOCARE a legii de organizare a referendumului, PSD cauta sa confiste tema in folos electoral, anuntand un “MARE MITING” pentru “familia traditionala”. CINE SUNT PROFESIONISTII ANTI-FAMILIE DIN PARLAMENT?/ Manipularile “tehnocrate” ale lui CIOLOS pe tema referendumului pentru CASATORIA NORMALA/ USR si RO+ sau despre populismul ANTIDEMOCRATIC

Reactie ferma a COALITIEI PENTRU FAMILIE fata de tentativele de blocare si deturnare a REFERENDUMULUI: „3 000 000 de cetățeni români nu sunt o masă de manevră, nu sunt o masă de iobagi”/ VASILE BANESCU despre pozitia Patriarhiei pe tema initiativei cetatenesti de modificare a Constitutiei: BISERICA ORTODOXA ROMÂNĂ ESTE PRO-REFERENDUM

ZECI DE MII DE PARTICIPANTI LA MARSUL PENTRU VIATA DIN 2018. Reportaje Video si relatari/ Intrunirea de la ORADEA. Discursul lui Mihai Gheorghiu/ Ana Sacrieru la Piatra Neamt: REFERENDUMUL NU MAI E DOAR PENTRU CASATORIE, CI PENTRU FIINTA NOASTRA/ Paris: cuvintele de “MAMA” si “TATA” nu se mai folosesc in actele civile!/ CROATII PROTESTEAZA FATA DE CONVENTIA DE LA ISTANBUL (Video)

PARTENERIATUL CIVIL pentru persoanele de acelasi sex realizat de CNCD si ONG-urile GAY, posibil sa fie adoptat INAINTEA REFERENDUMULUI/ Iohannis a iesit din mutenie pentru a IRONIZA si RESPINGE implicit organizarea referendumului in mai: “Nu cred că e niciun motiv de grabă”

MARXISMUL CULTURAL, INSTRUMENT HEGEMONIC AL ELITELOR CORPORATISTE. Marii Inchizitori in Probleme de Diversitate nu sunt agenti ai schimbarii, ci ai distrugerii/ MIHAI GHEORGHIU in Ziarul Lumina: “​S​untem cu toţii într-o situaţie foarte gravă. SE URMĂREȘTE INSTAURAREA UNUI REGIM IDEOLOGIC TOTALITAR”/ Tacticile neobolsevismului cultural: PARAZITAREA TEMELOR LEGITIME SI TRANSFORMAREA IN VEHICOL DE PROPULSARE A AGENDEI/ Școala, ținta ideologiei de gen

ASALTUL IDEOLOGIC ASUPRA NORMALITĂȚII. Vasile Bănescu și Mihai Gheorghiu in dialog la Trinitas TV (VIDEO). PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI RETRACTEAZĂ DECLARAȚIILE PRIPITE FĂCUTE ÎN CAZUL PROTESTULUI DE LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN: “Îmi fac mea culpa. E total inadecvat și anormal să proiectezi într-un astfel de muzeu UN FILM PRO-GAY”/ 10 motive împotriva dreptului la adopție pentru cuplurile de homosexuali/ EXERCIȚII ORWELLIENE APLICATE

REPREZENTARE SAU ALIENARE? Despre adevaratul ATENTAT LA SIGURANTA NATIONALA/ Demontarea tezei anti-CpF conform careia sustinatorii REFERENDUMULUI pentru definirea casatoriei normale ar fi IDIOTII UTILI ai lui Putin/ GANDIREA UNICA SI BLOCAREA CELEI MAI LARGI INITIATIVE CETATENESTI/ ”O marturie americana despre LIBERTATEA DE CONSTIINTA”. Conferinta cu KIM DAVIS la Sibiu (Video)

COALITIA PENTRU FAMILIE ACUZA sfidarea vointei cetatenilor români prin tergiversarea deliberata a REFERENDUMULUI pentru modificarea definitiei CASATORIEI din Constitutie/ NOUA SECURITATE s-a aliat pe fata cu LOBBY-ul GAY pentru a bloca referendumul

CpF: Acuzaţiile absurde la adresa Coaliţiei şi repetarea lor psihotică nu constituie opinii sau dezbatere, ci o CAMPANIE DIRIJATĂ de MANIPULARE/ Cristi Danilet, un adversar al familiei traditionale in teorie …si in practica/ CUM ARATA O LUME ORWELLIANA/ Cum dezinformeaza platforma ”RESPECT”/ Istoria MANIFESTULUI GAY

CUM POATE ROMÂNIA SA FACA ISTORIE. Intre referendum pentru casatorie si decizia Curtii Europene pentru cupluri homosexuale/ RAZBOIUL PSIHOLOGIC IMPOTRIVA ARTICOLULUI 48/ Platforma ”RESPECT”, o ofensa adusa cetatenilor pro-familie/ LEGE DE COSMAR IN CANADA, ONTARIO: statul iti poate lua copiii daca esti impotriva ideologiei LGBT/ Mesajul pro-familie al PS MACARIE

La MARSUL DIVERSITATII din Bucuresti, Coalitia pentru Familie a fost declarata INAMICUL PUBLIC NUMARUL 1. Alaturi de Patriarhul Daniel/ NOUA STRATEGIE DISCURSIVA A ACTIVISTILOR LGBT/ Manipularea “redefinirii familiei”/ Catre un DREPT LA COPIL al cuplurilor gay

Actualizat. DEZBATEREA INTEGRALA PRO SI CONTRA REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE [Recurs la morala, TVR 1, Video]/ PROGRESISTII IN ACTIUNE. Tactica punerii la stalpul infamiei prin etichetari infamante. CpF, ACUZATA MINCINOS DE FASCISM

Răspuns unei manipulări. Consensul pro-occidental și demersul Coaliției pentru Familie

LANSAREA PLATFORMEI CIVICE IMPREUNA (Video)/ De unde ura împotriva referendumului pentru căsătorie?/ Creștini versus europeni? DEMONTAREA UNEI FACATURI A UNUI PSEUDO-LABORATOR DE ANALIZA/ Fariseism securistic: ADEVARUL are o problema cu minorii COALITIEI, dar e nepasator cu privire la minorii de la PARADELE GAY

IOHANNIS BLOCHEAZA NOUA LEGE A REFERENDUMULUI. Efectul este intarzierea procedurilor pentru plebiscitul pro-familie/ 40 EUROPARLAMENTARI cer organizarea REFERENDUMULUI/ Interpelari in PARLAMENT pe tema actiunilor de popagare a IDEOLOGIILOR TRANSGENDER in randul elevilor din FOCSANI/ LETONIA respinge Conventia de la Istanbul/ Noul sef al DEPARTAMENTULUI DE STAT al SUA, cu valori pro-viata si pro-familie normala

Prizonierii statului profund? IOHANNIS SI REFERENDUMUL PENTRU BINOMUL SRI-DNA. Consultarea populara privind “gratierea” si “amnistia”, un bluf transformat in instrument de recredibilizare a “LUPTEI ANTICORUPTIE”. Totodata, presedintele României EXCLUDE ideea altor referendumuri, inclusiv cel PENTRU FAMILIE/ Presedintele Noii Securitati o spune clar: “CU SECURITATEA NATIONALA NU ARE VOIE SA SE JOACE NIMENI, NICI MACAR CEI CARE AU IMPRESIA ACUM CA CONDUC”

LECTIA LUI TRUMP, CA UN URLET (INUTIL?) SI PENTRU SURZII DIN ROMÂNIA. Iohannis continua campania de depreciere a REFERENDUMULUI pentru FAMILIE cu o declaratie halucinanta/ COALITIA PENTRU FAMILIE cere un calendar clar pentru organizarea REFERENDUMULUI de revizuire a CONSTITUTIEI/ Reactii de ura si isterie ale “tolerantilor” fata de Clotilde Armand pentru ca a indraznit sa sustina referendumul

UPDATE: Presedintele a recidivat vorbind despre “OSTRACIZAREA MINORITATILOR”! Horatiu Pepine (DW): Iohannis, lipsit de onestitate si manipulator/ HANS KLEMM SE SIMTE “INCURAJAT” DE GROSOLANIA CU “FANATICII RELIGIOSI” A LUI IOHANNIS. AFR il critica dur pe presedintele Românei: ”NICI OBAMA NU AR FI ZIS-O MAI BINE”/ Stratagema Ciolos-PNL: casatorie traditionala, dar PARTENERIATE GAY?

Pe cine reprezinta presedintele? IOHANNIS, INTREBAT DESPRE DEMERSUL COALITIEI PENTRU FAMILIE DE MODIFICARE A CONSTITUTIEI: “E gresit sa mergem pe calea fanatismului religios”

Cui ii e frica de KIM DAVIS? Vizita functionarei din SUA care a facut inchisoare din cauza CASATORIILOR GAY a starnit panica activistilor anti-CPF. Interviu important cu Kim Davis si avocatul Harry Mihet: “CASATORIILE GAY SUNT INCOMPATIBILE CU LIBERTATEA DE CONSTIINTA” (Video)

NOII BOLSEVICI SUNT PRINTRE NOI! Deputatul Daniel Gheorghe denunta OFENSIVA MARXISMULUI CULTURAL in România, anti-national si anti-crestin, prin noile trupe de ocupatie ideologica, “maestrii hipsterizarii societatii românesti”


Categorii

1. DIVERSE, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Referendum casatorie familie, Revizuirea constitutiei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “Daniel Gheorghe, DEPUTAT PNL: “Președintele Iohannis are datoria morală de a promulga în regim de urgență legea procedurală de modificare a Constituției. ROMÂNIA ESTE ÎNTR-UN EXERCIȚIU DE SUVERANITATE”/ Senatorul Titus Corlățean demască SEGMENTE VĂZUTE SAU NEVĂZUTE, de la Președinte până la AMBASADORI, care fac presiuni dure ÎMPOTRIVA REFERENDUMULUI: “Este şi o miză mai profundă care ţine de libertăţile noastre, este și o miză spirituală”. MINISTRU PSD: “Se apropie momentul final, «Duminica luminii»”/ IOHANNIS PARE A FACE UN PAS STRATEGIC ÎNAPOI, dar propagandiștii sistemului INSISTĂ că referendumul ar fi “IMPOSIBIL”

  1. Pingback: EXPLOZIE DE DIVERSIUNI SI MANIPULARI DELIRANTE IMPOTRIVA REFERENDUMULUI. Nu se (re)defineste FAMILIA, ci se pune in acord definirea CASATORIEI cu cea din Codul Civil, cu acordul CCR!/ "Numai o minte progresista plecata cu sorcova putea interpreta pac
  2. Pingback: LA LOC COMANDA! Dragnea mai tradeaza o data? AMANA sine die MITINGUL PENTRU FAMILIE, EVITA ORICE DECIZIE SI ORICE CALENDAR PRIVITOARE LA REFERENDUM, in schimb "lucreaza" cu ONG-urile LGBT la LEGALIZAREA PARTENERIATULUI CIVIL!/ Se ofera in contin
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare