“Tu ce esti dispus sa faci pentru Acest Iisus Hristos?” – CUVINTE ZGUDUITOARE ale Parintelui HRISOSTOM RADASANU la sarbatoarea SFANTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE (video, text): “Sa nu ne asteptam la ceva bun de la aceasta lume! Noi, crestinii, nu suntem din aceasta lume. Obisnuiti-va cu ideea! COMODITATEA NE INVATA SA FIM MICI, SA FIM SCLAVI SI EA VA AJUNGE SA NE UCIDA SUFLETUL!”

23-04-2018 Sublinieri

Predică la Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu

– Catedrala Mitropolitană din Iaşi – 23 aprilie 2016:

“Il contemplam pe Hristos asezat intr-un mormant, cu rani pe trup, judecat, osandit, batjocorit, ucis. DUMNEAVOASTRA CREDETI CA NOI VOM AVEA ALT PARCURS AL VIETII?”

***

Va mai recomandam pentru acest praznic:

***

„Comoditatea este aceea care ne va ucide sufletul“ – Arhimandritul Hrisostom Rădăşanu

(de la min. 1:25)

“[…]

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este un sfant mare, la care poporul are foarte multa evlavie, un sfant mare care nu a lasat aceasta evlavie nerasplatita cu mari si binecuvantate lucrari, un sfant mare care si astazi, la aproape 1700 de ani de la trecerea sa la cele vesnice, inca ne mai vorbeste cateva lucruri despre Iisus Hristos, despre ce inseamna sa fii Biserica, despre cum iti arati apartenenta la acest Dumnezeu si la aceasta lucrare pe care El a randuit-o in lume si pe care o numim Biserica si, la urma urmei, despre felul in care se cuvine sa traiasca fiecare crestin de la inceputul si pana la sfarsitul veacului acestuia.

Daca ne uitam la chipul Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, nu vedem o realitate foarte confortabila: a fost un tanar care a fost ucis. Cand ne aducem aminte de victime, ceva din fiinta noastra parca se razvrateste, parca se ridica impotriva ideii de nedreptate, ceva parca se misca acolo, aratand prin aceasta ca nu ne simtim foarte confortabili in fata acestei persoane. Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a fost o victima. O victima a unei intolerante care timp de trei secole a atacat Biserica cu o forta si o furie de banuit. E drept – si am auzit in cuvantul de astazi – ca Domnul Hristos ii avertizase pe ucenicii Sai: “Daca pe Mine M-au prigonit, si pe voi va vor prigoni“.

Si totusi ne-ar fi placut sa vedem in aceste chipuri care sunt asezate ca pilde, ca modele pentru viata noastra, ceva, poate, mai usor de dus si de inteles. De dus, pentru ca este greu sa marturisesti pe Dumnezeu, e greu sa marturisesti pe Iisus Hristos, iata, la 2000 de ani de manifestare sfanta si binecuvantata a credintei crestine. E greu, de asemenea, sa te uiti la acest chip si sa il iei ca model. De ce? Pentru ca noi, viata noastra, o dorim, in general, de cele mai multe ori, randuita dupa cu totul si cu totul alte criterii decat cele intrupate de Sfantul Gheorghe. Un tanar care a preferat sa se duca la Biserica, desi avea o slujire foarte inalta in armata Imperiului Roman din vremea aceea, desi avea in fata o cariera extraordinara, desi avea in fata posibilitatea intemeierii unei familii si a unui trai decent, care sa se incununeze cu o moarte [linistita] in patul lui, inconjurat de cei dragi, Sfantul Gheorghe sesizeaza ca viata omului trebuie sa fie ceva mai mult decat acestea.

Comoditatea – spunea Kahlil Gibran – ca un fel de doamna cu atingeri de catifea, dar a carei inima este de fier.

Comoditatea ne invata ca este bine sa-ti cauti pe cele ale trupului cat mai des cu putinta.

Comoditatea ne invata sa nu se cade sa iesi in evident cu nimic [din ale credintei], nici macar cu un semn al crucii facut in fata unei biserici. Comoditatea ne invata ca nu se cade sa iesi in lume si sa spui ca esti crestin, mai ales in vremuri de restriste, cand asupra Bisericii si asupra numelui de crestin se arata si se arunca atatea judecati.

Comoditatea ne invata sa fim MICI, sa traim intre cei patru pereti ai casei noastre, ca si cum am trai intr-o inchisoare.

Comoditatea ne invata sa fim SCLAVI.

Si, la urma urmei, comoditatea este aceea care va ajunge sa ne ucida sufletul, nu altceva!

Probabil, la noi, in Romania, nu se va ajunge ca prin Siria, ca cei care Il marturisesc pe Hristos, crestinii, sa fie ucisi sau batjocoriti desi, daca ne uitam prin cartile noastre, vedem ca, acum 50-60 de ani, aceleasi lucruri se intamplau in inchisorile comuniste, pe care acum le vedem intamplandu-se cu crestinii din Siria sau din Egipt.

Cu toate acestea, la adresa crestinatatii, in zilele noastre, mai ales in Romania, se rostesc foarte multe judecati, care se vor judecati de valoare, dar care, de cele mai multe ori, sunt nefericite luari in ras, sunt barfeli, sunt batjocuri. Subiectul credintei a ajuns astazi in tara aceasta un fel de distractie, de mistocareala. Daca avem de ceva de ras, hai sa radem de credinta si de crestini! Pentru ca oameni suntem, si daca vrei sa te legi de oameni, ai de ce te lega toata viata.

Dar Sfantul Mare Mucenic Gheorghe este unul dintre cei care ne invata ca in Biserica, in crestinism, nu este vorba de crestini, ei sunt cumva pe locul doi. Daca te intereseaza ceva la Biserica si la crestinism, uita-te la Iisus Hristos. El este focus-ul, el este punctul focal, El este punctul de atentie spre care se indreapta privirile noastre. Si noi nu suntem modele, noi nu suntem decat urmatori ai Acestui Hristos. Si daca este cineva de judecat in Biserica, Acela este Hristos. Si cine poate sa-L judece, cine?

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe ne arata ca el, care s-a legat de viata Acestui Iisus Hristos, a putut sa treaca peste judecati mari si tari, care s-au lasat, la un moment dat, cu chinuirea si cu moartea Lui. Tu ce esti dispus sa faci pentru Acest Iisus Hristos care este in viata ta? Care este criteriul dupa care iti randuiesti aceasta viata, daca nu este Iisus Hristos? Daca criteriul tau de evaluare este ce-a facut cutare sau cutare crestin, daca credinta ta sta in ce a facut cutare sau cutare preot, imi pare rau, dar nu esti crestin, este orice altceva, dar nu esti crestin! Poti sa fii judecator, poti sa fii un om de bine, un om interesant, un om cu idei, un intelectual, dar crestin nu esti!

Crestin este cel care se uita la Iisus Hristos, care traieste in viata sa pe Iisus Hristos, care iubeste pe Iisus Hristos si care cauta sa aduca in expresiile sale, in cuvintele sale, in gesticulatia sa, aceasta prezenta binecuvantata a lui Iisus Hristos!

(…)

Acelasi Iisus Hristos care astazi inviaza un mort, peste exact o saptamana Il contemplam asezat intr-un mormant, cu rani pe trup, judecat, osandit, batjocorit, ucis. DUMNEAVOASTRA CREDETI CA NOI VOM AVEA ALT PARCURS AL VIETII?

Lumea se bucura de ceea ce o avantajeaza, de ceea ce ii place. Lumea iubeste ceea ce este al lumii. Dar noi, crestinii, nu suntem din aceasta lume! Obisnuiti-va cu ideea! Noi, crestinii, nu suntem din aceasta lume!

Si faptul ca lumea a fost in stare ca astazi sa celebreze, sa iubeasca, iar poimaine sa ucida [pe Hristos] arata cat de mult bine in aceasta lume, arata cat de multa incredere trebuie sa avem in aceasta lume. Iertati-ma, NU trebuie sa avem! Iisus Hristos a venit ca sa vadeasca aceasta lume de fatarnicie si a facut-o! Si a aratat CE POATE SA FACA LUMEA CU VIATA TA, CEL CARE IUBESTI LUMEA, care te incredintezi ei, care o iei in calcul atunci iti organizezi viata! In aceasta lume iti gasesti tu criteriile pentru a crede, in ea iti gasesti baza pentru a fi?! Iisus Hristos a aratat ca aceasta este o temelie mincinoasa si fatarnica! Pentru ca astazi te ridica si maine te coboara, astazi te inalta si maine te batjocoreste, astazi te vorbeste de bine si maine te vorbeste de rau. Noi, crestinii, trebuie sa fim cu foarte mare atentie – si aici aduc martor pe Sfantul Mare Mucenic Gheorghe – si sa nu ne asteptam la ceva bun de la lume!

Nu trebuie insa sa ne intristam cand primim ceva rau, fiindca daca primim acest rau pentru Iisus si pentru Evanghelie, apoi, frate si sora, asta ni se randuieste ca mare binecuvantare! Ca zice undeva Apostolul ca nu ni s-a randuit noua doar asa, sa fim ai lui Hristos si sa credem in El, ci sa si suferim pentru Hristos!

[NOTA NOASTRA: In acelasi sens, si Sfantul Apostol Petru scria, in intaia sa epistola soborniceasca (1 Petru 2, 19-25; 4, 12-16):

Căci aceasta este plăcut lui Dumnezeu, să sufere cineva întristări, pe nedrept, cu gândul la El.

Căci, ce laudă este dacă, pentru greşeală, primiţi bătaie întru răbdare? Iar dacă, pentru binele făcut, veţi pătimi şi veţi răbda, aceasta este plăcut lui Dumnezeu.

Căci spre aceasta aţi fost chemaţi, că şi Hristos a pătimit pentru voi, lăsându-vă pildă, ca să păşiţi pe urmele Lui,

Care n-a săvârşit nici un păcat, nici s-a aflat vicleşug în gura Lui,

Şi Care, ocărât fiind, nu răspundea cu ocară; suferind, nu ameninţa, ci Se lăsa în ştirea Celui ce judecă cu dreptate.

El a purtat păcatele noastre, în trupul Său, pe lemn, pentru ca noi, murind faţă de păcate, să vieţuim dreptăţii: cu a Cărui rană v-aţi vindecat.

Căci eraţi ca nişte oi rătăcite, dar v-aţi întors acum la Păstorul şi la Păzitorul sufletelor voastre.

[…]

Iubiţilor, nu vă miraţi de focul aprins între voi spre ispitire, ca şi cum vi s-ar întâmpla ceva străin,

Ci, întrucât sunteţi părtaşi la suferinţele lui Hristos, bucuraţi-vă, pentru ca şi la arătarea slavei Lui să vă bucuraţi cu bucurie mare.

De sunteţi ocărâţi pentru numele lui Hristos, fericiţi sunteţi, căci Duhul slavei şi al lui Dumnezeu Se odihneşte peste voi; de către unii El se huleşte, iar de voi se preaslăveşte.

Nimeni dintre voi să nu sufere ca ucigaş, sau fur, sau făcător de rele, sau ca un râvnitor de lucruri străine.

Iar de suferă ca creştin, să nu se ruşineze, ci să preamărească pe Dumnezeu, pentru numele acesta. ]

Cum iti arati, tu, mama, dragostea, daca nu si prin suferinta, atunci cand puiul tau are nevoie de mancare si ai manca tu [si totusi renunti la nevoia ta], atunci cand el are nevoie de mangaiere si tu ai avea nevoie sa fii mangaiata? Cum iti arati tu, dragostea, tata, daca atunci cand ai vrea sa te duci sa bei cu colegii, totusi vii si aduci banii acasa, ca sa ai ce pune pe masa copiilor? Faci o jertfa! Comoditatea iti spune: du-te si te fardeaza, du-te cu prietenii, cu prietenele, FA CELE ALE LUMII! Sfantul Mare Mucenic Gheorghe iti spune: Hai sa-ti arat o viata mai buna! O viata care nu dureaza cat dureaza senzatia produsa de un pahar de alcool. O viata traita, in binele si frumusetea ei, alaturi de acesti prieteni adevarati ai lui Dumnezeu, care sunt sfintii si care vor fi cu tine in vesnicie si care nu te vor dezamagi niciodata. NICIODATA!

Acesta este mesajul pe care ni-l transmite astazi Sfantul Mare Mucenic Gheorghe…

Haideti sa ne uitam un pic in vietile noastre si sa vedem daca acolo gasim ceva care sa aduca aminte de Crucea Domnului nostru Iisus Hristos, de prietesugul cu acesti sfinti mucenici – priviri, poate inconfortabile, vieti care, poate, nu ne plac… Noua ne place sa ne fie bine si sa ne fie caldut! Totusi, in aceste priviri care uneori par a ne judeca sa stiti ca este multa ingaduinta. In aceste vieti care ni se par foarte dificil de trait este multa lumina. In acele cuvinte pe care ei, mucenicii, le-au spus inaintea prigonitorilor, sa stiti ca exista mult curaj, pe care nici mancarea, nici bautura, nici pozitia sociala si nimic altceva nu ti le pot oferi!

Ai tu curajul de a fi in continuare crestin? Ai gasit in tine Lumina care sa alunge, sa dea la o parte intunericul acestei lumi? Ai gasit in tine Adevarul, care este Iisus Hristos si care poate sa alunge de la noi inselarea cumplita cum ca viata aceasta e totul?

Daca da, sa fii binecuvantat si Sf. Mare Mc. Gheorghe sa-si zideasca in tine Biserica, chip al Bisericii aceleia binecuvantate, care, asa cum ne spune cartea Apocalipsei, este zidita pe moastele mucenicilor. Nicio biserica nu se poate sfinti decat daca in Sfanta Masa se gasesc moaste de-ale mucenicilor. Asa sa fie si viata fiecaruia dintre noi. Daca exista [in noi] un altar inchinat lui Dumnezeu, acest altar trebuie asezat pe un pic de jertfa, un pic de atentie, pe ceva mai multa dragoste de lumina si de Adevar, pentru ca intru acestea sa se salasluiasca Iisus Hristos, Domnul slavei, care a fost iubit asa de mult de Gheorghe si de cei impreuna cu dansul, incat si-au dat viata pentru El, ca sa gaseasca viata cea vesnica.

Sa ne invredniceasca bunul Dumnezeu si pe noi de aceasta sfanta si binecuvantata lucrare, in vecii vecilor, Amin!”

(icoana decapitarii Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si a Sfintei Mucenite Alexandra imparateasa)

LEGATURI:

 

“De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri” (PREDICA AUDIO)

“Cum adica, pentru mine s-a intamplat asta? E chiar atat de grav?”

Protos. Hrisostom de la Putna: LA CE SUNTEM DISPUȘI SĂ RENUNȚĂM PENTRU HRISTOS? (video și text). Care este păcatul lui Adam pe care îl repetăm și noi, “iarăși și iarăși”?

CÂND COMODITĂȚILE, PLĂCERILE ȘI PĂCATELE “MICI” AJUNG SĂ NE DEA RĂZBOI MARE: “Cel mai teamă să ne fie de noi înşine şi de PUTERILE ÎNTUNERICULUI CARE SUNT ÎN NOI, HRĂNITE DE MULT TIMP… Vă daţi seama, dacă la nişte lucruri micuţe nu renunţăm, ce să mai zicem de cele mai mari?” – Predică a Pr. Ciprian Negreanu la SFÂNTUL MARE MUCENIC DIMITRIE, IZVORÂTORUL DE MIR

Sfantul Nicodim Aghioritul despre IUBIREA DE PLACERI, chiar si “nevinovate”, care DAUNEAZA GRAV ADEVARATEI VIETI CRESTINESTI. Cuvant foarte actual: “Viata molatica pe care o traim este o pregatire spre tot pacatul”

“CRESTINISMUL RADICAL” AL PARINTELUI IOACHIM PARR: “Aceasta lume moare, iar voi va purtati ca si cum navigati intr-o croaziera captivanta. Vreti sa fiti misionari, dar nu vreti sa traiti dupa Evanghelie. CRESTINISMUL ‘CONFORTABIL’ NU EXISTA!” Ce trebuie sa faca niste MISIONARI ORTODOCSI autentici?

Cuvinte grave ale Părintelui Cezar Axinte la SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI (2017) despre timpul critic pe care îl trăim: “NU NE PREDĂM! Sunt vremuri de vijelie și asta e doar “puiul”. O să vedem și lucruri mai mari decât acestea, trebuie să ne pregătim!”/ SFINȚII SACRIFICIULUI și ZEUL CONFORT

Predica importanta a PR. FLORIN STAN (Targu Lapus) despre “LUPTA DE GEN”, RAZBOIUL SECOLULUI XXI si modelul de sacrificiu al SFINTILOR INCHISORILOR. Imbogatirea in Dumnezeu si renuntarea la “averile” noastre pentru Hristos. TALCUIREA APOCALIPSEI despre PRIGOANA DIN URMA A CRESTINILOR: “Sa nu ne culcam pe o ureche ca va fi mai usor, ci sa fim pregatiti pentru o lupta si mai grea si pentru MARTURISIRE, poate chiar cu pretul vietii”

“BAT VREMURI DE PRIGOANĂ ȘI LA PORȚILE ȚĂRII NOASTRE și ni se va cere o mărturisire reală”. PS IGNATIE, Episcopul Hușilor, despre CUM SE FACE MĂRTURISIREA ADEVĂRATĂ A CREDINȚEI ORTODOXE, pornind de la lupta cu NOI ÎNȘINE. Pilda muceniciei Sfântului Haralambie și a trăirii Părintelui Iustin (VIDEO + TEXT)

RESPONSABILITATEA MARTURISIRII NE-RUSINATE A CREDINTEI in vremurile noastre de “CRISTOFOBIE SI ANTICRESTINISM”, in care noile ideologii cauta SA DINAMITEZE FAMILIA si VALORILE: “Nu mi-e rusine de Hristosul meu, nu mi-e rusine de Biserica mea, oricat ar fi ea de injosita astazi”. CUVINTE ARZATOARE ale Preasfintitilor IGNATIE MURESEANUL si DAMASCHIN DORNEANUL (video si text)

SFANTUL INTAI MUCENIC STEFAN, arhidiaconul marturisitor in Duhul Sfant. PS DAMASCHIN DORNEANUL: Oare a trecut vremea marturisirii? TOATA LUMEA SE TEME ACUM, NU MAI SUNTEM OAMENI LIBERI, CI OAMENI USOR DE CONTROLAT! “Nu dobandim CURAJUL atunci cand ne negam FRICILE, ci cand le INFRUNTAM” (video, audio)

SFANTUL MUCENIC DIMITRIE si SFINTII INCHISORILOR. “In aceste vremuri, cand ACELEASI FORTE DEMONICE, sub forme diferite, SE PORNESC ASUPRA NOASTRA…” – La ce tip de RUGACIUNE ne indeamna PREASFINTITUL PARINTE MACARIE, pentru a birui INFRICOSARILE in fata RAULUI DEZLANTUIT (video)

DUMINICA TUTUROR SFINTILOR. Predica Sfantului Ignatie Briancianinov despre MARTURISIREA SI PRIGONIREA CRESTINULUI IN LUME

Duminica tuturor sfintilor: URMAREA LUI HRISTOS, ALEGERILE DUREROASE SI MARTURISIREA LUI INTREAGA

“SALTUL MORTAL” AL LUI ZAHEU CEL POCAIT sau SFANTA NE-RUSINARE DE HRISTOS: “Cati dintre noi sunt cu adevarat pregatiti sa se lepede de iubirea de slava si sa se faca de rasul lumii pentru Domnul?”

Dand la o parte FRICA INROBITOARE DE PAREREA LUMII si DEPENDENTA INJOSITOARE DE APROBAREA OAMENILOR, pentru a ne urma constiinta si a ajunge sa STAM INAINTEA DUMNEZEULUI CELUI VIU. Reflectiile Mitropolitului Antonie de Suroj la ZAHEU VAMESUL: Curajul de a ne lasa PRIVITI DE HRISTOS

“Lumea îşi are legile şi valorile ei, dar noi se cade să vieţuim potrivit legii lui Dumnezeu, chiar dacă asta înseamnă A NE FACE DE RUŞINE în ochii celorlalţi” – NEBUNIA DE A ASUMA BATJOCURA LUMII, pentru a ne duce PANA LA CAPAT pocainta si a implini dorul mistuitor al inimii, de A-L INTALNI PE DUMNEZEU

SĂ NE VĂRSĂM VIAȚA CA UN MIR LA PICIOARELE LUI IISUS și să nu Îl vindem sau să Îl părăsim, precum IUDA, pentru SLAVA ACESTEI LUMI! Ce înseamnă “să-ți urăști sufletul în această lume”? (Predici minunate, slujbe și cântări străpungătoare la Sfânta zi de Miercuri a Săptămânii Pătimirilor)

FUGA DE (PE) CRUCE si MANGAIERILE OTRAVITE ALE DUHULUI LUMII

CRUCEA LUI HRISTOS impotriva NEO-CRESTINILOR iubitori ai lumii de aici

Cel care isi iubeste viata sa o va pierde…

LITERA UCIDE… CHIAR SI PE FIUL LUI DUMNEZEU! “Imparatia lui Hristos nu este din aceasta lume”. DE CE PREFERAM UN DUMNEZEU AL PUTERII SI NE SMINTIM DE SMERENIA SI CRUCEA LUI HRISTOS? “Cum sa crezi intr-un Dumnezeu pe Care-L vezi neputincios, batjocorit, făcut de rusine, batut si rastignit ca ultimul dintre talhari?”

PARINTELE SERAPHIM ROSE SI “ULTIMA RAZVRATIRE ADEVARATA”: “Nu trebuie sa asteptam nimic altceva decat sa fim rastigniti”

PARINTELE SERAFIM ROSE DESPRE EDUCATIA ORTODOXA A COPIILOR (VIDEO). Cum putem lupta cu ispitele lumii si cum putem trai ortodox in vremurile din urma?

CÂND DUHUL SE STINGE şi sporim doar în cunoaşterea raţională, lumească… “UNDE SĂ AFLĂM HARUL ÎN VREMURILE NOASTRE COMODE? Harul iubeşte truda jertfei, pe când epoca noastră iubeşte confortul”

MURIM INGHITITI DE LUMESC… Ce inseamna A FI (IN) BISERICA?

Cuvantul ARHIM. MIHAIL la slujba de pomenire de la Caldarusani a PARINTELUI SOFIAN despre PRIGOANA FATISA SI CEA NEVAZUTA IMPOTRIVA CRESTINILOR si despre PUTEREA RUGACIUNII SFINTILOR: “Sa ne rugam mai mult unii pentru altii! Sa pastram credinta dreapta si valorile spirituale ale neamului nostru si mai ales cinstirea ultimilor martiri care au patimit in temnitele comuniste”

“CRESTINII NU AU LOC IN LUMEA ACEASTA”. Care este LOCUL pe care ni l-a pregatit Domnul prin INALTAREA Sa? Predica audio a Arhim. Damaschin de la Sihastria Putnei: “In SIRIA sunt PERSECUTII poate mai atroce decat persecutiile din primele secole ale crestinismului”

ODINIOARA SI ASTAZI… “Singurul duh care domneste astazi este acela al unei vitrine impodobite, dar false, artificiale”

LA UMBRA CRUCII lui Hristos, pentru a primi puterea de a ţine piept DUHULUI POTRIVNIC AL LUMII… “Necredincioşii îi batjocoresc pe credincioşi. Creştinii sunt priviţi de parcă ar fi extratereştri… Cei morali sunt luaţi în râs, toţi cei ce ţin în mână crucea, marginalizaţi. SĂ NU NE SPERIEM ŞI NICI SĂ NE DĂM BĂTUŢI!”

PARINTELE CALCIU DESPRE ISPITELE LUMII DE ASTAZI (I). Batjocorirea lui Hristos si agresiunea continua a pacatului si a hulei

Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, PARCA PACEA S-A LUAT DE PE PAMANT, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. Sa fim UNITI in fata potrivnicului!” (audio)

IPS Teofan: SFINTENIA SI MARTURISIREA/ Pr. C-tin Sturzu despre SCANDALUL CEL BUN AL CRESTINULUI/ Cine sunt cei ALESI de pe calea ingusta?/ PARINTELE ARSENIE BOCA si ULTIMUL MOTIV DE RAZBOI: “Fiii luminii vor fi prigoniti pana la sfarsit”

CRESTINISMUL “SOFT, ANTISTRES”, RELATIVIZANT, AL CORECTITUDINII POLITICE versus OBLIGATIA MARTURISIRII. Cum arată “ighemonul” modern care ii execută pe crestini?

NU, PENTRU DRAGOSTEA LUI IISUS! Ce ne spune noua martiriul celor patru copii crestini ucisi de jihadisti pentru ca au refuzat sa se converteasca la islamism?

CATI SUNT(EM) CREDINCIOSI? Noii mucenici din Siria, marturisitorii Crucii/ MANTUITOAREA UMILIRE A LUI ZAHEU/ La picioarele lui Iisus: “Cati venind la Spovedanie, ajungem si la Iisus? Cati venind la Iisus, ramanem cu El?”

MARTURIE DIN SIRIA. “Biserica Antiohiei s-a jertfit acum, dar va veni vremea cand o alta Biserica va trebui sa se jertfeasca”

NATO si CIA sustin premeditat si planificat teroristii AL QAIDA din Siria/ Strigatul unui mitropolit sirian: “UNDE ESTE CONSTIINTA CRESTINA?” MASACRAREA SI MARTIRIZAREA CRESTINILOR SIRIENI PRIN COMPLICITATEA OCCIDENTULUI SI NEPASAREA NOASTRA

 

 


Categorii

Crestinul in lume, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Marturisirea Bisericii, Parintele Hrisostom Radasanu, Prigoana impotriva crestinilor, Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Sfintii - prietenii lui Dumnezeu, prietenii nostri, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

16 Commentarii la ““Tu ce esti dispus sa faci pentru Acest Iisus Hristos?” – CUVINTE ZGUDUITOARE ale Parintelui HRISOSTOM RADASANU la sarbatoarea SFANTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE (video, text): “Sa nu ne asteptam la ceva bun de la aceasta lume! Noi, crestinii, nu suntem din aceasta lume. Obisnuiti-va cu ideea! COMODITATEA NE INVATA SA FIM MICI, SA FIM SCLAVI SI EA VA AJUNGE SA NE UCIDA SUFLETUL!”

  1. Nu este vorba in primul rand de comoditate, pentru ca lumea se agita pentru treburile din rutina zilnica, ci de lasitate si lipsa de responsabilitate.

    Indiferenţa nu-i decât laşitate.
    Lev Tolstoi

    Dacă văd o nedreptate şi nu fac nimic să o îndrept, sunt laş.
    Confucius

    Laşii!… Cunoşti tu laşii? Toţi suntem laşi şi ne văietăm de destin.
    Hortensia Papadat-Bengescu

    Te zdrobeşte durerea pentru că o primeşti cu laşitate. Primeşte-o curajos, cu spirit creştin şi o vei preţui ca pe o comoară purificatoare.
    Josemaria Escriva

  2. @ nimeni:

    Pentru cele duhovnicesti suferim totusi de multa comoditate, cred ca diagnosticul parintelui e foarte corect. Din cauza comoditatii, a iubirii lumii si a traiului bun, a placerii, a ambitiilor (pentru sine sau pentru copiii tai) vin toate celelalte, lasitatea, alergarea disperata dupa bani, inmultirea preocuparilor desarte si a incurcaturilor lumesti. Ne hranim cu desertaciune, nu mai avem timp si mai ales inima pentru cele ceresti si atunci… de unde credinta si curaj?

  3. Pingback: PATERICUL MARE (organizat tematic): LUMEA ca RISIPIRE în deșertăciune și SOLUȚIA DUMNEZEIASCĂ (video cu PR. CONSTANTIN COMAN și recomandare de CARTE și AUDIOBOOK). De ce au plecat crestinii nevoitori din lume, "golind cetatile", dupa inc
  4. @admin
    Eu nu pot intelege cum unii pot iubi o lume profund corupta, falsă, unde numai aparentele conteaza. Iar daca nu o iubesc si nu sunt satisfacuti de ce vad si aud ca se intampla, cum pot considera ca au un trai bun si placut si cum pot fi comozi cu o situație incomodă, daca nu sunt ipocriti sau lasi?

  5. Pingback: PS MACARIE DRĂGOI - cuvânt pentru mărturisire: "SĂ NU NE RABDE INIMA SĂ PĂSTRĂM TĂCEREA atunci când oameni nevinovați sunt NEDREPTĂȚIȚI sau PERSECUTAȚI lângă noi! Câți dintre noi, dacă am avea parte de un astfel de SUCCES, am fi ca
  6. Pingback: “Ne-am slabanogit cu totul, abia palpaie credinta noastra, suntem dispusi a ne plia dupa cei ce au puterea, ACCEPTAM ORICE, DE DRAGUL DE A NE PASTRA LINISTEA SI CONFORTUL. Ne-am invatat cu COMPROMISUL, cu DUBLU-GANDITUL, cu adevarurile ciuntite, car
  7. Pingback: "Cât de mult păcătuim azi, încercând SA DOMESTICIM DUHUL EVANGHELIEI... Dumnezeu vrea să ne dea TOTUL, iar noi NE CHIRCIM A MICIME DE SUFLET...". CÂȘTIGUL PĂGUBOS, ROBIA PLĂCERII, CULTURA RISIPIRII vs. RĂSTIGNIREA DE A NE REFUZA PLĂC
  8. Pingback: “Ești ceea ce trăiești”: RĂZBOIUL NEVĂZUT ÎN SOCIETATEA SPECTACOLULUI. “Descătuşarea simţurilor se face lanţ sufletului, iar înlănţuirea simţurilor aduce eliberarea sufletului” | Cuvântul Ortodox
  9. Pingback: “CE-O SA ZICA LUMEA?”. Parintele Hrisostom Radasanu – cuvant aprig la inceputul anului scolar impotriva CREDINTEI CALDICELE SI LASE A CRESTINILOR ACOMODANTI CU MERSUL LUMII: “Carne de tun pentru satana, asta am ajuns! Nu mai avem n
  10. Pingback: CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSĂ”, DE “RIDICARE A VĂLULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiu
  11. Pingback: SĂ NU TE RUȘINEZI DE DUMNEZEU! – Părintele Ciprian Negreanu în conferința de la București: “Cum am ajuns noi să iubim mai mult slava lumii decât slava lui Dumnezeu?” (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: “Azi orbii văd, dar se tem. Și frica le va lua din nou vederea…” – GARANȚII “DREPTURILOR OMULUI” și CONTROLUL PRIN FRICĂ al maselor oarbe… | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: Cuvântul Părintelui Episcop MACARIE la praznicul SFÂNTULUI IERARH SIGFRID, LUMINĂTORUL SUEDIEI: “Dacă suntem ai lui Hristos, suntem și urâți, și disprețuiți, și stigmatizați” (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: PREDICA VIE A PREASFINȚITULUI MACARIE la SFÂNTUL MARE MUCENIC GHEORGHE despre vremurile de PSIHOZĂ ANTICREȘTINĂ: “Suntem urâți pentru Hristosul nostru! Să nu ne descurajăm, preaiubiții mei! Vă spun din toată inima: NU VĂ TEMEȚI! Cu câ
  15. Pingback: “SE CADE SA ASCULTAM DE DUMNEZEU MAI MULT DECAT DE OAMENI”. Cuvant cu putere al Parintelui Episcop DAMASCHIN DORNEANUL la Zilele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, 2018: “Puneti-va cat mai des intrebarea: CE VREA DUMNEZEU DE LA MINE
  16. Pingback: SFÂNTUL IOAN GURĂ DE AUR despre MĂRTURISIREA LUI HRISTOS și DUȘMĂNIA CASNICĂ: “Nu totdeauna înțelegerea este un lucru bun, pentru că și hoții se înțeleg între ei. Nu numai prietenii, nici numai cetăţenii se vor ridica unii împotriv
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate