PROFETII despre pandemiile prezente si viitoare ale unor PARINTI CU VIATA SFANTA DIN GRECIA? “Vom avea parte de un Pasti negru si o vara saraca”

6-05-2020 2 minute Sublinieri

Parintele cu viata sfanta Nectarie Vitalis, adormit intru Domnul in luna februarie, anul 2018, care s-a nevoit pana la varsta de 89 de ani in manastirea Sfantului Atanasie din Kouvara, din mitropolia de Mesogeia si Lavreotiki, a avut in anul 2015 o viziune despre care s-a vorbit si in presa acelor zile, mentionand un Pasti Negru si o vara cu saracie”.

Parintele Vitalis a avut o legatura duhovniceasca speciala cu sfantul Nectarie din Egina, sfant care, de altfel, l-a si vindecat in mod minunat de cancer, in anul 1980.

In iconostas e reprezentat Sfantul Nectarie din Egina imbratisandu-l si vindecandu-l pe gheron Nectarie Vitalis.

Va prezentam mai jos cateva articole in care se vorbeste despre aceasta viziune a Cuviosului Nectarie Vitalis:

Prima pagina a ziarului Elefthery Ora publicat pe 29 martie 2015 prezinta cuvintele profetice ale parintelui Vitalis.

In inregistrarea video de mai sus, unul din fiii duhovnicesti ai lui Gheron Vitalis, Kostas Mouxlianitis, il evoca drept pe un om cu viata sfanta, cu multa iubire pentru fratii sai, de la care oricine il vizita primea mangaiere sufleteasca si alinare. De asemenea, domnul Mouxlianitis aminteste si aceste cuvinte pe care le-a spus parintele sau duhovnicesc in primavara anului 2015: “Vom avea parte de un Pasti negru si o vara saraca”. Aceste cuvinte au fost publicate si in ziarul Elefthery Ora, pe data de 29.03.2015.

Domnul Mouxlanitis spune: “Toata lumea poate sa inteleaga la ce s-a referit parintele Nektarie atunci cand a vorbit de un Pasti Negru, adica Sarbatoare fara Impartasanie in Sambata Mare, fara slujba Epitafului. In ceea ce priveste “vara saraca” ramane ca fiecare sa se gandeasca pentru sine ce ar putea sa insemne. Aceste cuvinte sunt rostite de un om sfant. In acest moment suntem legati de maini si de picioare, trebuie sa avem rabdare. Dar, asa cum spunea si Sfantul Paisie, altul este ‘seful’ (nu conducatorii lumii vazute).”

***

Pelerin ortodox:

CUTREMURĂTOAREA PROFEȚIE A MITROPOLITULUI AUGUSTIN DE FLORINA DESPRE CORONAVIRUS

Vine o epidemie, care va mătura lumea întreagă! Aspirator!

Vine o înfricoşătoare epidemie de la Răsărit!

Ascultați în limba greacă și citiți în traducere românească ce a spus Mitropolitul Augustin despre marea epidemie care vine.

Auziți glasul lui profetic, prevăzând epidemia înainte cu destui ani. (min. 32:40)

De semnalat că mitropolitul a adormit în Domnul în anul 2010.

„Suntem în pericol ca persoane.

Suntem în pericol din cauza epidemiei.

Ah, epidemia! Oh, oh, oh! Vine! Vine! Vine! Vine!

Vine epidemia! Nu o gripă, ca gripușoara asta, de cazi la pat, ci – potrivit Apocalipsei, vine epidemia cu un ciudat nume de boală, care îi va extermina, îi va umili pe doctori, va umili farmaciile, pe toate. Aspirator! Ce să ne facă Dumnezeu?! Rugăciune nu facem! Sfânta Scriptură nu citim! Curvii și adultere şi divorțuri şi necurății! Viermi murdari şi necurați! Vine epidemia care va mătura lumea întreagă! Aspirator! Şi precum în Primul Război Mondial a venit gripa aceea care a măturat Atena întreagă şi mii au căzut şi au murit, aşa vine din Răsărit o epidemie înfricoşătoare!

Suntem în pericol, frații mei!

Doamne, miluiește! Să cădem în genunchi, la arme, pe rugăciune!”

Demn de semnalat, că pururea pomenitul mitropolit a prevăzut nu numai că va veni epidemia, înaintea căreia ştiința va fi cu desăvârşire neputincioasă, ci şi faptul că va avea un nume ciudat (neobişnuit, curios –n.tr.) şi va veni de la Răsărit, după cum într-adevăr a venit coronavirusul, din China!

 Terapia, pe care o recomandă mitropolitul pentru epidemie, este una singură: Pocăința şi oprirea de la păcate!

Nota noastra:

In opinia noastra, acest cuvant profetic al Mitropolitului cu viata sfanta Augustin de Florina, datand din anii `70 ai secolului trecut, NU se refera nicidecum la actuala pandemie de coronavirus, care este tot mai clar dovedita a fi hiper-exagerata din motive flagrante de control socio-medical si reorganizare fortata a “ordinii mondiale” in absolut toate aspectele vietii (sociale si personale, inclusiv ecleziale), ci la un probabil episod/”val” viitor al acesteia, insa e posibil ca o viitoare mare epidemie sa insemne altceva (sau, poate, SI altceva) decat actualul virus COVID-19 – fie o mutatie mult mai virulenta, fie efectiv un alt virus. Este evident acest lucru si din descrierea pe care o facea Mitropolitul: “Nu o gripă, ca gripușoara asta, de cazi la pat…” – iar situatia epidemica si rata mortalitatii, in particular in Grecia, nu o face mult diferita de “gripușoara” care te face sa cazi la pat… desigur, daca nu ar exista virusii mult mai devastatori ai psihozei induse interesat de autoritati si de mass-media.

De asemenea, nu excludem ca inclusiv viziunea Cuviosului Nectarie Vitalis sa se fi referit la un Pasti cu adevarat negru (nu doar din cauza inchiderii bisericilor) si la o saracie cu adevarat crunta, la o stare sociala critica, care sunt de presupus ca vor urma in urma crizei economice care e in curs de declansare anul acesta, provocata exact de masurile aberante, disproportionate, luate pentru combaterea acestei pandemii.

In orice situatie insa, RUGACIUNEA si POCAINTA (lepadarea pacatelor) sunt remediile certe…

Legaturi:

Sfințenia care naște sfințenie: MINUNEA DE LA ÎNMORMÂNTAREA PĂRINTELUI NECTARIE VITALIS, Cuviosul VINDECAT DE CANCER de ÎNSUȘI SFÂNTUL NECTARIE DE EGHINA: “Te vei face bine şi se va auzi aceasta în toată lumea!” (foto, video)

IPS Augustin de Florina despre libertate, neascultare si ultimul razboi mondial: “ALEGE SI IA! SI OMENIREA ALEGE FOCUL”

 

***

PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biserica, apoi se va deschide. ĂSTA E DOAR ÎNCEPUTUL. O să vină Postul Crăciunului şi atunci alt val, mai mare ca acesta, are să vină” (VIDEO, TEXT)

“Atunci cand se umple masura, vine Masura” – Predica PS DANIIL STOENESCU la inceputul pandemiei de coronavirus: “Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca” (si VIDEO)

“SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme de certare aspra ingaduita de Dumnezeu. VOM PRETUI MAI MULT BISERICA, SLUJBELE SI TAINELE DE ACUM? (video, text)

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”

 

***

STAREȚUL ATHONIT PARTENIE de la Sfântul Pavel crede că “se pregătește PECETLUIREA OAMENILOR”. “Nu îi forțați pe creștini! DESCHIDEȚI BISERICILE, lăsați lumea să iasă afară, scoateți icoanele, îngenuncheați… NU VĂ ÎNȘELAȚI: NUMAI DUMNEZEU NE VA SALVA!” (video, text)

În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFERĂ DE PANICĂ și de IZOLAREA FĂRĂ DE VOIE. Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd altădată și ÎNCĂTUȘATĂ de către Stat. Aceștia vorbesc deschis despre PECETLUIRE și DICTATURA MONDIALĂ. Dar înțelegem noi oare?”

Viața liturgică a BISERICII ORTODOXE pusă la mare încercare de măsurile extreme luate de autorități. GRECIEI I SE REFUZĂ LITURGHIA, FIE ȘI SUB FORMĂ ”PRESCURTATĂ”. În Cipru, mitropoliții Atanasie de Limassol și Neofit de Morfou fac DIZIDENȚĂ liturgică/ În Bulgaria liturghiile se țin ca și până acum, în Georgia se fac procesiuni publice

Veniti de primiti Lumina! – INVIEREA DOMNULUI SUB DICTATUL “CORONEI”. Marturii tulburatoare, meditatii planse si trairi sfasietoare de la EROII UMILI(TI) ai acestor zile – PREOTI, VOLUNTARI si simpli CREDINCIOSI “exilati” in afara bisericilor, traind Sarbatoarea “cu lacrimile înnodate în barbă”, “cu inima jumătate cioburi, jumătate cer” (si VIDEO)/ MESAJUL LUI MIHAITA NEȘU: “Avem nevoie de Dumnezeu, dragi prieteni! Avem mare nevoie de puterea lui Dumnezeu din Sfintele Taine”

BULGARIA si GEORGIA, redutele Ortodoxiei in fata asaltului pandem(on)iei, NU OPRESC CREDINCIOSII DE LA SFINTELE LITURGHII SI DE LA SLUJBA INVIERII. Premierul bulgar ramane NECLINTIT pe pozitii in ciuda presiunilor: “Cum aș putea închide bisericile, ca să nu te poți ruga Lui, Celui fără de Care nu poți face nimic?”/ SFANTA LITURGHIE IN VREMEA CORONAVIRUSULUI (video)

S-A UMPLUT PAHARUL RABDARII IN BISERICA ORTODOXA A GRECIEI. Arhiereii Sinodului grecesc acuza DUBLA MASURA si cer imperios REDESCHIDEREA BISERICILOR, dupa ce prim-ministrul Mitsotakis a comis un act de SFIDARE, participand la un CONCERT PUBLIC al unei artiste!/ In CIPRU, Mitropolitul ATANASIE DE LIMASSOL solicita Arhiepiscopului Hrisostom sa reuneasca Sfantul Sinod

REDESCHIDEȚI BISERICILE! Arhiepiscopul Teodosie: “BISERICA A FOST ȘI ESTE MARGINALIZATĂ! Relaxarea trebuie să înceapă cu bisericile, pentru că destul au stat închise” (VIDEO)/ CÂND ȘI ÎN CE CONDIȚII se poate intra în biserici și participa la slujbe în CIPRU și GRECIA? ÎPS IEROTHEOS: “Biserica este tratată mai rău decât supermarketul și decât salonul de coafură”/ GERMANIA: Ramadanul musulmanilor determină ceea ce Paștile creștinilor nu a putut…

 

***

MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) – MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. “Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si simt ca azi drepturile credinciosilor sunt incalcate”

“ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!” – MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la… adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. “Pentru ca NE-AU GASIT SLABI, NE-AU SERVIT ACEST VIRUS si, acum, in aceasta PANICA, vor sa creeze un GUVERN MONDIAL si sa faca o lume a ne-libertatii si a urmaririi electronice”

Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceasta boala va trece, ALTA VA VENI, alte probleme MAI MARI DECAT BOALA VOR VENI, dar am impresia ca această FRICA nu va trece usor din inimile oamenilor”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

Mitropolitului cipriot NEOFIT – cuvinte de ÎNCURAJARE și SFATURI DUHOVNICEȘTI pentru înfruntarea VREMURILOR DE ÎNCERCARE: “Este o operație care trebuie să se întâmple. Acum, dacă se va face cu anestezie sau fără, va fi dureroasă sau mai puțin, depinde mult de noi. CINE ESTE ÎN POCĂINȚĂ VA AVEA ÎNSĂȘI ACOPERIREA MAICII DOMNULUI”. Care să fie grija noastră principală acum?

 

***

SECETĂ CA ÎN 1947? Ministrul Agriculturii vorbește despre o secetă „CUMPLITĂ, EXTREMĂ”, iar CRIZA ALIMENTARĂ este iminentă/ RUGĂCIUNI pentru izbăvire de secetă în Moldova/ PIERDEM TOATE LOCURILE DE MUNCĂ CREATE ÎN 17 ANI/ Plata salariilor și pensiilor, în funcție de „execuția bugetară”/ MILIOANE DE ITALIENI AU NEVOIE DE AJUTOR ALIMENTAR

SEMNALE DE ALARMA de pe frontul pandemiei – “SACRIFICAREA” MEDICILOR aruncati in razboi fara arme, IMINENTUL COLAPS AL SISTEMULUI MEDICAL, CRIZA, DISPERARE, SARACIE si… SALVAREA OTRAVITA: “Criza economica fara precedent va dobori orice rezistenta. Omenirea va avea de optat intre SUPRAVIETUIRE si LIBERTATE”

CORONAVIRUSUL ȘI AGENDA GLOBALISTĂ sau de ce „leacul” poate fi mai rău decât boala. Prin legea marțială medicală, spre reprimarea dizidenței și controlul populației?

5 FAPTE ESENȚIALE ignorate de promotorii RESTRICȚIILOR. “The Hill”: Opinia unui profesor de la Hoover Institution, Stanford: “DATELE VORBESC – OPRIȚI PANICA și încetați izolarea totală!”. Factori critici: ÎMPIEDICAREA IMUNIZĂRII POPULAȚIEI, NEGLIJAREA ASISTENȚEI MEDICALE VITALE TUTUROR BOLNAVILOR NON-COVID

De reflectat la un punct de vedere: UN FIASCO AL SECOLULUI? În lupta contra pandemiei blocăm întreaga lume, riscând o CRIZĂ DE PROPORȚII, fără a avea date fiabile. ANALIZA lui John P.A. Ioannidis, director în cadrul Universității STANFORD

MICHAEL LEVITT, profesor de biologie la Stanford și premiat Nobel: Măsurile de izolare socială NEDIFERENȚIATE sunt o GREȘEALĂ IMENSĂ. Răul făcut de închidere va depăși CU MULT orice salvare de vieți (Video)

CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?

RAȚIUNE, NU ISTERIE. Dr. Vasile Astărăstoae despre “CALARETII APOCALIPSEI” epidemiologice si DEZVRAJIREA NUMERELOR GENERATOARE DE PSIHOZA si de reactii distructive. CU MASCA SAU FARA MASCA? “Utilizarea corectă a măștii în public corelat cu o igienă strictă sunt mult mai eficiente decât carantina sau izolarea personală”

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Parinti greci si athoniti, Profetii/ Vremurile de pe urma, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “PROFETII despre pandemiile prezente si viitoare ale unor PARINTI CU VIATA SFANTA DIN GRECIA? “Vom avea parte de un Pasti negru si o vara saraca”

 1. Hristos a inviat!!Foarte interesante articole multumim mult admin Dumnezeu sa va intareasca lucrararile si multa sanatate sa aveti …am vazut si eu video-ul pe reteaua de socializare cu ucenicul parintelui Nectarie revista a fost din 2015 profetie infricosatoare pt noi..In Patra in duminica mirosenitelor intr-o familie de crestini o icoana a Sfantului Tacsiarhi a plans cu sange si ma gandesc ce vor sa ne transmita sfintii lui Dumnezeu …….cumplite vremuri ….!!Sfantul Tacsiarxi este iubitul meu sfant proctectorul insulei Mitilini-Lesbos din MANTAMADO..si sarbatorita pe 9 noiembrie ……!!

 2. @admin
  E clar că nu la prefăcătoria asta de pandemie s au referit! Ce va veni , spune și pr. Neofit și spin și părinții noștri, e crunt.
  Acum doua zile, niște prieteni au vb. personal cu un mare duhovnic din nordul Moldovei, bătrân și cunoscut în România.
  Veștile sunt rele per ansamblu, dar și bune in particular.
  Acești prieteni mi au mărturisit că , acest părinte, le a spus ce va sa fie. Următorul val de pandemie, care va veni la toamna (eu cred că undeva sfârșitul lui octombrie, începutul lui noiembrie) va face multe victime. Să trăim în pocăință, rugăciune, sa ne spovedim și, cu dezlegare de la duhovnic sa ne împărtășim cat mai des. După perioada asta de liniște și pace, care va dura până în noiembrie, va veni al doi lea val de pandemie. Și va fi foarte ucigător. Iar după al doi lea val nu vom mai avea perioada de detensionare, de bine, cum o sa avem acum, până după razboi. Cei care vor trăi cu Dumnezeu vor fi protejați.
  Si, de fapt, esențialul, pe care vreau sa l transmit e, că din toată lumea, tot globul pământesc, doar trei țări vor fi păzite de Dumnezeu, și vor avea cel mai puțin de suferit. In rest, a zis că ,va fi dezastru. Și acele țări, protejate de Dumnezeu și Maica Domnului, sunt Rusia, Grecia și…….. și…….

  Romania!

  Prietenii mei, mirați, l au întrebat: dar părinte, Bulgaria, că e ortodoxa? A zis, nu! Dar Serbia, părinte, că și ei sunt ortodocși? A zis, nu!
  Și mai mirați au întrebat: dar Georgia, părinte va scăpa, măcar Georgia? Și același răspuns – NU!
  Și a repetat Rusia, Grecia și România!

 3. E posibil ca adminii să aibă dreptate în notă, dar să nu uităm și faptul că proorociile în Biserică nu au rol prezicător, nu sunt niște predicții care acționează implacabil ca o soartă împotriva căreia noi nu putem face nimic, ci depinde de pocăința și de rugăciunea noastră, de credință și de mărturisire. Dumnezeu continuă să lucreze în noi și în lume! În calea planurilor malefice ale slugilor celui rău poate să stea Dumnezeu! El este Cel Atotputernic! Singurul adrvărat și milostiv.
  Deci, s-ar putea și ca această pandemie să fie cea profețită, pe care Dumnezeu, din pricini doar de El știute, să nu fi îngăduit să aibă gravitatea preconizată de artizanii ei. Poate are încă unii rugători vrednici ascunși prin lume și poate pentru rugăciunile lor și ale Sfinților Săi (dintre care cei ai închisorilor cred că sunt foarte ascultați!!!) a hotărât să mai dea timp de pocăință! Nu putem decât să-I fim recunoscători! Să dăm Slavă Lui Dumnezeu! Asta arată și că noi nu suntem neputincioși, ci fiecare putem face ceva – pocănță sinceră, rugăciune, etc.! Iar ceea ce facem influențează soarta noastră a tuturor. E clar, însă, că dacă noi mergem ca și până acum, din rău în mai rău, va veni ceva devastator până la urmă.

 4. Se spune ca si Pr Arhimandrit Ioan Krestiankin (cu un capitol dedicat in “Nesfintii sfinti si alte povestiri”, de exemplu) ar fi avut o descoperire despre acest virus, probabil:
  https://orthochristian.com/130214.html
  In orice caz… noi sa fim cu Domnul, ca Domnul sa poata sa fie cu noi.
  Doamne ajuta!

 5. … un pic de mangaiere frate eucred. macar atata!

  Oare noi basarabenii… ne incadram la Romania…sau la Rusia? sau suntem lasati iar in voia sortii intre doua popoare?! sa speram ca ne trage neamul dupa el…

  La noi se deschid bisericile din aceasta duminica… cu sfintele Liturghii oficiate doar afara… si cu participarea credinciosilor respectand distanta… Dar pentru oameni deja e o rasuflare… macar atat!

 6. @ Alexa
  Și Basarabia! E tot Romania!

 7. @eucred:

  Da-mi voie sa fiu extrem de rezervat in privinta celor 3 tari. In legatura cu Georgia sunt profetii foarte limpezi ale Sfantului Gavriil, confirmate izbitor pana acum de situatia Bisericii de acolo. Nu m-as culca absolut deloc pe urechea asta ca am fi alesi, impreuna cu exact celelalte popoare ortodoxe care au inchis bisericile, inclusiv de Pasti, si tocmai ceilalti, care au marturisit, nu vor scapa. In fine… Genul asta de profetii filetiste apar la absolut fiecare neam, numai ca mai trebuie sa ne orientam si dupa roade.

 8. @admin
  O să am mai multă încredere în acel parinte, călugăr, stareț, pustnic, care are o vârstă venerabila și o viață duhovnicească de exceptie, decât în ce crezi tu. Fara supărare!
  Și, sa sti, că am vorbit cu multi părinți duhovnicești și, cam toți mi au zis, unii mai pe șleau, alții mai pe ocolite, că, după toate aceste evenimente, o să fie iarăși bine. Și lumește, dar duhovnicește, efectiv, vor fi vremuri de mare bucurie duhovnicească. Bineînțeles că vom avea și noi suferințe, vom îndura, unii, moartea și multe alte nevoințe.
  Oricum aceasta este ultima mea interventie și comentariu, nu că m as fi supărat, dar cred că v-am spus tot ce am aflat în vedere de profetii de la cei pe care i am cunoscut. Dorința mea a fost să împărtășesc, cu bucurie, ceea ce le am considerat că fiind înștiințări de la Dumnezeu. In momentul in care lumea nu crede sau nu mai este interesata, atunci mi se pare o prostie să mai împărtășesc aceste lucruri.
  Doamne, ajuta!

 9. @eucred:

  Vezi, la asta ajungem, sa ne certam, sa ne dezbinam si sa ne batem in profetii. Frumos, nu? Plin de intelepciune si de roade bune…

 10. eu cre d
  Eu credem ca ești mai tare mental, încât toate le vezi cu bucurie , știind atâtea profeții de la mulți pustnici si sfinți . Si răspunsurile cu bucurie . Pai dacă iti iei jucăriile si pleci , oare ce sa cred ? Nici un nume , nimic . De cine sa ma tem ? Asta i omul modern..
  Bughi Mambo Rag

 11. … frate eucred… nu te mahni… nu te supara … sincer… eu iti multumesc pentru tot ce ai impartisit… Mie personal mi-a fost de mare mare folos… si confirm multe din cele ce ai spus. Eu stiu limba rusa si am citit multe profetii de la pustnici si stareti rusi, in limba rusa.. si am gasit si eu ca Georgia va fi zdrobita si va suferi… Motivul pentru care te cred, este ca regasesc multe din ce spui in ceea ce am citit la stareti, sfinti si sfinte din Rusia… acum desigur fiecare sfant vorbeste mult despre propria tara… dar unele pot fi corelate…de asmenea fiecare tara va avea parte de propriile ei incercari… si fiecare va da jertfa in felul ei… Mi-ar placea mult sa mai vb, dar nu stiu unde te mai gasesc… dar sa nu dispari.. mie mi-ai cazut drag 🙂

  Despre marturisirea celor care au fost sau nu la biserica… eu nu pot sa ma dau cu parerea… dar cred ca, cu cat un popor e mai plin de sfintenie, cu atat e mai incercat. Romanii au avut parte de cea mai dura carantina din toata europa aproape… (credeti ca e intamplator?!) … oamenii au facut ce au putut… si va mai spun un lucru… cred eu ca s-au comportat exemplar… inchipuiti-va ce ar fi fost daca oamenii ar fi sfidat carantina si toti ar fi mers la biserica… ce e ura care o vedem acum… pai Biserica ar fi fost martirizata, toti mortii ar fi fost pusi in carca bisericii … preotii demonizati.. presa s-ar fi dezlantuit ca o nebuna … Le-am fi dat tocmai ceea ce vroiau! Motivul sa ne desfiinteze…
  Eu (poate gresesc, poate nu inteleg, poate nu percep bine)… insa cred, ca preotii si credinciosii s-au prezentat impecabil, de nu au cazut in aceasta cursa intinsa in mod evident Bisericii… caci nu intamplator a fost ales Marele Post al Pastelui pentru a desfasura aceasta mare debandada…

  Ce puteau sa faca oamenii va intreb? spre exemplu, Intr-un sat din Moldova, unde preotul fusese deja amendat cu 2,000 de euro (aprox) ca a lasat copiii in biserica sa nu inghete de frig? In Moldova preotii nu au salarii de la stat, depind in totalitate de parohie… cum sa plateasca amenda? ce sa faca oamenii? sa mearga buluc peste el in biserica, sa il mai amendeze odata? La noi nu s-a impartit nici lumina, ca in Romania, preotul saracul doar cu masina a trecut si a sfintit bucatele oamenilor, care stateau pe la porti, altfel nu s-a putut. Presa cu toti reporterii sai, stateau ca lupiii doar doar sa vada ceva in neregula la biserica…

  Am vazut video din Georgia cu enoriasii in carantina .. eu nu stiu daca era real sau de propaganda… ala cu floricelele desenate pe jos de s-au exaltati toti… pai frati si surori dragi… acolo erau douazeci de oameni! In Romania bisericile sunt neicapatoare in orice duminica din an… unde sa desenezi atatea floricele??? Mai ales in Postul Mare…. cand in fiecare duminica nu ai unde scapa un ac pe jos….Pur si simplu e imposibil…
  Bulgarii … sunt ortodocsi, dar cate parohii au? cati enoriasi merg la biserica?

  Voi credeti ca toate cate s-au facut in Romania, s-au facut intamplator? Eu cred ca suntem cel mai urat neam de pamant (si rusii) … de toti acest slujitori ai nenumitului… Unde ati mai vazut voi in lume pelerinaje ca in Romania, ca la sfanta Parascheva… spre exemplu… unde in alte parti decat in Romania (si Moldova) au umblat preotii cu sfintele Moaste de Sfinti si icoane colindand tara in plina pandemie?

  Momentan inca nu am ajuns acasa… sunt din pacate fizic in occident dar cu inima acasa…unde sunt acum, bisericile nu aveau dreptul ( si nici nu au inca ) nici macar sa slujeasca…. preotii fac liturghii in ascuns…Am vrut sa merg de Pasti, dar parintele nu m-a lasat, mi-a aratat camera care era montata sa filmeze drept in curtea bisericii …. abia de m-a impartasit in ascuns…. ce puteam face… ?!

  Sincer sa va spun, nu stiu cum trebuia sa se procédeze… dar cred ca rabdarea, rugaciunea si dragostea sunt armele cu care trebuie sa ne inarmam… vor veni timpuri mai grele decat acestea… cine stie cati vom mai fi in picioare… dupa razboi…

  Fiecare popor cu incercarile sale… sa stiti ca eu sincer cred ca orice ni se pare noua ca ne e dat rau si prost, s-ar putea sa fie pentru binele nostru…. caci Judecatile lui Dumnezeu nu sunt ca judecatile oamenilor…

 12. Rugăciune pentru încercarea actuală:

  „Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Care vrei mântuirea tuturor, iartă-ne și pe noi, păcătoșii, slăbănogii și ipocriții, și ne dă pocăința cea adevărată; luminează-ne cu harul Tău și dă-ne răbdare în încercări, cunoscând pedagogia Ta cea mântuitoare; luminează, îmblânzește și îndreptează-i pe prigonitorii Bisericii Tale Dreptslăvitoare și ai neamului românesc (și creștinesc de pretutindeni), ca și în țară (lume) să fie pace și în lăcașurile Tale sfinte să se preamărească numele Tău din inimile și gurile noastre. Așa, Doamne, vino și Te odihnește întru noi și ne învrednicește pe noi să fim părtași vieții Tale veșnice, unindu-ne cu Preacuratul Tău Trup și Sânge, și să Te slăvim ca Dumnezeu în veci. Amin.”

 13. “NU se refera nicidecum la actuala falsa pandemie de coronavirus, care este tot mai clar dovedita a fi hiper-exagerata […] Este evident acest lucru si din descrierea pe care o facea Mitropolitul: “Nu o gripă, ca gripușoara asta, de cazi la pat…””

  Si totusi aceasta este o pandemie reala, nu una falsa. A comenta contagiozitatea a acestui virus ca fiind o nimica toata dar ignorand faptul ca aceasta nimica toata a avut loc in timp s-au luat masuri drastice de protejare si izolare, este o eroare de judecata. Daca mare parte a populatiei nu ar fi stat in izolare si nu s-ar fi insistat pe purtarea de masti in spatii inchise situatia ar fi fost cu mult diferita in rau. Este evident ca daca stai in casa (ar afara porti masca), propagarea virusului este cu mult redusa, este la mintea cocosului.

  “iar situatia epidemica si rata mortalitatii, in particular in Grecia, nu o face mult diferita de “gripușoara” care te face sa cazi la pat”
  Nu stiu care este rata mortalitatii in Grecia dar in Romania a fost anuntata una de 5,4%. Un virusolog de la noi zilele trecute vorbea de o rata generala a decesului de 3,2%. Comparativ, mortalitatea in cazul gripei sezoniere este de 0.1%, deci de 30 de ori mai mica decat in cazul covid. Asadar sub nicio forma, daca e sa fim corecti, nu se poate spune ca nu ar fi cu mult diferita de gripa, asta fara sa luam in considerare si contagiozitatea cu mult diferita.

  “Şi precum în Primul Război Mondial a venit gripa aceea care a măturat Atena întreagă şi mii au căzut şi au murit, aşa vine din Răsărit o epidemie înfricoşătoare!”
  Rata de mortalitate a gripei spaniole a fost de 2,3%, MAI MICA decat cea a covid19 (3,2%). Asadar comparatia pe care o face sfantul ma face sa cred ca acesta se referea chiar la coronavirus.

 14. @Mari

  Nu este pandemie falsă, în sensul în care nu există virusul sau epidemia, ci în sensul în care efectele sale sunt exagerate.

  Altfel, afirmația că rata actuală a mortalității a covidului este mai mare decât cea a gripei spaniole e pur și simplu… galactic. E dincolo de adevăr sau minciună, e deja fantasmă în toată regula și în ciuda oricăror evidențe. Despre datele actualei pandemii am dat materiale din autorități în materie.

 15. @admin

  Daca un specialist in domeniu abereaza atunci aberez si eu, citandu-l. Precizez insa ca m-am referit la rata mortalitatii ca si procent (raportul dintre infectari si decese), nu la numarul total de decese. Procentul insa intre infectati si decedati pentru gripa spaniole este calculat totusi la 2% si deci comparabil cu cel al covid. Numarul de infectati in cazul gripei spaniole a fost intr-adevar incomparabil mai mare si aici nu mi-e foarte clar daca din cauza contagiozitatii mult mai ridicate a virusului sau pentru ca in cazul de fata masurile de prevenire a raspandirii covid au fost mai eficiente decat in 1918.

 16. @Mari

  Cifrele de la gripa spaniola sunt cu totul aproximative. Sigur că pot abera și „specialiștii în domeniu”. Și încă grozav de mult. Neil Ferguson, epidemiologul din Marea Britanie (recent demisionat) dădea niște estimări catastrofale și cu precedentele pandemiuțe de viruși gripali – evident, infirmate drastic de realitate. Deci da, se întâmplă, nu ne închinăm la epidemiologi și nu luăm estimările lor ca dogme, ci ca ceea ce sunt – estimări falsificabile.

 17. Subscriu si eu postarii lui admin. Cifrele sunt mult, mult umflate. Realitatea de fapt nu este asa cum ne prezinta autoritatile si mass-media. Au iesit de curând la iveală informatii ca medicii au fost obligati sa puna ca si cauza a decesului Covid19. Recent am ramas fara grai cand am aflat ca o ruda de a mea întoarsă de la muncă din afara, a fost diagnosticată cu covid19 ca fiind asimptomatica, cu parafa medicului , dupa cele 14 zile de izolare la o pensiune, desi nu a vazut nici un medic la fata de cand a intrat, nu i s-a luat nici macar temperatura.
  Deci asa cum ne spun si unii parinti, sa ne asteptam la ceva mai rau de atat, asta nu a fost decat un experiment global , in parte reusit prin prisma măsurilor luate de autorități si isteriei create de mass-media, in parte nereușit prin prisma numarului de decese la care se așteptau. Păi “ei” se asteptau la milioane de decese. Iar unul din obiectivele lor e reducerea populatiei, clar. Mă astept sa aduca o versiune mult îmbunătățită după aceasta vara.

 18. @Mari,
  ar trebui sa-i scazi pe cei care au murit de covid din ce care au murit ” de covid” si vezi ca iti va ramane o,1% din mortii adevarati de covid.

 19. @Gheorghe,

  Procentul este comparabil cu alte tari si nu cred ca peste tot in lume este o intelegere in a se prezenta cifre false. Sunt multe teorii ale conspiratiei pe care le consider credibile dar in cazul acesta nu cred ca se poate pastra un secret, al cifrelor false, de catre atat de multi oameni din sistemul medical si de oriunde pe glob, mi se pare prea gogonata. In SUA sunt cele mai multe decese si nu cred ca Trump este interesat dpv politic sa se intample asta, si nici nu este un politician de partea sistemului.

  Cred ca profetia sfantului are legatura cu coronavirusul dar probabil la al doilea val care se anunta a fi mai rau decat primul.

 20. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (Cipru), citând pe Avva Sava Achileos și pe alți greci cu viață sfântă: "ANTIHRISTUL VA OCUPA TRONUL SĂNĂTĂȚII". PLANUL LOR ESTE CA CEI "VACCINAȚI" SĂ SE LUPTE CU CEI "NEVACCINAȚI".
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare